» »

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming

Ubuntu 10.04 LTS - Change is coming

««
19 / 20
»»

OttoParts ::

Icematxyz je izjavil:

Se pravi ob namestitvi Ubuntu je dobro delovalo, potem pa prenehalo? Ali si pa z naknadnimi nastavitvami pripravil zadevo do delovanja?

Če velja slednje, poglej kateri parameter si vpisal točno in si ga zapomni, če boš ga še slučajno potreboval v prihodnosti.

Ali je delovalo ob sami namestitvi ne vem, ker nisem uporabljal slušalk (namestil sem ga prejšnji torek ali sredo), zvok je delal normalno. Potem, ko sem ugotovil, da delajo zvočniki in slušalke hkrati sem poskušal s spremembami /etc/modprobe.d/alsa-base.conf nastavitve vrstice options snd-hda-intel model= *** z različnimi rezultati; ali so delali samo zvočniki, ali samo slušalke, pri eni verziji mi je iz vhoda za slušalke svetila rdeča luč (?), med različnimi poskusi sem uporabil tudi opcijo auto, ki sedaj dela, čeprav čudno (v zvočnikih šumi pri večji glasnosti, kot da je zvok bistveno preveč ojačan), pred tem pa je ta izbira nekaj časa (2 zagona) delala nato pa ne več.

Imam pa vprašanji (ki s tem problemom verjetno nista povezani) :

1. Zakaj se je Ubuntu instaliral z PAE jedrom. Tega jedra še nisem imel pri nobeni eksperimentalni instalaciji (na USB in na drugem prenosniku), prenosnik ima tudi samo 2 GB Rama in AMD Sempron procesor, tako da nevem zakaj to jedro?

2. Pri zagonu, tik preden se pojavi grafična izbira uporabnika za logon, se mi, še v tekstovnem načinu, na kratko izpiše nekakšen error (zdi se mi nekaj o ACPI ali neka takega). S katerim orodjem lahko pregledam napake pri zagonu sistema, da lahko to odpravim, ker se mi zdi, da bi lahko bila ta napaka kriva, da se sistem ne zbudi več iz suspend načina (samo črn zaslon) - tudi to je današnje odkritje.

Icematxyz ::

Ker omenjaš kar nekaj stvari povezanih s strojno opremo in ker predvidevam, da uporabljaš Lucid Lynx, bi bilo morda najbolje, da si izdelaš LiveCD ali LiveUSB in preizkusiš, kako se s tvojo strojno opremo razume Maverick Meerkat.

Se pravi če je stanje boljše ali se pojavijo še kakšne nove težave.

Zgodovina sprememb…

OttoParts ::

Ja.
Uporabljam 10.04 - 10.10 pa se pretaka na disk.

Trenutno imam na 8 Gb USB ključu Lucid Lynx, ki ga bom nadomestil z Maverickom, potem pa bomo videli...

OttoParts ::

Sem še enkrat zagnal sistem z USB ključa (Ubuntu 10.04 LTS - z "normalnim" jedrom) - zvok dela normalno, pri suspendu pa je enak problem - računalnik se ne zbudi - zaslon ostane izklopljen. Bom jutri naredil LiveCD 10.10.

Kaj pa glede te napake - ali linux vodi kakšen "seznam" napak?

Zvezdica27 ::

lp,

Hej Ottoparts,

samo dve sugestiji

1) glede zvoka poizkusi namestiti PulseAudio volume control utility modul (pavucontrol). PulseAudio je že v 10.04, samo lahko dodajaš bombončke zraven, ma cel milijon modulov, boljše equalizerje pa to, jaz sem to dodal, da mi je delal AirportExpress. No, s temi dodatnimi bombončki lahko nastaviš kdaj ti zvočniki delajo in kdaj ne in še veliko več. Žal sem airport express prodal in ne vem več točno kateri modul je pravi, vsekakor pa ti omogoča totalen nadzor nad hardware-om.

2) Glede hibernacije/suspenda in vsega ostalega pa en long-shot: v 10.04 je hrošč v network managerju, ki dela težave. Lahko ima tudi to kaj veze s tem. Probaj 10.10, ki ima novo verzijo network managerja ali pa pač ne suspendaj več.

zz

OttoParts ::

Hvala Zvezdica27 (in seveda ostalim, ki ste mi pomagali tudi) glede priporočanja PulseAudio, ampak včeraj zvečer sem dokončno obupal in sem namestil Ubuntu 10.10 in situacija je sledeča:

- zvok dela normalno (nobenega šumenja v zvočnikih, zvočniki se izklopijo ob uporabi slušalk...)
- nobenih generic-pae kernelov več, ampak spet "normalna generic" jedra
- pred grafičnim loginom se mi ne pojavi več tisto sporočilo o neki napaki
- suspend pa isto ne dela tako kot v 10.04 LTS (kar ni kritičen problem)
- težave bo treba reševati na drugem kotičku forma ;)

Edino, kar me še zanima je ali sem s tem, da nimam več LTS verzije kaj na slabšem. Bom moral sedaj vsake 6 mesecev pod nujno posodobit na novo verzijo ali kaj?

poweroff ::

Bom moral sedaj vsake 6 mesecev pod nujno posodobit na novo verzijo ali kaj?

Ne, če nočeš. V Sistem - Skrbništvo - Programski viri pod Posodobitve nastavi kot želiš (na kaj naj te opozarja).
sudo poweroff

OttoParts ::

Aha.

Potem pa je OK.

Sem mislil, da ko pride nova verzija bo konec podpore v reozitorijih ali nekaj takega.

Kakšna podpora se potem neha pri navadnih verzijah (in se pri LTS verzijah vzdržuje)?

bf4ed ::

Zdaj ko že omenjate problem v network managerju...mam malo slabši wifi signal...v winxp mi leti download do 600kb/s. V ubuntu 10.04 pa mi komaj 20kb/s pa še to pekinja... Je možno da ne ve 100% izkoristit omrežne kartice...da ni moč na max? Ali pa je to ta bug? Omrežna kartica pa je intelova...v prenosniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

dux ::

@OttoParts: Običajne različice dobivajo varnostne posodobitve in popravke 18 mesecev po izidu, LTS pa 36 mesecev po izidu. Če imaš 10.04 LTS, boš dobival podporo do aprila 2013. Če imaš 10.10, boš dobival podporo do aprila 2012 (leto in pol).

@bf4ed: Boš moral bolj natančno povedati katera omrežna kartica.
Upanje je v nasih odlocitvah

Icematxyz ::

Privzeto nameščena različica Samba, pred Ubuntu Natty Narwhal se ne razume najbolje pri souporabi datotek z Windows OS, na katerega je nameščen Windows Live Essentials 2011 (ali le določeni programi, ki se nahajajo v paketu WLE). Rešitev težave je več, tukaj bom navedel eno izmed njih, kjer ni potrebna (ročna) nadgradnja Samba na novejšo različico:

gksudo gedit /etc/samba/smb.conf

Pod kategorijo [global] vneseš vrstico in shraniš:

client use spnego = no

Zaženeš sledeče ukaze v terminalu:

sudo service smbd stop
sudo service nmbd stop
sudo service smbd start
sudo service nmbd start


Vir in opis spremenljivke. Rešitev preverjeno deluje v Maverick Meerkat in menim, da prav tako v Lucid Lynx!

Icematxyz ::

Kot kaže, bo kmalu v Lucid Lynx težava odpravljena samodejno ob posodobitvi sistema. Takrat workaround ne bo več potreben!

P.S. V Maverick Meerkat je z današnjo posodobitvijo težava odpravljena!

Zgodovina sprememb…

kanzyani ::

že nekaj časa se mi dogaja, da če aplikacija "kao" zašteka (pa čeprav samo začasno) in se spremeni v sivo, potem če aplikacijo na bilo kak način ubijem, ali pa se ponovno začne odzivati, potem vsa okna in njihova vsebina + vsi paneli postanejo bledi ali pa celo sivi. Wallpaper pa je normalne barve. Odprava problema je reset ali pa sudo restart gdm....

in to je ekstremno tečno.

a je to problem z grafiko? kr dans mi je dopizdilo in sm odstranu ati fglrx gonilnike in po ponovnem zagonu, nisem bil računalnika pripraviti do pravilnega izpisovanja namizja in oken z odprtokodnimi driverji(tud ubuntujev vodič za popolno dostranitev fglrx ni pomagal). Tako, da sem nazaj na teh gonilnikih.

kaka ideja?

Icematxyz ::

Točno določena aplikacija se vedno preneha odzivati ali različne aplikacije? Aplikacijo "ustaviš" s pomočjo Sistem -> Skrbništvo -> Nadzornik sistema?

Pri AMD gonilnikih lahko pričakuješ težave da, ni pa nujno da je ta zadeva povezana z njimi.

kanzyani ::

ma aplikacija kateri se trenutno dogaja, da velikokrat zamrzne je moja lastna aplikacija pognana v eclipsu. in ker aplikacija dela neko stvar dosti časa jo sistem pobarva v "neodzivno sivo". potem ko v eclipsu stisnem gumb za prekinitev izvajanja. se vse posivi... se dogaja pa tudi pri drugih aplikacijah. se je tudi že zgodilo da sem preveč programov na enkrat zagnal in se je potem vse v sivo spremenilo.

sej ko se mi naslednjič to zgodi bom screen prilepil.

Icematxyz ::

Sprememba barve ponavadi pomeni neodzivno aplikacijo. Vprašanje pa je seveda, kje tiči razlog. Ni nujno tukaj, da gre za gonilnik grafične kartice. Na primer Flash v FF lahko povzroči podobno situacijo, ki se lahko konča z "prisilnim" zaprtjem FF ali čakanjem, da se zadeva "uredi" sama po sebi.

l0g1t3ch ::

Imam težavo z poganjanjem neke python aplikacije na Ubuntu 10.04.

In sicer ko poženem, mi javi
I can't find file 'pst-xkey'


Namestil sm že paket pstricks in mi je sedaj ostal samo še tale error.

Gandalfar ::

a file imas? :)

l0g1t3ch ::

Nimam in niti nevem kje naj ga dobim. Naj bi bil to del linux distrotov, samo očitno ne pri ubuntuju.
Kup datotek z isto končnico se je nahajalo v pstricks paketu, te datoteke pa ni.

Icematxyz ::

V bistvu če bi pst-xkey bil na voljo preko programskega središču, bi se verjetno nahajal v paketu texlive-latex-recommended. Mislim pa da se sedaj več ne nahaja v tem paketu (morda se je pa v starejših različicah Ubuntu).

Če ti kaj pomaga sledeča povezava:

http://www.ctan.org/tex-archive/macros/...

Snemi in preveri vsebino datoteke xkeyval.zip.

Zgodovina sprememb…

Madmax_ ::

Za instalacijo me zanima. Nekje sem zasledil en tutorial, kjer je disk razdelil na ext3 in swap (1 GB). Tako sem do sedaj instaliral ubuntu. Ali je potrebno disk razdeliti na ext3 in swap? Ali je potreben swap? Kako vi to naredite?

lp

Icematxyz ::

kanzyani ::

Problem?!?



evo to je ta problem o katerem sem govoril nekaj postov višje...

ko sem zapiral chromium in hkrati en večji file razširjal je kr ne enkrat vse postalo SIVO.... tud to kar zdej pišem je na "sivem" slo-techu...

vse aplikacije, okna, vrstice itd postanejo sive... samo ozadje pa je še naprej barvno....

pomaga ali resest compa ali pa ctrl+alt+f1 in sudo reset gdm al nek podobnega... in to delat je full tečno.

kaj so to driveri za grafo? ubuntu bug?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

Icematxyz ::

Katero grafično kartico imaš in kateri gonilnik uporabljaš? Si že v tej temi omenjal AMD, ampak tisto je verjetno šlo za drugo strojno opremo?

Kako pogosto se pa ta problem pojavi in ali ga lahko "umetno ustvariš"? V bistvu če prav razumem, ne spremeni se barva le eni aplikaciji ampak vcelotnem GUI? Računalnik pa lahko uporabljaš še naprej normalno? AWN je odziven, vse programe lahko odpreš/zapreš in uporabljaš ali ne?

kanzyani ::

Grafična je ATI 3470M. Gonilnik je tisti, ki ga ponudi ubuntu ob namestitvi (torej fxglr). Enkrat sem to že omenjal v tej temi ja, vendar je šlo za isto strojno opremo.

Ta problem se pojavlja dokaj pogosto, vendar ga sam zelo težko poustvarim... Drugače pa ,da prav razumeš, barva se spremeni celotnemu gui-u. Računalnik pa nemoteno deluje naprej... vsi programi so normalno odzivni, cpu ni obremenjen...

Icematxyz ::

No to je zanimivo, da vse deluje naprej normalno. Če bi lahko nadzorovano ustvaril težavo, bi morda ti lahko dal par nasvetov, kaj preveri. Tako pa gre bolj za ugibanje. Poskusi morda najnovejši AMD zaprto kodni gonilnik namestiti ročno, da vidiš kakšno bo stanje:

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu...

Odsek: Installing the drivers manually

V tej temi je malenkost modificiran vodič za Maverick Meerkat. Se pravi ukaze uporabljaj s prve povezave.

jukoz ::

Zdravo!

Ne vem kako bi to zgooglal, ssh pop-up mi ne najde nič ustreznega, poleg tega je Icematxyz kot kaže strokovnjak za ubuntu:

Imam 10.04 64bit.
Ko skušam preko nautilusa narediti ssh povezavo na drug pc, moram vpisati username in geslo, tam je tudi opcija za shratni geslo.
Ko se povezava vzpostavi, moram za vsah direktorij, v katerega želim vpogled, ponovno vpisati geslo. Kar je ZELO moteče. Prej omenjena opcija za shranjevanje gelsa nima vpliva.
Kako bi se dalo to izklopiti?

Vesel bi bil vsake pomoči.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jukoz ()

Icematxyz ::

Če prav razumem, kaj točno misliš in po hitrem pregledu:

To in to zgleda dokaj identično tvojemu opisu. Gre pa za kombinacijo Lucid Lynx (64bit), Samba, Bazaar vtičnik za Nautilus... in tu nekje, kot kaže lahko pride do težave.

Torej testiraj zadevo in če sledeče vneseš v terminal ali to odpravi težavo:

sudo apt-get remove nautilus-bzr
killall nautilus

jukoz ::

Hvala!!

Res dela. Zdej moram samo ugotovit zakaj sem rabil bazaar...

LP

Icematxyz ::

Nautilus-bzr je namenjen temu, da lahko uporabljaš Nautilus kot "frontend" za Bazaar (version control system).

Icematxyz ::

Ubuntu 10.04.2 released & ChangeSummary.

Pyr0Beast ::

Uhh. Je kdo opazil, da mu je ubuntu začel premikati miškin kurzor na sredino, ko uporablja alt+tab ? o.o

Nevermind. Čuden bug. Reboot zadevo rešil
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Icematxyz ::

Tukaj imajo dve razlagi:

1.) "Uročena" miška
2.) Compiz (Enhanced Zoom Desktop)

Uporabi "Windows Tipko" na tipkovnici in zavrti kolešček na miški "navzgor". Temu se reče Enhanced Zoom Desktop efekt (če se ne bo zgodilo nič, ne uporabljaš Compiz in to ni povezano s tvojo težavo), ki ga podpira compiz. Izključitev tega efekta v CCSM (ALT+ F2 in vpišeš CCSM) bo odpravila težavo. Če pa CCSM nimaš nameščen, klikni na CCSM.

Če pa uporabljaš ta efekt in bi ga rad še naprej uporabljal, pa morda v primeru težave poskusi pritisniti "Windows Tipko" in kolešček zavtri do konca "navzdol" in preveri, če je stanje boljše. Morda si tudi "po naključju" pritisnil na "Windows Tipko" in zavrtel kolešček? Skratka tu nekje se vrjetno nahaja "omenjena težava".

Zgodovina sprememb…

kanzyani ::

Problem:

imam 2 diska. ne enem je /, /home in /swap, na drugem pa še nič.

Kako bi lahko home razširil po obeh diskih?!?

overlord_tm ::

@kanzyani: LVM bo najlazje. Na prostem prostoru ustvari novo LVM particijo, naredi volume group (VG) in dodaj ustvarnjeno particijo vanj. Potem ustvari logical volume (LV), recimo lv_home na VGju. Skopiraj gor home. Potem sformatiraj stari home, ustvari LVM particijo z njemu, ga dodaj VGju in povecaj lv_home. Seveda naredi prej backup, ker ce delas prvic bo slo sigurno kaj narobe :) Pa s tem ko razsiris home na 2 diska prepolovis MTBF (mean time between failure), ne ravno zeljena rec.

Aston_11 ::

Icematxyz je izjavil:

Tukaj imajo dve razlagi:

1.) "Uročena" miška
2.) Compiz (Enhanced Zoom Desktop)

Uporabi "Windows Tipko" na tipkovnici in zavrti kolešček na miški "navzgor". Temu se reče Enhanced Zoom Desktop efekt (če se ne bo zgodilo nič, ne uporabljaš Compiz in to ni povezano s tvojo težavo), ki ga podpira compiz. Izključitev tega efekta v CCSM (ALT+ F2 in vpišeš CCSM) bo odpravila težavo. Če pa CCSM nimaš nameščen, klikni na CCSM.

Če pa uporabljaš ta efekt in bi ga rad še naprej uporabljal, pa morda v primeru težave poskusi pritisniti "Windows Tipko" in kolešček zavtri do konca "navzdol" in preveri, če je stanje boljše. Morda si tudi "po naključju" pritisnil na "Windows Tipko" in zavrtel kolešček? Skratka tu nekje se vrjetno nahaja "omenjena težava".


Zanimiv efekt. Dela lepo. Ko ga uporabiš, miška preneha delati. Kazalec se premika, ne reagira pa popolmoma nič na levi ali desni miškin gumb. Verjetno je kakšna zadeva, ki pokliče miško nazaj v življenje?

Pyr0Beast ::

Yup. To je to. Winkey+Scroll Up povzroči napako, scroll down jo reši.

Compiz Settings managerja nimam gor.

Aja imagodei: Si slučajno v settings managerju poizkusil, če ti tisti 'raindrops' efekt deluje ? Ker meni ni, pa sem se ravno spomnil sedaj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zvezdica27 ::

lp,

meni na prastarem kompu in bedni grafi vse v zvezi s Compiz (tudi ta scroll) dela.Ubuntu 10.04 in normal nastavitve, nič dodatno tweakal.

zz

poweroff ::

DAnes je bila izdana prva beta verzija NetworkManagerja 0.9. Ne vem koliko Ubuntu sledi release ciklu NM-ja, bi se pa znalo zgoditi, da bo v naslednji verziji Ubuntuja že 0.9.

but the executive summary is: simpler, easier, more flexible, and cooler applets. Fast User Switching. WiMAX. System connections by default. More flexible system administration. Scales down to smaller devices.


Načrti za naprej so pa hudi. Spremljanje količine prometa, risanje grafov prometa, nastavljanje mesečne porabe (uporabno za 3G povezave). Location based firewall. In še in še.

Najlepše je, ko se ti na mailing listo prijavi človek iz Samsunga ali kakšne podobne firme in napiše: "hej, na trg bomo dali novo brezžično napravo, tule so driverji in patch za NM, da bo naprava delovala v Linuxu".
sudo poweroff

Icematxyz ::

Če smo že pri omrežnih zadevah, še nekaj zanimivosti:

Kernel Log: Coming in 2.6.38 (Part 3) – Network drivers and infrastructure

poweroff ::

Iodine je softwer, ki omogoča IP-over-DNS tuneliranje. Fajn zadevica za kakšna letališča. :)

No, tole sem zadnjič poslal na Iodine mailing listo (se mi ne ljubi prevajat v SLO):

Iodine and NetworkManager under Ubuntu Maverick

Eckhart Wörner developed NetworkManager Iodine plugin. Source code is at http://gitorious.org/nm-iodine/

Instructions to compile and install:

1. Install git and packages necessary for compiling source code:
sudo apt-get install git
sudo apt-get install build-essential cmake libqt4-dev
sudo apt-get install debhelper

2. Get the source code from Git repository:
git clone git://gitorious.org/nm-iodine/libnm-qt-vpn.git
git clone git://gitorious.org/nm-iodine/nm-iodine.git

3. Build and install libnm-qt-vpn package:
cd libnm-qt-vpn
dpkg-buildpackage

In the upper directory, there are two DEB files, which need to be
installed before compiling nm-iodine package:
cd ..
sudo dpkg -i libnm-qt-vpn0_0.1-1_amd64.deb libnm-qt-vpn-dev_0.1-1_amd64.deb

4. Install newer version of Iodine if neccessary:
Usually Iodine could be installed with:
sudo apt-get install iodine

However, in Ubuntu repositories currently there is Iodine version 0.5.2-7, but NetworkManager Iodine plugin requires Iodine >= 0.6.0~rc1.
So we need to install newer version. Newer version in DEB file could be found in Debian repositories: http://packages.debian.org/unstable/net...

Download it with wget and install with:
sudo dpkg -i iodine_0.6.0~rc1-5_amd64.deb

5. Build and install nm-iodine package:
cd nm-iodine
dpkg-buildpackage

cd ..

sudo apt-sudo dpkg -i network-manager-iodine_0.1-2_amd64.deb

That's it.

Unfortunately, Eckhart Wörner did not developed GUI to create or change the connection inside of nm-applet. But users can use nm-applet to put the connection up or down.

In the nm-iodine repository there is a script which sets-up the detail of the connections. Script is located in doc/create-applet-connection.sh (http://gitorious.org/nm-iodine/nm-iodin...

Edit the script and fill in the details of your connection (NAME, GATEWAY and PASSWORD), then run it. Script will create the
connection so that nm-applet will find it.


Če pa imamo tukaj kakšnega junaka, ki bi:

P. S. If someone is willing to write GUI settings editor, that would be just great...


Bi bilo pa to sploh in oh super. Če koga zanima, sem naredil tudi manjšo varnostno analizo Iodinea in predlagal par izboljšav... če koga zanima development, lahko pošljem.
sudo poweroff

poweroff ::

Še tole. NetworkManager že sedaj omogoča samodejni zagon VPNja, firewall skript, itd glede na to kje se nahajamo (oz. katero povezavo uporabljamo).

Recimo: če uporabljam katerikoli razen domači wireless, me avtomatsko vrzi na VPN. V tem stilu.

Kako?

I have that setup. I solved it with scripts in
/etc/NetworkManager/dispatcher.d/.

Example to start specific VPN connection if a specific wireless
connection is established:

if [[ ${CONNECTION_UUID} == '.....your connection uuid...' ]] && [[ $2
== 'up' ]]; then
nmcli con up uuid ${MY_VPN_UUID}
fi


UUIDs povezav najdete z ukazom:
nmcli con

Veselo mreženje... :)
sudo poweroff

FYP ::

Dober večer. Imam problem. Uporabljam Ubuntu 10.04 LTS in mi je do sedaj delovalo vse normalno oz. sem probleme rešil preko googla, dokler nisem prišel do problema z update-anjem. Tudi to napako sem googlal, a brez uspeha. No, problem je sledeč:

Update 1


Update 2

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

Saj piše: v /etc/apt/sources.list imaš napako in se zaradi tega ne požene apt.

Prilepi vsebino tiste datoteke pa ti bomo lahko pomagali.
The truth is rarely pure and never simple.

FYP ::

# deb cdrom:[Ubuntu 10.04 LTS _Lucid Lynx_ - Release i386 (20100429)]/ lucid main restricted
# See http://help.ubuntu.com/community/Upgrad... for how to upgrade to
# newer versions of the distribution.

deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid main restricted
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid main restricted

## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates main restricted
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates main restricted

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team. Also, please note that software in universe WILL NOT receive any
## review or updates from the Ubuntu security team.
deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid universe
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid universe
deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates universe
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates universe

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## multiverse WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu
## security team.
deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid multiverse
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid multiverse
deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates multiverse
deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-updates multiverse

## Uncomment the following two lines to add software from the 'backports'
## repository.
## N.B. software from this repository may not have been tested as
## extensively as that contained in the main release, although it includes
## newer versions of some applications which may provide useful features.
## Also, please note that software in backports WILL NOT receive any review
## or updates from the Ubuntu security team.
# deb http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-backports main restricted universe multiverse
# deb-src http://si.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid-backports main restricted universe multiverse

## Uncomment the following two lines to add software from Canonical's
## 'partner' repository.
## This software is not part of Ubuntu, but is offered by Canonical and the
## respective vendors as a service to Ubuntu users.
# deb http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner
# deb-src http://archive.canonical.com/ubuntu lucid partner

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security multiverse
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu lucid-security multiverse
deb http://apt.wicd.net jaunty extras
deb http://ppa.launchpad.net/globalmenu-tea... karmic main
deb http://archive.getdeb.net/ubuntu lucid-getdeb games
deb ppa.launchpad.net/globalmenu-team/ppa/ubuntu karmic main
deb-src ppa.launchpad.net/globalmenu-team/ppa/ubuntu karmic main


Prekopirano iz /etc/apt/sources.list.

dux ::

Kot piše v sporočilu o napaki je kritična vrstica 57 - deb ppa.launchpad.net/globalmenu-team/ppa/ubuntu karmic main.

Priporočam pa ti, da v vseh vrsticah, ki vsebujejo karmic/jaunty to besedo zamenjaš z lucid ali pa celotne vrstice odstraniš.
Upanje je v nasih odlocitvah

poweroff ::

PoC-i so že narejeni, prihaja Firewall Zone Switcher: http://lizards.opensuse.org/2009/07/10/...

Firewall Zone Switcher



Sledi... integracija v NetworkManager.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: poweroff ()

crazyLIKEme ::

Vprašanje.

Imam računalnik HP Compaq nx6325 na katerih trenutno tečejo Win XP Pro 2002 SP2.

Njegove specifikacije so:
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-56
1.79 GHz, 1,37 GB RAM

Zanima me, če bi Ubuntu na njemu tekel brez problemov, ker sedaj se mi na Windowsih pregreva in ugaša, čeprav uporabljam tudi hladilnik.

LP cLm
http://crazyl1keme.deviantart.com/

poweroff ::

Najbolj enostavno je, da zaženeš Ubuntu preko liveUSBja. In sprobaš.
sudo poweroff

dux ::

Če se ti je računalnik nenadoma začel pregrevat preveri hladilnik, ventilator in hladilno pasto.
Sicer pa poskusi z LiveUSB.
Upanje je v nasih odlocitvah
««
19 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1061177915 (46754) poweroff
»

[UBUNTU SERVER 10.04] Grub se ne postavi

Oddelek: Operacijski sistemi
478893 (8105) Icematxyz
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093160167 (117760) Icematxyz
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
981168018 (140665) Icematxyz
»

Izšel Ubuntu 10.04 LTS - Lucid Lynx (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17033615 (28114) poweroff

Več podobnih tem