»

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007

Razer blueprints - Razer je med igričarji dobro znano ime. Dobro ime so si ustvarili z miškami in podlogami za njih, pa tudi s tipkovnicami in zvočnimi karticami. Vsi izdelki so namenjeni zahtevnejšim gamerjem, podjetje si je pa tudi pridobilo precejšen ugled zaradi kvalitete in uporabnosti izdelkov.

Vse skupaj pa se je začelo leta 2000 z modelom Razer Boomslang. V težki okrogli škatli zapakirana miška ni imela optičnega senzorja, bila je velika, težka in naravnost popolna. Že takrat je bila med najnatančnejšimi miškami, kar se jih je dalo dobiti.

Po skoraj osmih letih se legenda vrača. V kovinski škatli, bo morebitni srečni kupec prejel novega Boomslanga. Podobnosti s starim modelom je v obliki, Vendar v podobnem ohišju tiči moderna tehnika. miška je po novem optična, z ločljivostjo 1800dpi ter infrardečim senzorjem, hitrim osveževalnim časom ter 32KB notranjega spomina.

Da pa svet ni popolen, skrbi omejenost izdeje. Izdelali so jih le 10.000 in to za ves svet.

Uradna stran, Ljubiteljska stran, pa...

50 komentarjev

Direktor MI5 svari, da kitajski hekerji napadajo britanska podjetja

Schneier.com - V začetku meseca so nekateri britanski mediji poročali, da je direktor britanske tajne službe MI5 Jonathan Evans, direktorjem 300 večjih britanskih podjetij poslal pismo, v katerem jih opozarja, da so tarče kitajskih obveščevalnih kibernapadov.

Direktor MI5 trdi, da napadalci prihajajo iz vrst kitajskih državnih organizacij. Kitajska vlada naj bi obveščevalno spremljala velika gradbena in naftna podjetja, pa tudi odvetniške pisarne in ostala podjetja, ki poslujejo s Kitajsko ali upravljajo s strateško pomembnimi informacijami.

Direktor MI5 tudi trdi, da kitajski vladni hekerji za vohunjenje uporabljajo posebej napisane trojanske konje ter je predstavnikom podjetij poslal digitalne prstne odtise (kontrolne vsote) teh programov ter IP naslove strežnikov iz katerih se izvajajo napadi.

Gre za prvi primer, ko je predstavnik Britanije Kitajsko uradno obtožil elektronskega vohunjenja. Da ima Kitajska posebne oddelke za kibernetsko bojevanje in kibernetsko vohunjenje v okviru vojske, pa...

10 komentarjev