»

LinkedIn zaradi neizplačevanja nadur z milijonsko poravnavo

vir: ZDNet
ZDNet - LinkedIn bo moral plačati skoraj šest milijonov dolarjev svojim 359 zaposlenim, ker jim v preteklosti niso izplačevali nadur. Preiskavo zaradi kršitev delovne zakonodaje je začelo ameriško ministrstvo za delo, LinkedIn pa se je dolgotrajnemu sodnemu postopku izognil s poravnavo.

Približno 3,3 milijona dolarjev bodo morali plačati za zaostale plače, ki izvirajo iz nadur, dodatna 2,5 milijona dolarjev pa je zamudnih obresti in odškodnine. Gre za 359 zaposlenih v LinkedInovih pisarnah v Kaliforniji, Illinoisu, Nebraski in New Yorku. Prav tako so se morali zavezati, da bodo kršitve odpravili in da bodo ukinili neplačane nadure. S tem je LinkedIn kršil Fair Labor Standards Act, ki določa izplačilo 150 % redne urne postavke za nadurno delo, če seveda zaposleni ne sodi v...

29 komentarjev

Danci dosegli rekord v hitrosti prenosa podatkov prek optike

Heise - Raziskovalci s Tehniške univerze na Danskem (DTU) so prikazali najvišjo hitro prenosa podatkov po optičnem vodniku (izjava za javnost v danščini). Dosegli so hitrost prenosa 43 terabitov na sekundo, kar je skoraj dvakrat hitreje od 26 Tb/s, kolikor je leta 2011 dosegel Tehnološki inštitut v Karlsruheju (KIT).

DTU in KIT sta v zadnjih letih postavila več rekordov v hitrosti prenosa podatkov po optičnih vlaknih. DTU je leta 2009 kot prvi presegel magično mejo enega terabita in potem do leta 2011 nekajkrat izboljšal svoj rekord, dokler ga ni prehitel KIT. Sedaj so Danci spet prevzeli štafetno palico.

Za prenos podatkov so uporabili kabel japonskega podjetja NTT, ki ima sedem ločenih sredic z ustreznimi ovoji, a hkrati ne zaseda več prostora kot običajen optični kabel. Uporabili so...

19 komentarjev