»

Predsedniško soočenje - preko interneta

Yahoo News - Po tem, ko je trenutni ruski predsednik in hkrati tudi favorit na prihajajočih volitvah, Vladimir Putin, zavrnil pozive Irine Hakamade k javni debati preko televizije, ga je ta pahnila v internetno s tem, ko mu je na svoji spletni strani zastavila vrsto kontroverznih vprašanj.

Žal nikakor ni do kraja izkoristila medija. Spletni forum naprimer odpira celo paleto doslej neizkoriščenih možnosti, a bo moral počakati do naslednjih volitev, nekje. Je pa to vsekokor nujen korak pri vključevanju interneta v politiko.

Človek si le zaželi, da bi kdaj poskakovali, ne le capljali kot kakšna siva miška, neizbežni prihodnosti naproti.

6 komentarjev

Darwinova ladja najdena

BBC - Vsi najbrž poznamo verjetno najpomembnejšo znanstveno teorijo - teorijo evolucije. Osnoval jo je Darwin, na podlagi primerkov, ki jih je zbral na 5-letnem križarjenju z ladjo Beagle.

Manj pa je znano, kaj se je zgodilo z ladjo, na kateri je Darwin prišel do tega spoznanja. Vendar očitno to ni več skrivnost. Razbitine ladje so namreč našli z moderno radarsko tehnologijo v 5 metrov globokem blatu. Ali bodo ladjo potegnili na kopno, zaradi stroškov, sicer še ni znano, je pa zanimivo, da je ladja po vseh svojih potovanjih, vključno s tihotapljenjem, na koncu končala zelo blizu Darwinovega doma.

8 komentarjev