»

Elektromagnetna sevanja v Sloveniji

Slo-Tech - Na Radiu Slovenija bodo v torek 1.3.2005 v oddaji Intelekta od 9.30 do 11.00 govorili o elektromagnetnih sevanjih (EMS) v Sloveniji.
Redki so posamezniki, ki ne bi vsak dan uporabljali prenosnih telefonov, večina od nas pa tudi gleda televizijo in posluša radio, uporablja osebne računalnike, komunikacijsko polje posameznika v družbi pa se je odprlo do te mere, da smo lahko na dosegu praktično vsako minuto dneva. Antene v naših prenosnih telefonih, bazne postaje prenosne telefonije, daljnovodi, radarski sistemi in različni gospodinjski aparati so prisotni v večji meri kot nekoč.
Kaj torej so elektromagnetna sevanja in kakšen vpliv imajo na človeški organizem ter bivalno okolje?

Mnenja o tej temi v strokovnih, političnih in industrijskih krogih se močno razhajajo. Absorbcija določenih elektromagnetnih valov povzoroča toplolotno segrevanje organizma. Pavšalni in prestrokovni odgovori dvom javnosti velikokrat še povečujejo... Po kakšnih ključih se postavljajo različne antene in...

14 komentarjev

Okrogla miza: Patentiranje računalniško izvedenih izumov

Slo-Tech - V sredo, 2. marca ob 17.00 bo v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana) potekala okrogla miza z naslovom : "Izzivi soodločanja Slovenije v EU - direktiva o računalniških patentih"

V omizju bodo sodelovali udeleženci, ki se jih direktiva dotika vsakega na svoj način: Urad za intelektualno lastnino, Sekcija slovenskih proizvajalcev programske opreme - Koda.si, Ministrstvo za gospodarstvo, Inštitut za intelektualno lastnino, strokovnjak s FDV na področju odločanja v EU! Tokrat prvič enakopravna izmenjava stališč za skupno mizo.

Ne bo se razpravljalo le o vsebini zloglasne direktive, temveč tudi o njenem sprejemanju, lobijih, procesih odločanja doma in v EU. Besedo pa bo seveda dobila tudi publika.

O sami direktivi je bilo na tej strani že toliko povedanega, da bi bilo nadaljnje pojasnevanje skoraj potrata bitov. Skratka, rezervirajte si čas v sredo ob 17.00. Podrobnejše obvestilo z natančnim seznamom udeležencev pa še sledi.

15 komentarjev