»

Prihajajo poceni SSD diski

Daily Tech - Letos imamo priložnost spremljati boj proizvajalcev na povsem novem trgu železnine: poceni lahki prenosniki. Nekaj produktov je že na trgu, glavne izdelke, ki bodo znižali ceno obstoječim in silili konkurenčna podjetja k novim in boljšim rešitvam za enako vsoto denarja, pa pričakujemo zgodaj v jeseni.

V teh dneh pa lahko občudujemo morda še večji boj. Gre za napovedi poceni SS diskov, ki jih naša skupnost že pozna.

Množico naprednih uporabnikov je na začetku meseca presenetil vsem dobro znani proizvajalec pomnilniških modulov, OCZ, ki je napovedal novo serijo SSD v velikostih 32 (145...

97 komentarjev

"Milijon" teroristov v ZDA

Schneier.com - Kot poročajo pri ameriški nevladni organizaciji ACLU je seznam teroristov, tim. terrorist watch list, ki ga vzdržuje ameriška administracija dosegel številko milijon zapisov. Na seznamu je sicer "le" 400.000 oseb (95 odstotkov jih je Neameričanov), nekatere osebe pa imajo več imen zato je zapisov o teroristih kar milijon. Po drugi strani pa so na seznamu tudi nekatera zelo splošna imena, ki so v ZDA zelo pogosta.

Nekatere osebe na seznamu bi sicer lahko šteli med navadne teroriste, npr. Nelsona Mandelo ali demokratskega senatorja Edwarda Kennedya, nekateri pa so očitno še posebej nevarni, saj se njihova imena na seznamu nahajajo celo po njihovi smrti. Tako se ameriška administracija očitno boji ponovne ugrabitve letal, saj je na seznam uvrstila tudi že umrle ugrabitelje letal iz 11. septembra 2001, iz onostranstva pa se utegne vrniti tudi Saddam Hussein, zato je vsekakor prav, da je na seznamu tudi njegovo ime.

Kljub obsežnemu seznamu pa ima administracija še precej dela, saj na...

18 komentarjev