»

ATI s certificiranjem Radeonov

Warp2Search - Kanadski grafični gigant ATI se je odločil uvesti nov sistem certificiranja vseh grafičnih kartic, ki jih njegovi partnerji izdelujejo na njegovih čipih. ATI meni, da bo tako manj težav s stabilnostjo ter posledično nezadovoljnostjo uporabnikov, prav tako pa bo lahko le-tem nudil hitrejšo ter kvalitetnejšo pomoč ob morebitnih težavah. Za kaj torej v bistvu gre?

ATI bo vse kartice s svojimi čipi peljal skozi test, kjer bodo preverjali:
  • Enostavnost namestitve gonilnikov
  • Dvanajsturni test v 3D aplikacijah
  • Dvanajsturni test pri predvajanju DVD filma
  • Kvaliteto slike na zaslonu
  • Pakiranje kartice skupaj z vsemi dodatki (kabli, pretvorniki, CDji ...)
Vse kartice, ki bodo to mučenje uspešno prestale, bodo dobile naziv Certified by ATI, kar bo pomenilo da za njihovo kakovost jamči posredno tudi sam ATI. Spisek že certificiranih kartic ter originalna novica na tem naslovu.

8 komentarjev

Še stoprvič: Radeon 9700 PRO

Explosive Labs - Na Explosive Labs so opisali že nam dobro znano grafično kartico: ATi Radeona 9700 Pro, ovešeno s 128 MB pomnilnika. Kot po navadi, so kartico preizkusili s kopico testov (3D Mark, Comanche 4, Quake 3, Serious Sam 2, DroneZ, Jedi Knight II in Code Creatures Benchmark Pro), preizkusili pa so jo tudi na novem vodilu AGP 8x. Seveda so prišli do zaključka, da kartica kraljuje ter pohvalili ATi, da je izdelal tako zmogljivo kartico, a opozarjajo na prihod NV30, ki se kani zgoditi v prvih mesecih 2003, saj bo le-ta izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji in bo uporabljal DDR-II. A ATi seveda ne bo sedel križem rok. Le še klik stran...

Dodatek by McHusch: Tudi pri HardOCP so testirali enako kartico.

0 komentarjev

NV30 na 400 MHz

The inquirer - V javnost je pricurljalo še nekaj informacij o novi nVidiini kartici, ki se zaenkrat še skrivnostno imenuje NV30. V začetku naj bi tiktala na 400 MHz, imela bo osem cevovodov, 120 milijonv tranzistorjev zgrajenih v 0.13 mikronski tehnologiji ter 128 bitno pomnilniško vodilo. Kljub dejstvu, da bodo Radeoni imeli kar dvakrat večjo prepustnost (256 bitno vodilo), pa v nVidii pravijo, da imajo načrt ter da bodo njihove kartice delovale hitreje. Bomo videli!

14 komentarjev

Asus P4T533-C

Tech Dreams - Kljub vse večji prodaji ter uporabljanosti DDR pomnilnika, se RIMM ter njemu namenjene osnovne plošče še vedno dobro držijo, kar daje vedeti, da se RDRAM še ne bo poslovil tako hitro. Na Tehničnih Sanjah™ (ali pa morda Sanjah Tehnikov[:D]) so si ogledali Asusovo osnovno ploščo namenjeno Pentium 4 procesorjem, ki podpira zgoraj omenjeni RDRAM pomnilnik in bili z njo sorazmerno zadovoljni, imeli pa so kar nekaj pripomb na samo stabilnost plošče, saj jim recimo ni uspelo dokončati namestitve na tovarniških nastavitvah, tako da so morali odviti procesor. Vsekakor nevredno hvale Asusovi kvaliteti. Klik!

0 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev