»

Zaščite so lahko tudi nevarne!

Slashdot - Po poročanju te strani, so razne zaščite, ki "krasijo" nekatere glasbene CD-je lahko tudi nevarne, saj vam lahko poškodujejo računalnik. Po poročanju lastnika iMaca je Celinin CD z naslovom A New Day Has Come trajno poškodoval njegov računalnik, saj se CD enota ni hotela odpreti, računalnik pa se ni hotel ponovno zagnati. Vendar pa to še zdaleč ni edini album, ki vam lahko povzroči preglavice. Poleg tega naj bi bili problematični tudi Soundtrack od Star Wars: Episode II, nekateri Shakirini albumi in še kaj bi se našlo. Seveda pa taki CD-ji ne povzročijo težav samo Macom, ampak tudi nekaterim računalnikom PC. Založniki sicer opremljajo glasbene CD-je z napisi, da niso primerni za iMace/PC-je, vendar pa izgleda, da marsikateri uporabnik to ignorira. Ravno zaradi tega so se nekatere skupine odločile, da naredijo seznam naslovov glasbenih albumov, ki so za računalnike preveč "problematični", da bi jih lahko predvajali....

16 komentarjev

Računalnikarji smo ogrožena vrsta!

Slashdot - Sodeč po tem članku, ki sem ga našel na Slashdotu, smo računalnikarji kar precej ogrožena "vrsta". Če odštejemo sevanje monitorjev, ki še zdaleč nima blagodejnega učinka na naše zdravje in kup drugih nadlog, ki nas lahko doletijo (grbavost, ...), nas ogrožajo tudi bakterije. Po poročanju prej omenjene strani se na delovnem mestu nahaja kar štiristokrat (!) več bakterij kot na sedežu povprečno umazane straniščne školjke. Uf, če pomislim, koliko las, drobtin, prhljaja, prahu in drugih stvari se nahaja pod mojo tipkovnico, me kar zmrazi. Brr.

11 komentarjev

Čipi v knjigah

BBC - Se še spomnite novice, ko sem govoril o posebnih čipih, ki naj bi jih vgrajevali v denar in bi nato sporočali pristnost bankovcev? No, ti čipi bi bili lahko uporabni tudi za nadzorovanje toka denarja. Nekaj podobnega so se sedaj domislili tudi prodajalci knjig, ki jim tatovi odnesejo kar lep del zaslužka. Sodeč po tem članku, se trgovci v Veliki Britaniji vse bolj zavzemajo za vgradnjo čipov v knjige, ki bi jim lahko pomagali zopet priti do ukradenega materiala. Zanimiv članek, ki nazorno pokaže, kje se lahko uporabi nova tehnologija.

0 komentarjev

Še ena kratka o NV30 in R300

X-Bit Labs - O lansiranju novih grafičnih procesorjev obeh gigantov, tako ATI-ja kot Nvidie, sem že poročal. O R300 je bilo že veliko povedanega, medtem ko so prvi podatki o NV30 prišli šele pred kratkim, saj Nvidia skrbno čuva specifikacije svojega bodočega aduta. Po sklepanju X-bit labsov naj bi Nvidia predstavila NV30 že septembra,vendar pa se bolj nagibajo k predstavitvi čipa koncem leta. Zanimivo je tudi, da naj bi po nekaterih neuradnih podatkih ATI svojega R300 predstavil pred NV30. A to so zaenkrat še vedno zgolj ugibanja.

0 komentarjev

AMD-jeva in Intelova nižanja cen

X-Bit Labs - Po podatkih, ki so jih posredovali X-bit labsi, je AMD zopet znižal cene na področju mobilnih procesorjev. Tokrat so bili na udaru Duroni, saj se je 1.2 GHz različici cena iz 160 $ spustila na 129 $, 1.1 GHz različici iz 130 $ na 99 $ in 1 GHz različici iz 100 $ na 79 $. Dobra stara 950 MHz različica pa je odšla v zaslužen pokoj, saj jo je AMD odstranil iz cenika.
Medtem, ko se je AMD spravil na nižanje cen svojih mobilnih procesorjev, pa se je Intel odločil, da malce prenovi cenike (desktop) procesorjev Celeron. Tako se je cena 1.3 GHz različice spustila iz 84 $ na 74 $, cena 1.2 GHz različice iz 69 $ na 64 $, cena 1 GHz različice pa je ostala enak 1.1 GHz Celeronu, zato je za pričakovati, da bo kmalu izključena iz cenika. Izgleda, da se Intel s pocenitvami že temeljito pripravlja na lansiranje novega Celeorna na jedru Willamette-128.

0 komentarjev