»

Bild ne dovoli dostopa ob uporabi AdBlocka

Slo-Tech - Vsebine na internetu se mogoče zdijo zastonj, a jih vseeno mora nekdo plačati. Za strani, ki ne živijo od prodaje izdelkov, sta glavna vira dva: naročnine in oglaševanje. Čim več oglasov ko stran prikaže in predvsem dobi klikov nanje, tem večji prihodek ima. Uporabniki se seveda proti čedalje bolj vsiljivim reklamam borijo na različne načine, največkrat z dodatki za brskalnike (npr. AdBlock), ki oglase skrijejo, zaradi česar lastniki strani hudujejo. Nemškega založnika Axel Springer je to tako razjezilo, da je blokiral dostop do tabloida Bild.

Če poizkusite obiskati stran Bild.de in uporabljate...

94 komentarjev

Twitter in Snapchat odpuščata

Jack Dorsey

The Wall Street Journal - Minuli teden so po internetu zakrožile špekulacije, da v Twitterju obeta množično odpuščanje. Novi stari izvršni direktor in soustanovitelj Jack Dorsey, ki je vodilno mesto ponovno prevzel minuli teden, je danes potrdil krčenje števila zaposlenih. Twitter bo odslovil 336 zaposlenih, kar predstavlja osem odstotkov vseh zaposlenih. Kot so zapisali v dokumentu za agencijo za trg vrednostnih papirjev, gre za nujni del prestrukturiranja, s katerim želijo povečati učinkovitost podjetja. Večina odpuščenih bo inženirjev.

Investitorji so nad odpuščanjem navdušeni, saj je delnica danes po potrditvi vesti poletela za pet odstotkov. S tem je nekoliko izničila letošnji padec, a je delnica še vedno približno šestino cenejša kot ob...

5 komentarjev