»

Coolerji na kupu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so spisali test, ki bi ga lahko označili kot megatest™. Testirali so namreč, reci in piši, štiriintrideset različnih hladilnikov za AMD procesorje. Ogledali so si vse mogoče od Volcanov do eksotičnih Siper Cu Kingov. Če ste bili do sedaj v dilemi, kateri cooler izbrati za vašega aemdejčka™, po prebiranju tega testa ne boste več. In, da, test je resnično dolg, že če se prebijete skozenj, ste dobri. [:D] Branje nadobvezno.

11 komentarjev

Družina MX

Tom's Hardware - Logitech je eden izmed vodilnih proizvajalcev tipkovnic in mišakov, saj njihovi izdelki slovijo kot zelo kakovostni. Tudi MX serija glodalcev ni izjema in prav to so tudi ugotovili tudi na Tom's Hardware. Spisali so precej obsežen članek o vseh treh miškah -- MX 300, MX 500 in seveda prestižu mišakov, MX 700. Kljub dokaj zasoljeni ceni, je brezžična le MX 700, tako da boste zanjo pri nas morali odšteti celo nekaj več kot 18 tisočakov. Če imate dovolj globok žep, o nakupu mišaka MX serije vsekakor premislite.

12 komentarjev

Okrogli IDE kabli - UV

HighTekPC - V vsakem računalniku so zelo v napoto široki, 80 žilni IDE kabli, ki zelo ovirajo pretok zraka skozi ohišje. V današnjih dneh se da dobiti okrogle (cevkaste, če smo natančni)kable, ki so bistveno ožji in bolj "aerodinamični" in zaradi tega je pretok zraka lažji. Prav o okroglih kablih so pisali na HighTekPC. A to niso običajni okrogli kabli. Njihova posebnost se pokaže, ko vanje usmerimo UV luč - takrat začnejo svetiti v lepi modri svetlobi. A na žalost so bili avtorji v članku zelo skopi, saj obsega le eno - pa še to kratko - stran.

3 komentarji

Defektni Radeoni v prodaji

X-Bit Labs -

Poročali smo že, da naj bi bilo možno Radeona 9500 spremeniti v 9700 verzijo. Zadeva je seveda super dobra, a danes so se pojavili na spletu namigi, da vseh kartic ne moremo tako modificirati. A?

Po poročanju X-Bit Labs namreč okrog 30 odstotkov kartic takšnega posega ne preživi; začnejo delovati nestabilno ali pa se pojavijo artefakti. Na žalost jim še ni uspelo ugotoviti, kako te - do modificiranja neprijazne kartice - ločiti. Zatrdili so le, da to ni odvisno od različice BIOS-a in deklariranih frekvenc delovanja. Zakaj je to tako?

Pojavljata se dve razlagi. Po prvi naj bi sámo modificiranje tako poškodovalo kartico, da le-ta ni več zmožna brezhibno delovati. Druga, po mnenju X-Bit Labs verjetnejša teorija, pa pravi, da so nekateri Radeoni 9500 pravzaprav defektni Radeoni 9700. V tovarnah namreč vse Radeone 9700 testirajo in rahlo defektne izločijo, razen če se napaka ne skriva v štirih cevovodih. Ti potem enostavno postanejo Radeoni 9500.

No vsekakor ni vse tako črno, saj je...

13 komentarjev