» »

Facebookovi rezultati slabši kot predlani, a nad pričakovanji

Facebookovi rezultati slabši kot predlani, a nad pričakovanji

Slo-Tech - Facebookova mati Meta je včeraj predstavila poslovne rezultate minulega četrtletja, ki so presegli pričakovanja in danes poganjajo kvišku celoten ameriški borzni trg, ne le Metinih delnic. Slednje so pridobile kar petino vrednosti, a so še vedno pol nižje kot pred poldrugim letom.

V zadnjem kvartalu je Meta ustvarila 4,6 milijarde dolarjev dobička, kar je 55 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto pred tem. Prihodki so znašali 32 milijard dolarjev, kar ob štiriodstotnem padcu predstavlja boljši rezultati od pričakovanj analitikov. V celotnem letu 2022 so ob nespremenjenih prihodkih pri 117 milijardah dolarjev ustvarili 23 milijard dolarjev dobička, kar je 41 odstotkov manj kot leta 2021. Prihodki bi bili ob nespremenjenih deviznih tečajih lani celo višji kot predlani, dobiček pa so načeli višji stroški. A ključni podatek za investitorji je bila napoved dodatnega odkupa lastnic delnic, za kar bodo namenili 40 milijard dolarjev. Podjetje ima sicer prav toliko denarja in ekvivalentov. Lani so za odkupe lastnih delnic namenili 28 milijard dolarjev.

Število uporabnikov se medtem povečuje. V celotni družini pod okriljem Mete imajo 2,96 milijarde dnevno aktivnih uporabnikov in 3,74 milijarde mesečno aktivnih uporabnikov. Storitev Facebook ima 2,00 milijarde uporabnikov vsak dan. Facebook na uporabnika ustvari približno 10 dolarjev prihodkov. Izvršni direktor Mark Zuckerberg je ob tem dejal, da bo leto 2023 leto učinkovitosti, podjetje pa se bo prestrukturiralo in postalo vitkejše. Z drugimi besedami to pomeni tudi odpuščanja. Za prestrukturiranje so namenili 4,2 milijarde dolarjev, od tega skoraj milijardo za odpravnine in povezane stroške.

4 komentarji

grablje ::

samo da ne propade, edini soc. medij ki je dejansko uporaben, ni cringe, pa še rabim ga za job. Tik tok grozen, Instagram katastrofa, Twitter mrtev...

k4vz0024 ::

FB je smet in naj čimprej propade!

Seljak ::

Kaj to še obstaja??

xseki ::

Instagram and Facebook to get paid-for verification
https://www.bbc.com/news/technology-646...

Meta je naznanila, da bodo lahko uporabniki Facebooka in Instagrama kmalu plačali za "Verified" značko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vremena Facebooku so se stemnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5616693 (11716) Seljak
»

Amazonove delnice po izvrstnih rezultatih poletele

Oddelek: Novice / Rezultati
64294 (2163) gruntfürmich
»

Apple s padcem dobička

Oddelek: Novice / Rezultati
186353 (5061) Tilen
»

Apple z visokim dobičkom, a nižjim od pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
165516 (4352) Invictus
»

HP-jev dobiček pol manjši

Oddelek: Novice / Rezultati
237019 (5792) -valvoline-

Več podobnih tem