» »

HTC predstavil lahkotnejše VR naočnike Vive Flow

HTC predstavil lahkotnejše VR naočnike Vive Flow

HTC Vive - Pri HTCju bodo novembra lansirali VR naočnike Vive Flow, ki se precej razlikujejo od običajnih igričarskih naprav te vrste, saj so namenjeni ljudem, ki se jim današnji VR v splošnem zdi preveč neroden.

Navidezna resničnost se skozi stalne evolucijske posodobitve vztrajno drži pri življenju, a je še zmeraj presneto nišna panoga. Še vedno eden poglavitnih vzrokov za to leži v VR naočnikih, ki so skoraj desetletje po prihodu prvih testnih riftov še zmeraj razmeroma okorni, naporni za rabo in preveč usmerjeni v igričarjenje. V HTCju so zato zasnovali napravo za osebe, ki bi v VR raje počeli ... kaj drugega in za to obenem ne bi radi žrtvovali svojega vratu. Vive Flow so samostojni VR naočniki, ki so manjši in lažji od Vive Focusa 3 ali Oculusovega Questa 2, saj tehtajo le 189 gramov. Resolucija zaslonov je verjetno 1600×1600 na oko - podjetje pravi "3,2K", s frekvenco osveževanja 75 hercev in zornim kotom 100 stopinj. Poganja jih Snapdragon XR1 s 4 GB Rama. Nabor senzorjev vsebuje gibalne za standardnih šest prostostnih stopenj, medtem ko priročnemu gibalnemu nadzoru služi kar z napravo sparjen androidni telefon (za iOS podpore še ni). Pri orientaciji pomagata tudi dve sprednji kamerici, ki pa zaenkrat še ne znata tolmačiti gibov rok, kar morda prispe s posodobitvami.

Vive Flow bo ob novembrskem prihodu nosil ceno 500 dolarjev (ZDA, brez davka), kar pa ne bo vključevalo zunanje baterije, ki bo nujno potrebna. Notranja je namreč namenjena zgolj delovanju naprave med menjavo zunanjih shramb elektrike. Predvsem pa še ni povsem jasno, kakšni rabi naj bi bila naprava pravzaprav namenjena. V HTCjevi trgovinici Viveport naj bi bile ob lansiranju na voljo aplikacije za trening čuječnosti, video serije in družbeno okolje Vive Sync, kar bo dosegljivo tudi z naročnino v višini 6 dolarjev mesečno. V podjetju pravijo, da je naprava namenjena "produktivnosti, sproščanju in lahkotnejšemu igranju", na ekrane pa bo nenazadnje mogoče pretakati tudi sliko androidnih telefonov. Gre torej za nek vmesni člen med večjimi VR naočniki in pa AR očali, a težko se je znebiti občutka, da se bodo morali pri HTCju precej bolj potruditi s prihodom "killer appov", če želijo, da se niša razvije. Verjetno tudi ne vzbuja optimizma, da je večina naočnikov v promocijskem materialu photoshopana na ljudi.

1 komentar

Sheteentz ::

No, kaj je ceneje in časovno manj potratno? Fotošopati ali najemati celotno ekipo za par teh novih fotk? Ekonomika poslovanja, pa take fore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Junija prispejo VR naočniki Vive Pro 2 in Focus 3

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
134010 (2955) PARTyZAN
»

HTCjevi VR naočniki Vive Cosmos prispejo v začetku oktobra

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
124023 (3011) Cico
»

Komplet z VR naočniki Index stane tisočaka

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4910900 (9337) 6151
»

Junija pridejo Valvovi lastni VR naočniki

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
153938 (2594) rand
»

Oculusovega Rifta bo zamenjal Rift S

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
85197 (4278) Invictus

Več podobnih tem