» »

Apple je spet ravno dovolj izboljšal iPhone

leiito ::

MrNighthawk je izjavil:

leiito je izjavil:

sploh če olajša lajf kot obetajo brezžične slušalke


Ne vem kakšen življenski stil imaš ampak moj je odmaknjen od stene in električne vtičnice, čeprav imam en polnilec vedno s sabo.
Ok.
Imamo telefon, ki ga praktično polniš vsak dan. Potem ti dajo uro in vsaj apple watch ne zdrži 24 ur in sedaj mamo še slušalke, ki zdržijo mogoče pet ur. Obicajne zicne slusalke ti pozrejo 5 min (zivcev) da jih razvozlaš. Iskanje vtičnic in pa nošenje ekstra baterij pa tut ni lih "olajsan life"...vsaj men se ne zdi.

In, ko smo že pri slušalkah. Vsak, ki posluša mp3 prek katerih koli slušalk in trdi, da sliši boljšo kvaliteto se gladko laže. Mp3 je preslab format za to. Za HiFi zvok pa rabiš slušalke, ki so večje kot pa čepki za uho.


Če si bolj survivalist tip, mogoče wireless res ni zate, čeprav maš tudi poceni une prenosne juicerje.

Argument, da je dizaster, ker ne moreš hkrati polniti telefona in poslušati glasbe, je na trhlih nogah. iPhone se polni zelo hitro, vsak lahko zdrži pol ure brez glasbe, za pogovore lahko tudi med polnjenjem uporabljaš BT headset, v par tednih se bojo na AliExpressu pojavile 3rd party rešitve, stojala. podaljški itd.

Airpods s 24 ur avtonomije (polnijo se v škatlici, v 15 minutah) pa itak odpravijo vse te težave s polnjenjem in še kable zraven. Najbrž je še najbolj razočaran tisti Slovenec, ki na Kickstarterju išče funding za kable, ki se ne vozlajo.

Kolikor se da razbrati, je v AirPods nek low power bluetooth, ki porabi bistveno manj energije in je bolj zanesljiv kot prej. Izkušnje testerjev sicer nihajo, ampak Apple ne da na trg produkta, če ni 100%. Za razliko od Samsunga, kjer je zadnje čase številnim kupcem razneslo glavo in zaupanje, ki so ga gradili leta, je izgubljeno.

Prehod na wireless je bil samo vprašanje časa, ampak BT slušalke očitno niso tok enostavna stvar, ker Sennheiser je moral lani umakniti iz prodaje brezžične Momentum, ker v real lifu stvar ni delovala as advertised. Apple je pač imel pogum in vizijo biti prvi, ostali bodo pa sledili in v par letih bomo najbrž res doživeli internet of things.

suhifallen ::

http://9gag.com/gag/aVe21yO

in iphone je tisti ta dražji *not*

masevc ::

leiito je izjavil:

Btw, nekdo je napisal, da je 3.5 audio iz 60-ih, v bistvu je iz 70-ih, 1878. Apple je januarja dobil peticijo 200.000 podpisnikov, naj ne ukinjajo 3.5, zdaj jim je zihr že fajn nerodno.

Poanta umika 3.5 in AirPods ni v tem, da je iPhone tanjši, itak ni, niti v zaslužku Appla, ampak da se prešejka segment, ki je bil res bolj bogi, namreč brezžičnih slušalk. Za začetek so ful drage, $159 je morda celo najnižja cena med vsemi, problem so baterije, problem je delay zvoka, problem je kakovost zvoka, problem je parjenje, prekinjanje itd. in Apple s svojo odločitvijo spodbuja tudi druge proizvajalce, da bo prihodnost res brezžična. AirPods so kompatibilne tudi z neApple napravamj, v par mesecih bojo mel pa itak že v Lidlu podobne za €9.99 Na youtubu je že par testov AirPods in čeprav so bli na eventu šele prototipi, AirPods delajo vrhunsko, dovolj naglas, dovolj dober zvok, nisem zihr če majo de facto noise cancelling, dosežejo pa isti efekt.

Mogoče zna kdo na tech forumu razložit zakaj je bluetooth v bistvu problematičen in kaj je Apple tu naredil drugače, ker kot razlagajo to ni bluetooth, vsaj ne tak, kakršnega imamo sicer.

http://www.bbc.com/news/magazine-352533...


Tipično razmišljanje nevednih. To kar sedaj večina tuli okoli ukinitve tega adapterja je vrh ledene gore. Apple točno ve, kaj bo s tem dosegel v par letih.

Hint: DRM

noraguta ::

Ah bažuterija, kokr un iwatch pa podobno sranje. No tud sicer so telefoni precenjen kos silicija. Ampak dokler indijancem prodajaš steklene bisere za zlato bi bil nor če tega nebi počel.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

blackbfm ::

Argument, da je dizaster, ker ne moreš hkrati polniti telefona in poslušati glasbe, je na trhlih nogah. iPhone se polni zelo hitro, vsak lahko zdrži pol ure brez glasbe


Torej zdaj moras baterijo telefona ciklat brezveze, zato ker je apple pac preskrt da bi dal zravn dodaten izhod...

no comment ::

Ne rabiš. Če maš po šihtu samo še 3% baterije, boš poslušal muziko do doma. Če nisi doma ravno v Bogoti...

MrStein ::

PS: Glede lučk za obveščanje. Marsikateri telefon jih nima. Recimo Nexus 5X. Če ti je to pogoj, pač ne kupiš takega telefona.
Pisat o tem preprostem vprašanju 20 sporočil pa... pove kaj o "stanju duha", I guess.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gusto ::

MrStein je izjavil:

PS: Glede lučk za obveščanje. Marsikateri telefon jih nima. Recimo Nexus 5X. Če ti je to pogoj, pač ne kupiš takega telefona.
Pisat o tem preprostem vprašanju 20 sporočil pa... pove kaj o "stanju duha", I guess.

Verjetno leti tole v precejšnji meri na mene. V bistvu se s tem kar si napisal strinjam. Tudi sam sem mnenja, da sem o notification lučki napisal preveč postov. Preveč pa sem jih napisal izključno zato, ker mi je folk začel neki kontrirat in se norce delat, moje povsem normalno vprašanje pa je bilo, če obstaja kakšna alternativa na iPhonu za to lučko. V prvih dveh postih sem dobil vse kar sem rabil, potem pa je folk začel spamat glede tega. Torej bi jaz prej rekel, da to nekaj pove o stanju duha/zaščitnikih Appla. In ne, lučka ni deal breaker, mi je pa zelo uporabna. Menda pa lahko povprašam po njej, ali se moram komu opravičiti, ker je užaljen zaradi mojega vprašanja?

dotomaz ::

Rias Gremory je izjavil:


Če se ne motim imajo nek svoj proprietary protokol.


Je čisto standardni bluetooth in bodo delale tudi z drugimi bluetooth sprejemniki. V povezavi z iNapravami pa bodo imele dodatne funkcije, ki niso del standarda.

dotomaz ::

suhifallen je izjavil:

http://9gag.com/gag/aVe21yO

in iphone je tisti ta dražji *not*


Pozabili so na to, da tudi samsung prodaja brezžične slušalke za 200$.

dotomaz ::

masevc je izjavil:Tipično razmišljanje nevednih. To kar sedaj večina tuli okoli ukinitve tega adapterja je vrh ledene gore. Apple točno ve, kaj bo s tem dosegel v par letih.

Hint: DRM


Kakšen DRM? DRM od itunes in apple music je že od prve verzije iPhona. Še dlje, že ipod ga je imel.

no comment ::

gusto je izjavil:


Verjetno leti tole v precejšnji meri na mene. V bistvu se s tem kar si napisal strinjam. Tudi sam sem mnenja, da sem o notification lučki napisal preveč postov. Preveč pa sem jih napisal izključno zato, ker mi je folk začel neki kontrirat in se norce delat, moje povsem normalno vprašanje pa je bilo, če obstaja kakšna alternativa na iPhonu za to lučko. V prvih dveh postih sem dobil vse kar sem rabil, potem pa je folk začel spamat glede tega...

MAMA!!!! Na internetsih se mi smejejo...

zmaugy ::

Furbo je izjavil:

zmaugy je izjavil:

no comment je izjavil:

Tudi proizvajalci slušalk si ne predstavljajo sveta brez 3.5 jacka.

Apple, pack your shit. Game over!

LOL, nekateri proizvajalci celo pravijo, da so žice passé. Zadn cajt, da se naučijo slovensko!


Sem eden tistih, ki je bil za brezžičnost že zdavnaj. Trenutno imam dvoje Sennheiser velikih kosov z digitalnim vhodom in zibko (gledanje TV), oboje v rangu preko 200 EUR, za telefon pa sem že pred leti kupil Plantronics za v eno uho, ene Logitech " čezušesne" stereo z mikrofonom in ene stereo za v uho (ne spomnim se firme).

Za telefon sem uporabljal Logitechke dokler se mi niso ščitniki znucali, vendar se nisem odločil za nakup novih, to pa zato, ker se je vedno našel trenutek, ko sem jih potreboval in so bile prazne. Imaš telefonsko konferenco in nenadoma ti začne piskati opozorilo, da je baterija prazna. In tako spoznaš da se resnično lahko zaneseš le na tiste iz 19 stoletja - z žico.

Vse BT za v uho slušalke mi iz istega razloga ležijo po predalih - spraznjene. Ko se spomnim, da bi jih uporabljal, so prazne in tako se sčasoma sploh ne spomnim več nanje in jih opazim samo še, ko brskam po predalih in naletim nanje.

Kot je nekdo napisal pred mano, brezžične slušalke (tukaj mislim na te res prenosne, žepne variante) bodo uporabne šele ko se bodo polnile brezžično od tam, kjer jih bom slučajno odložil (pri tavelikih ni teh težav, saj imajo zibko, na katero jih položim po uporabi - gledanju TV - ki se nahaja ob TV).


Proizvajalci, ki gredo v korak s časom, že imajo kompatibilne slušalke.

Tvoje jamranje, kako so slušalke vedno prazne je nekje tako tehten argument, kot če bi jaz jamral, da je brezžična vrtalka zanič, ker jo vedno nekam zabrišem in je posledično vedno prazna, ko jo rabim.


V čem je tvoja domnevna razvajenost, ki predpostavljam da ji streže apple, več vredna od moje? A ni glavni point appla da naj bi stvari delovale - kot delovale brez da bi se bilo potrebno z njimi ekstra truditi? Torej posluh za razvajenost uporabnikov.
Ko se bo apple potrudil poleg brezžičnih slušalk zagotoviti tudi sistem, da bodo vedno pripravljene za uporabo, bodo lahko rekli mission accomplished. Pa mimogrede - si že predstavljam kako se bo iskalo eno od teh brezžičnih slušalkic, ki bo zlezla v kakšno gubo od kavča ipd. Kot njihov stajliš daljinec za apple tv, ki ga je res preprosto izgubiti.
Jasno, vernik ki bo prodal ledvico, da si bo to privoščil, bo disciplinirano skrbel da bo vse vedno zgledno pospravljeno in zloščeno. Kaj pa ostali?

roli ::

zmaugy je izjavil:

no comment je izjavil:

Tudi proizvajalci slušalk si ne predstavljajo sveta brez 3.5 jacka.

Apple, pack your shit. Game over!

LOL, nekateri proizvajalci celo pravijo, da so žice passé. Zadn cajt, da se naučijo slovensko!


Sem eden tistih, ki je bil za brezžičnost že zdavnaj. Trenutno imam dvoje Sennheiser velikih kosov z digitalnim vhodom in zibko (gledanje TV), oboje v rangu preko 200 EUR, za telefon pa sem že pred leti kupil Plantronics za v eno uho, ene Logitech " čezušesne" stereo z mikrofonom in ene stereo za v uho (ne spomnim se firme).

Za telefon sem uporabljal Logitechke dokler se mi niso ščitniki znucali, vendar se nisem odločil za nakup novih, to pa zato, ker se je vedno našel trenutek, ko sem jih potreboval in so bile prazne. Imaš telefonsko konferenco in nenadoma ti začne piskati opozorilo, da je baterija prazna. In tako spoznaš da se resnično lahko zaneseš le na tiste iz 19 stoletja - z žico.

Vse BT za v uho slušalke mi iz istega razloga ležijo po predalih - spraznjene. Ko se spomnim, da bi jih uporabljal, so prazne in tako se sčasoma sploh ne spomnim več nanje in jih opazim samo še, ko brskam po predalih in naletim nanje.

Kot je nekdo napisal pred mano, brezžične slušalke (tukaj mislim na te res prenosne, žepne variante) bodo uporabne šele ko se bodo polnile brezžično od tam, kjer jih bom slučajno odložil (pri tavelikih ni teh težav, saj imajo zibko, na katero jih položim po uporabi - gledanju TV - ki se nahaja ob TV).

Pač kupiš slušalke, ki tvoj problem odpravljajo. Applove bodo imele "charging case", ki bo slušalke napolnil, ko bodo spravljene. Podobno rešitev imajo še marsikatere druge wireless slušalke. Moje over-ear Sennheiserce uporabljajo klasične rechargeable AAA baterije. Jaz jih imama zato par kompletov vedno napolnjenih. Ko se slušalke vsake 3 tedne izpraznijo preprosto potegnem baterije ven in vtaknem not nove, prazne pa dam polnit. Imam sicer tudi ene kitajske BT slušalke kjer imam res ta problem. Sredi poslušanja začnejo piskat, da so prazne in tistega piskanja se ne da izklopit. Ta problem rešujem tako, da jih preventivno napolnim vsake 14 dni.

Udobje, ki ga prinašajo wireless slušalke je zame pač veliko večje kot problemi. Za ogromno ljudi prav tako. Če tebi ne ustrezajo boš pa preprosto kupil slušalke na kabel.
http://www.r00li.com

Furbo ::

zmaugy je izjavil:

Pa mimogrede - si že predstavljam kako se bo iskalo eno od teh brezžičnih slušalkic, ki bo zlezla v kakšno gubo od kavča ipd. Kot njihov stajliš daljinec za apple tv, ki ga je res preprosto izgubiti.
Jasno, vernik ki bo prodal ledvico, da si bo to privoščil, bo disciplinirano skrbel da bo vse vedno zgledno pospravljeno in zloščeno. Kaj pa ostali?

Če bi apple naredil velike slušalke in daljinec, bi kritizirali velikost. Ker je naredil majhne, kritiziraš majhnost.

Skratka, z apple napravami imam jaz veliko veselja z uporabo, ti (ostali) pa s kritiziranjem. Pa sva oba srečna.

Kaj delajo zanikrni lastniki naprav, ki vse izgubljajo? Verjetno morajo res kupovati poceni, sicer je to draga razvada.
Lp,f

zmaugy ::

Furbo je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Pa mimogrede - si že predstavljam kako se bo iskalo eno od teh brezžičnih slušalkic, ki bo zlezla v kakšno gubo od kavča ipd. Kot njihov stajliš daljinec za apple tv, ki ga je res preprosto izgubiti.
Jasno, vernik ki bo prodal ledvico, da si bo to privoščil, bo disciplinirano skrbel da bo vse vedno zgledno pospravljeno in zloščeno. Kaj pa ostali?

Če bi apple naredil velike slušalke in daljinec, bi kritizirali velikost. Ker je naredil majhne, kritiziraš majhnost.

Skratka, z apple napravami imam jaz veliko veselja z uporabo, ti (ostali) pa s kritiziranjem. Pa sva oba srečna.

Kaj delajo zanikrni lastniki naprav, ki vse izgubljajo? Verjetno morajo res kupovati poceni, sicer je to draga razvada.


Spet kompenzacija? Govorim iz izkušenj z daljincem od apple tv. Moj daljinec za na primer NAD ojačevalec je prav baročno rejen in sploh ni lep, ampak me to ne moti. Je uporaben in se nikoli ne izgubi.

leiito ::

masevc je izjavil:

leiito je izjavil:

Btw, nekdo je napisal, da je 3.5 audio iz 60-ih, v bistvu je iz 70-ih, 1878. Apple je januarja dobil peticijo 200.000 podpisnikov, naj ne ukinjajo 3.5, zdaj jim je zihr že fajn nerodno.

Poanta umika 3.5 in AirPods ni v tem, da je iPhone tanjši, itak ni, niti v zaslužku Appla, ampak da se prešejka segment, ki je bil res bolj bogi, namreč brezžičnih slušalk. Za začetek so ful drage, $159 je morda celo najnižja cena med vsemi, problem so baterije, problem je delay zvoka, problem je kakovost zvoka, problem je parjenje, prekinjanje itd. in Apple s svojo odločitvijo spodbuja tudi druge proizvajalce, da bo prihodnost res brezžična. AirPods so kompatibilne tudi z neApple napravamj, v par mesecih bojo mel pa itak že v Lidlu podobne za €9.99 Na youtubu je že par testov AirPods in čeprav so bli na eventu šele prototipi, AirPods delajo vrhunsko, dovolj naglas, dovolj dober zvok, nisem zihr če majo de facto noise cancelling, dosežejo pa isti efekt.

Mogoče zna kdo na tech forumu razložit zakaj je bluetooth v bistvu problematičen in kaj je Apple tu naredil drugače, ker kot razlagajo to ni bluetooth, vsaj ne tak, kakršnega imamo sicer.

http://www.bbc.com/news/magazine-352533...


Tipično razmišljanje nevednih. To kar sedaj večina tuli okoli ukinitve tega adapterja je vrh ledene gore. Apple točno ve, kaj bo s tem dosegel v par letih.

Hint: DRM


Vrh ledene gore česa? Dej mal elaboreri o čem govoriš!

Sicer pa, a ni logično, da Apple točno ve, kaj hoče doseči? Sej tud druge firme ne delajo stvari kr na blef.

Btw, a ni tud Samsung pred kratkim lansiral wireless slušalk? Zihr so ful poceni in se jih ne da zgubit.

Je pa res, da so Airpods mičkene in jih bo treba stalno ven pa not iz škatlce dajat, ampak to je šele orva generaxija, prvi iPad je bil cegl na meji uporabnosti, dvojka je bla pa že da best.

Eto, Samsung je naredu Gear Icon X, noben ni niti opazu. Stanejo $200, baterija zdrži 30 minut, zvok je baje porazen, dizajn je pa k mini ruski kettlebell.

http://www.techradar.com/reviews/audio-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

leiito ::

androidpit o Gear X Icon:

Can get hot enough to hurt your ears

Short battery life

Unstable Software

Lacks water-resistance

Poor audio quality for music

Erratic charging

Pa noben ne kritizira, ker je pač Samsung in se ne spodobi nekoga, ki je že itak na tleh še v trebuh brcnt.

Gregor P ::

... ne kritizira, ampak jih kar ne kupi, zadeva rešena ...8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

          ::

Kljub temu, da si lastim iPhona in da bo to tudi naslednji telefon (ker ni pričakovati, da bo konkurenca v naslednjih letih naredila kaj revolucionarnega), AirPods ne bi kupil. Brezžičnost mi ne odtehta njihove cene. Drugače se mi pa zdi dobra ideja to, da se polnijo v škatlnici.

zmaugy ::

leiito ::

A ni bil ta isti video že par postov višje.

Sicer pa, kot že rečeno, Applove inovacije so na začetku vedno predmet posmeha, leto kasneje pa samoumevne. Tko je blo z iPadom, tko je blo k so dal ven 3.5 diskete, k so dal ven CD ROM, ko so uvajal usb c... Prišel je pač čas wireless slušalk in za razliko od Samsunga, so pri Applu rešili uganko brezžičja.

Če bi samo 3.5 stran dal, brez AirPods, zaradi vodotesnosti npr, bi bila to še vedno času primerna ideja, oni so pa zraven lansiral še vrhunsko rešitev, tega je sposoben samo Apple.

Mislim resno, da kupiš Samsungovo robo in ti aparat eksplodira v roki, od slušalk dobiš pa opekline v ušesu, če bi se samo 1% take blamaže zgodil Applu, bi o tem poslušali naslednjih 20 let.

Gregor P ::

Samsung bo to kar lepo občutil, ker bo sedaj znatno manj ljudi kupilo te naprave (ni tu nobene posebne "ljubezni" uporabnikov do te znamke).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

next3steps ::

andrejus je izjavil:

Kr poceni je ta telefon. 7+ je zanimiv.
Sam bom počakal na 7+S in pol vzel za bakšiš pri mobitelu.

Sploh ne vem kaj težite za 35€/mesec dobite praktično superačunalnik iz 80tih, na roki pa superračunalnik iz 70tih. Če bi imel mobitel še uro bi vzel še njo.

Sicer pa tudi jaz mislim da je Apple že propadu, sam se še ne zavedajo.

Ura je flop - comarketing delaš ko nisi sposoben prodat. In urs ne gre preveč.

V direktni konkurenci Apple ne more premagat kitajce, korejce, japonce.

Apple je podjetje ki uspeva z inovacijami.
In stylus, slušalke ipd to niso.

Še dobro, da ni v direktni konkurenci z njimi.

starboi ::

          je izjavil:

Kljub temu, da si lastim iPhona in da bo to tudi naslednji telefon (ker ni pričakovati, da bo konkurenca v naslednjih letih naredila kaj revolucionarnega), AirPods ne bi kupil. Brezžičnost mi ne odtehta njihove cene. Drugače se mi pa zdi dobra ideja to, da se polnijo v škatlnici.


Lepo povedano Joško :

https://i1.wp.com/www.geeksaresexy.net/...

Srečnega pa zdravega . Lp

leiito ::

Nexus ma headphone jack, wow! Zihr ste isto jamral k so začel telefonske govorilnice ukinjat. Da kašni lopovi so, da hočjo z mobiteli pa interneti na ovcah služit.

noraguta ::

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

suhifallen ::

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?

Furbo ::

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?

Ko bo, bo pač orenk, do tedaj pa se lahko ostali zabavate s polovičnimi rešitvami.
Lp,f

zmaugy ::

suhifallen je izjavil:

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?


A če imaš ajfon si bogat?

noraguta ::

suhifallen je izjavil:

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?

Joj srednjeveške naprave katera je ob izidu zastarela kot nirenberška devica si pa res ne bomo nabavljal. Še vireles polnenja nima niti notification leda. Pa ker glup folk to kupuje?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

gddr85 ::

pa kakšen amoled panel tud ne bi škodil :P

next3steps ::

zmaugy je izjavil:

suhifallen je izjavil:

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?


A če imaš ajfon si bogat?

Ne. Ponavadi je praznina v glavi, ko se brezveze tolče čez Apple.
Ne. Ponavadi je praznina v glavi, ko se brezveze tolče čez Android.

Izberi tisto, kar ti ustreza.

frikihamster ::

MrStein je izjavil:

PS: Glede lučk za obveščanje. Marsikateri telefon jih nima. Recimo Nexus 5X. Če ti je to pogoj, pač ne kupiš takega telefona.
Pisat o tem preprostem vprašanju 20 sporočil pa... pove kaj o "stanju duha", I guess.


Tole pa ne bo prav... nexus 5x ima notification light... https://www.cnet.com/how-to/how-to-enab...


Ne nekaj na pamet fantje...

zmaugy ::

next3steps je izjavil:

zmaugy je izjavil:

suhifallen je izjavil:

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?


A če imaš ajfon si bogat?

Ne. Ponavadi je praznina v glavi, ko se brezveze tolče čez Apple.
Ne. Ponavadi je praznina v glavi, ko se brezveze tolče čez Android.

Izberi tisto, kar ti ustreza.


Hmm, I will pass. Meni se bolj dozdeva, da je vprašljiva genijalnost fanatičnih fanboyzov.

Heavy ::

Bolj vprašanje fanboys vs. zdrava pamet.
#TeamFelix

Furbo ::

Jap, noben pri zdravi pameti ne kupi Samsunga.
http://siol.net/digisvet/novice/to-se-l...
Lp,f

Pithlit ::

Aha... ker ogrizek pa še nikoli ni klical svojih naprav nazaj?

Vsak z malo zdrave pameti ve da se to pač dogaja. In, glej ga zlomka, zadeve se celo sanirajo (z vpoklici, menjavami, popravili... ponavadi kar zastonj).

Da te torej popravim, če misliš da je Apple (ali kdorkoli drug) imun na takšne in podobne zadeve... zdrave pameti nimaš kaj dosti. Baterije so pač relativno nevarna in nepredvidljiva znanost.
Life is as complicated as we make it...

noraguta ::

Furbo je izjavil:

Jap, noben pri zdravi pameti ne kupi Samsunga.
http://siol.net/digisvet/novice/to-se-l...

s pametjo sta vidva očitno precej vsak na svojem.
http://www.dailymail.co.uk/news/article...
tudi samo vžigi so očitno Applova inovacija Samsung je zgolj slaba kopija.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Cowboy6 ::

Ob novih produktih od Apple se vedno spomnim na tale strip.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Cowboy6 ()

Furbo ::

Pithlit je izjavil:

Aha... ker ogrizek pa še nikoli ni klical svojih naprav nazaj?

Vsak z malo zdrave pameti ve da se to pač dogaja. In, glej ga zlomka, zadeve se celo sanirajo (z vpoklici, menjavami, popravili... ponavadi kar zastonj).

Da te torej popravim, če misliš da je Apple (ali kdorkoli drug) imun na takšne in podobne zadeve... zdrave pameti nimaš kaj dosti. Baterije so pač relativno nevarna in nepredvidljiva znanost.

Ja, samo ko se kaj takega zgodi pri Applu je to argument, ko se pri samsungu je pa omejitev tehnologije in dokaz neumnosti, če privlečeš na dan?
Lp,f

Formula 1 ::

MrStein je izjavil:

PS: Glede lučk za obveščanje. Marsikateri telefon jih nima. Recimo Nexus 5X. Če ti je to pogoj, pač ne kupiš takega telefona.
Pisat o tem preprostem vprašanju 20 sporočil pa... pove kaj o "stanju duha", I guess.

Nexus 5X ima lučko, kaj sanjaš? Pa še celo dobro izgleda ker je skrita za speaker grilom.

next3steps ::

Furbo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Aha... ker ogrizek pa še nikoli ni klical svojih naprav nazaj?

Vsak z malo zdrave pameti ve da se to pač dogaja. In, glej ga zlomka, zadeve se celo sanirajo (z vpoklici, menjavami, popravili... ponavadi kar zastonj).

Da te torej popravim, če misliš da je Apple (ali kdorkoli drug) imun na takšne in podobne zadeve... zdrave pameti nimaš kaj dosti. Baterije so pač relativno nevarna in nepredvidljiva znanost.

Ja, samo ko se kaj takega zgodi pri Applu je to argument, ko se pri samsungu je pa omejitev tehnologije in dokaz neumnosti, če privlečeš na dan?

Če si omejen, ja. Nam, normalnim je pa načeloma vseeno. Se bomo norčevali iz Samsunga zaradi tega felerja? Bomo. Ga bomo vseeno kupili, če ga bomo hoteli imeti? Bomo. Bi isto naredili za x-firmo? Bi.

Pithlit ::

Furbo je izjavil:

Ja, samo ko se kaj takega zgodi pri Applu je to argument, ko se pri samsungu je pa omejitev tehnologije in dokaz neumnosti, če privlečeš na dan?

Ne razumem kaj hočeš povedat?

Dejstvo je da se dogaja. Vsem. In vsi pač popravijo napake. Tako apple kot samsung.

U bistvu sploh ni argument. Mene osebno bolj kot to da se dogaja/kaj se dogaja... zanima kaj odgovorni naredijo ko se zgodi. Samsung zaradi slabih 50 aparatov prostovoljno menja čisto vse ki so jih do sedaj prodali (par milijonov). Ne sledim vsemu kar se Apple-u dogaja, ampak nazadnje je bil nek škandalček o tem kako krivdo prevračajo na druge (tudi uporabnike same)... dokler problemov ni bilo preprosto preveč, in so bili primorani nekaj ukrenit.

Če hočeš imeti Apple aparat, ga pač kupi.
Če hočeš imeti Samsung... si ga kupi.
Če hočeš imeti Wiko... ja, lej, kupi ane.
Če hočeš imeti Long-CZ... ja pismu, kdo hudiča ti brani?!?
Life is as complicated as we make it...

Heavy ::

Furbo je izjavil:

Jap, noben pri zdravi pameti ne kupi Samsunga.
http://siol.net/digisvet/novice/to-se-l...


Če pa so Apple kopirali :))

APPLE'S OFFICIAL POSITION: EXPLODING BATTERIES ARE "EXPECTED BEHAVIOR"


http://www.zdnet.com/article/apple-macb...
#TeamFelix

noraguta ::

Furbo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Aha... ker ogrizek pa še nikoli ni klical svojih naprav nazaj?

Vsak z malo zdrave pameti ve da se to pač dogaja. In, glej ga zlomka, zadeve se celo sanirajo (z vpoklici, menjavami, popravili... ponavadi kar zastonj).

Da te torej popravim, če misliš da je Apple (ali kdorkoli drug) imun na takšne in podobne zadeve... zdrave pameti nimaš kaj dosti. Baterije so pač relativno nevarna in nepredvidljiva znanost.

Ja, samo ko se kaj takega zgodi pri Applu je to argument, ko se pri samsungu je pa omejitev tehnologije in dokaz neumnosti, če privlečeš na dan?

Samsung zna razviti baterijo, ki eksploddiira apple jo ne zna. Niti split screena niti karkoli drugega. Imajo pa fejst pravniški oddelek.ku se spozna na kvadrate. Ravno tko kot njih uporabniki.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Looooooka ::

Joj kere teorije zarote. Kero trollanje apple fanboyev na eni strani in nas na drugi.
Apple je kupil Beats. Tle se gre za denar ne za inovacije al pa za boljšo kvaliteto. Več svojih wireless slušalk hočjo prodat, ker reveži nimajo dovolj denarja. Seveda bo čez 1 leto, ko bojo vsi fanboyi na propriatery airpod slušalkah, tem ljudem razlagat, da je verjetno kvaliteta zvoka skozi kabel pač boljša, čista zguba časa, ker zakaj bi nekdo, ki bo vsak dan filal svoje wireless čepke za 1000EUR, priznal, da so ganetgnili od spredaj in zadaj. To bo pač preveč peklo, da bi sprejeli kapitalistično resnico.

noraguta je izjavil:

Furbo je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Aha... ker ogrizek pa še nikoli ni klical svojih naprav nazaj?

Vsak z malo zdrave pameti ve da se to pač dogaja. In, glej ga zlomka, zadeve se celo sanirajo (z vpoklici, menjavami, popravili... ponavadi kar zastonj).

Da te torej popravim, če misliš da je Apple (ali kdorkoli drug) imun na takšne in podobne zadeve... zdrave pameti nimaš kaj dosti. Baterije so pač relativno nevarna in nepredvidljiva znanost.

Ja, samo ko se kaj takega zgodi pri Applu je to argument, ko se pri samsungu je pa omejitev tehnologije in dokaz neumnosti, če privlečeš na dan?

Samsung zna razviti baterijo, ki eksploddiira apple jo ne zna. Niti split screena niti karkoli drugega. Imajo pa fejst pravniški oddelek.ku se spozna na kvadrate. Ravno tko kot njih uporabniki.

Sj ne, da je Samsung delal hardware za Apple...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

leiito ::

Kapitalistična Resnica, džizs, neverjetno kakšno škodo je ljudem v tej državi naredu socializem, tega se še 100 let ne bo dal popraut, medtem so pa glih paleokomunisti postali ključni nosilci kapitala in "proizvodnih sredstev".

Kapitalizem ni perfekten, ampak deluje in deluje bolje kot alternative. Valjda da je interes firme primarno interes delničarjev in zato profit, ampak ta profit pride iz prodaje izdelkov ali storitev in ljudje so ipak pretežno racionalni, ne moreš jim dolgo muda za bubrege prodajat, pa da maš ne vem kašne advertising specialiste. Strinjam se, da kupec dragega izdelka ni 100% unbiased, ampak ta efekt traja samo do naslednjega nakupa in če z izdelkom nisi bil zadovoljen, boš iskal alternative.

Airpods so s $159 za 30% cenejše od Samsungovih Gear Icon X s smešnih 4GB, slabo kvaliteto zvoka, nezanesljivo konekcijo, švoh baterijo, segrevanjem... Samsung kupcem zastonj zamenja izdelke ne zato, ker so dobri po srcu, ampak ker bi se sicer ustrelili v koleno, že tko je to, da je Note 7 v ZDA postal ilegalen bruka brez primere. Pri Applu tega pač ni, edini recall je bil z unimi chargerji pa še tisto je bil hype.

noraguta ::

Sej ga še zmer. Apple ne razvija nič. Samo preprodaja. Če oslu rečeš kamela, še zmer ni za v puščavo pa da ga jeb***
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

MrNighthawk ::

suhifallen je izjavil:

noraguta je izjavil:

Apple fanbojsi kdaj boste pa izuml brezžično filanje telefona?


apple haterji, kdaj pa se boste nehali bitchat, da si jabke ne morte nabavt?


Ma cenovno če vzameš Galaxy Edge si nekje tm tm z Applom. Tko, da "argument", da si samo "revni" kupijo Androida ke bolj švoh. Poleg tega velik del uporabnikov res ne rabi katerega koli telefona za 300€ in več. Za klice, smsje, FB, mail in viber tudi ne rabijo. Niso obsedeni s specifikacijami in milisekundami,full hd, 4k itd. In ne mislt, da so to samo stare mame :)

Nekateri pa imamo radi najnovejše zadeve :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
42743233 (29101) MrStein
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888112454 (77202) shadeX
»

Apple je spet ravno dovolj izboljšal iPhone (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
41866470 (49920) MrNighthawk
»

Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16126806 (20017) matobeli

Več podobnih tem