» »

Facebook Home zelo slabo sprejet

Facebook Home zelo slabo sprejet

Facebook poskuša s posterji prepričati zaposlene, naj preklopijo iz iPhona na Android.

vir: TechCrunch
BGR - Mesec dni po predstavitvi Facebook Home, njihovega uporabniškega vmesnika za (izbrane) Android telefone, je že povsem jasno, da ga uporabniki nočejo. Preneslo si ga je vsega 1 milijon uporabnikov, pa še ti se na veliko pritožujejo (povprečna ocena 2.2/5) zavoljo manjkajočih funkcij, kot so app widgeti, app folderji oz. docki.

Techcrunch stipulira, da je za to kriva manjkajoča kultura rabe Androidov med Facebookovimi zaposlenimi. Podjetje jim je namreč dolga leta izdajalo službene iPhone telefone, zato jih ima večina prav ta telefon in pač niso navajeni razmišljati po Androidovsko (ti. "eat your own dogdfood" problem). Posledično so njihovi inženirji in testerji pri pripravi integracije opravili zgolj poprečno delo. Zdaj jih k "menjavi" vzpodbujajo s posterji znotraj podjetja (glej sliko). Ali bo delovalo, bomo videli že po 6. juniju, ko izide prvi update za Home.

Še slabše naj bi se godilo modelu HTC First, ki ima Home prednaložen. AT&T, ki ga je v ZDA prodajal za še ne 100 dolarjev, je bil primoran v začetku maja ceno spustiti na vsega 99 centov. Ker tudi to ni pomagalo, bodo telefon umaknili s prodajnih polic in zaloge povrnili proizvajalcu. Analitiki ob tem ocenjujejo, da se je prodalo vsega 15.000 izvodov telefona, se pravi, praktično nič.

3 komentarji

FlyingBee ::

ni vse česar se facebook dotakne, zlato ... so mislili, da ga bodo kar malo apple-nili

RejZoR ::

Zakaj bi kdo hotel imet nek launcher grdega izgleda, ki je izključno fokusiran na Facebook? Mogoče kakšni totalni obsedenci s Facebookom, ki s telefonom ne delajo ničesar drugega. Za vse ostale pa se mi zdi dokaj neumna zadeva. Naj se raje potrudijo in naredijo samo Facebook aplikacijo, ki se lepše integrira v sam Android sistem in ga ne nadomešča ampak povezuje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Invictus ::

Prepozno za enih 54-5 let. Takrat bi vsi kupili ta telefon.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehod iz Androida na iOS, mnenja za in proti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13235744 (31072) klinker
»

Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
29260332 (53756) Limit-sky

Več podobnih tem