» »

iOS 6.1.1 je zunaj, evasi0n jailbreak še deluje

iOS 6.1.1 je zunaj, evasi0n jailbreak še deluje

Sveže jailbreakani iPhone 3GS, 4, 4S, 5 ter iPad 3.

vir: Jan Ferme

Jailbreakanje osvobodi vaš telefon, in je vaša izrecna pravica, ne zločin.

vir: Cult of Mac

Klasika.

vir: Maddox
MacRumors.com - Evasi0n jailbreak za iOS 6.1, izdan ta ponedeljek, se je zgleda odlično prijel. Njihova spletna stran beleži 5 milijonov obiskov, alternativna aplikacijska trgovina Cydia pa poroča o 4 milijononih novih, dejanskih uporabnikov. To niso zanemarljive številke, tudi ne v primerjavi z odlično prodajo iPhona v lanskem zadnjem četrtletju - 17.7 milijona enot (iPhone 5 in starejših, samo ZDA) - ki je enkrat za spremembo celo prehitela Samsungovih 16.8 milijona.

Apple je - temu primerno - seveda že reagiral. Takoj prvi dan so izdali opozorilo proti rabi jailbreakanja, ker naj bi povzročalo nestabilnost naprav, blokiralo nekatere servise (v praksi predvsem vremensko aplikacijo), zniževalo kvaliteto glasovnih pogovorov in prenosa podatkov (lol), široko odprlo vrata za varnostne pomanjkljivosti (morda) ter vidno krajšalo avtonomijo baterije (glej takoj spodaj). Navedbe so nekoliko strašljive (ali zlobne, če hočete), ker gre itak za stvari, ki se uporabnikom alternativnega firmwara ne bi smele dogajati, sploh pa ne na tako dragi napravi. Še več, godijo se tudi na "pristnih" (ne jailbrejkanih) telefonih. iPhoni imajo namreč vse od izdaje 6.1ke (28. januar) znatne težave s hitrim praznjenjem baterije; pravzaprav ravno take, kot se jih spomnimo iz časov iPhone 4S okoli podivjanega preklapljanja lokacijskih nastavitev. Nekateri iPhone 5 uporabniki naj bi tako beležili nepojasnjeno segrevanje telefona in upad časa avtonomije za 20-30%; pri starejših modelih, zlasti 3GS in 4S, pa kup telefonov ne zdrži niti pol dneva (od jutra do večera, kaj šele polnih 24 ur). Tema na njihovem podpornem forumu šteje že 15 strani (predlanska jih je sicer imela čez 800), Apple pa o tem še vedno molči, čeprav so odgovor na pojav jailbrejka uspeli spisati v manj kot dnevu, pravzaprav celo vnaprej (kot datum članka je navedena nedelja, torej gre očitno za vnaprej pripravljen odziv na napovedi skupine Evad3rs preko twitterja). Evad3rs je nasprotno raje tiho in pridni; vmes so celo posodobili svoj jailbreak, tako da omenjenih težav z nedelovanjem vremenske aplikacije ni več.

Ko je sinoči izšel razvijalski predogled iOS 6.1.1 s par malenkostnimi popravki, se je takoj začelo špekulirati, da gre ravno za odgovor na Evasi0nov jailbreak. A kot je bilo pravkar potrjeno, to ne drži; gre pač za rutinski popravek. Vsekakor pa Evad3rsi pričakujejo, da bo Apple slej ko prej pokrpal omenjene luknje, morda že z 6.1.2. Upamo, da bo istočasno poskrbel tudi za težave s pregrevanjem in kratkoživo baterijo.

Podjetje je namreč izjemno glasen nasprotnik jailbreakanja, kar je izjemno žalostno za tako progresivno in v prihodnost stremeče podjetje, a po svoje tudi jasno glede na pogoltne želje njihovih delničarjev in seveda posle, ki jih vodijo z založniško industrijo. Jailbrakanje sicer je in ostaja zakonito v ZDA, vsaj za telefone (ne pa za tablice), ker tako pravi njihova Kongresna knjižnica, ki je zadolžena za pripravo seznama upravičenih omejitev avtorskih pravic (v praksi kar izjem od DRM). Še več, ker jailbreakanje je na tem seznamu, bi moralo biti mogoče BREZ neumnosti z verižnim izkoriščanjem treh varnostnih pomanjkljivosti, ampak zgolj s klikom ali dvema v iTunesu. Brez težav ga je denimo mogoče izvesti za Nexus telefonih, večini HTC-jev, ter celo nekaterih Sony-jih (a ni to ironija). Žal Appla še nihče ni prisilil v to (s tožbo, seveda). Zato stvari v praksi praviloma potekajo tako, da morajo uporabniki sami lomiti skozi DRM z "jailbreaki", in to po vsakem popravku znova, tvegajoč izgubo garancije in vse od Appla goraj naštete neumnosti, čeprav DMCA izrecno pravi, da je poganjanje lastnega programja za 600 dolarjev vrednem telefonu uporabnikova izrecna pravica. Podobne težave imajo denimo tudi kupci DVD-jev, ki bi si želeli izdelati dodatno kopijo, ali slepi oz. slabovidn kupci Kindle eBookov, ki imajo izrecno pravico dostopa do avdio verzije.

Pravzaprav je Apple na veliko lobiral, da bi Kongresna knjižnica z letošnjim letom ukinila to izjemo, a mu žal na nas vseh srečo ni uspelo. So pa bili nekoliko bolj uspešni ameriški mobilni operaterji, zato odklepanje telefona (na svoje omrežje - to je ločen problem od jailbrejkanja proizvajalčevega firmware-a) več ni zakonito. Zdaj sta za unlockanje oz. za pripravo programske opreme zanj zagroženi visoka zaporna in denarna kazen. Ali si bodo operaterji dejansko upali preganjati končne uporabnike, pa bo pokazal čas.

V EU je medtem dovoljeno oboje - tako odklepanje kot jailbreakanje (aka rootanje, flashanje). Še več, medtem ko vas lahko stane proizvajalčeve garancije, vam še vedno ostane obvezna dvoletna zakonska odgovornost za stvarne napake. Ne prodajalec telefona (večinoma operater) ne servis vam tako ne smeta zavrniti brezplačnega popravila telefona z izgovorom, da ste ga rootnili, razen seveda, če lahko dokažeta, da je med rootanjem in škodo neposredna vzročna zveza. V praksi je sicer še vedno potrebno precej kreganja, vztrajnosti in časa, sploh pri nas. V Nemčiji, denimo, so stvari že precej lažje. O tem sicer več v prihajajočem prispevku.

Dodatek, nedelja, 10.2.2013:
Kot kaže, so težave s pregrevanjem in avtonomijo baterije hujše, kot se je sprva zdelo. Britanski Vodafone je tako začel obveščati svoje uporabnike, naj (če je seveda še mogoče) odložijo nadgradnjo na iOS 6.1, vsaj dokler Apple ne objavi ustreznega popravka. Vzrok naj bi bil nekje v modulu za 3G.

42 komentarjev

RejZoR ::

Japajade, stvarna napaka neha veljat enako kot redna garancija. Če folku zavračajo za vsak drek "zaradi stika z vodo", pol boš pa uspešno uveljavljal stvarno pri rootanem/jailbreakanem telefonu. Good luck with that...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BosKo ::

Pozdravljeni,
Mandijeve novice me res nasmejijo, kako se trudi in išče informacije kako je Apple slab in slabi njihovi izdelki, da na koncu samemu sebi verjame.
Njegovo pisanje me prav spominja na našega soseda.
Naš sosed imam servis za Volkswagen, zraven tega še servisira druge znamke.
Ko pripelješ k njemu avtu na servis ima ogromno za povedat proti mercedesu, kak se kvari in sploh in oh da takega avta on ne bi nikoli kupil ker so precenjeni. Koga pa zanima kaj vse crkuje pri mercedesovih avtomobilih, jaz sem pač pripeljal svoj avto na servis, pa ne briga za mercedes ker si ga itak ne bom nikoli kupil. No v njegovi pisarni pa visi tale slika.

Pa tajnico vprašam zakaj ima sliko starega mercedesa na steni, tega oldtimerja pa si vedno želi imeti.

Tako da predlagam da za Mandija zberemo denar in mu kupimo Iphone, da bo končno imel to kar si tako močno želi.
Da bo njegovo pisanje vsaj iz prve roke, in da ne bo pisal napamet bedarij o nekih pregrevanjih Iphonov to kar nekje prebere na netu pol pa že pobere za sveto.
Moj Iphone na 6.1 se nič ne pregreva in pri milijonih uporabnikov je tako. Če ima par promilov Iphonov defektno baterijo in se pregrevajo to še ne pomeni da je pri vseh tako.
Dvomim da bo tvoje pisanje koga odvrnilo od nakupa, če je to tvoj cilj.
Večina Slo-tech bralcev ima itak dobro razdelano mnenje o proizvajalcih mobilnih igrač.
Raje piši vsaj malo bolj realno nepristransko in brez svojih hrepenenj.
Lp

al3n ::

In v celem prispevku se ti uperiš v pregrevanje baterije LOL. Drugače pa rejzor, resda majo konkretne finte z temi stiki z vodo.. so pri meni poskusli z tem, ko sem nesel v garancijo štirko - odpovedal "home" gumb - po prejetju odgovora sem nato dva dni zapored sedel pred prodajalcem in mu zaradi nategovanja grozil z vsemi inšpekcijami kar sem se jih spomnil. Nato sem prejel obvestilo da je prišlo do napake na servisu in da mi bodo zamenjali aparat ( v 4ih dneh! ), kateri je veselo deloval še dobro leto, dokler ga nisem prodal zaradi prehoda na novejši model. Normalno da poskusijo barabe in verjamem da ogromno folka sprejme njihovo nakladanje, ampak potrebno je biti vztrajen. drugače sam jb jabolke odkar pomnim in to ne zaradi crackanih aplikacij ampak zaradi nekaj tweakov, ki jih potrebujem in sem nanje navajen. Če bi bumbarji malo spremenili politiko, in "odprli" sistem, bi blo pomoje pol jb manj.. aplikacije so itq par centov, večina od njih se jih zčasoma dobi zastonj na raznih servisih ala "appsgonefree", tako da zame jb zaradi aplikacij ni potrebno. Moram pa poudarit, da še v življenju nisem imel zaradi kakšnega tweaka oz jb težav z telefonom. Podobno kot na računalnikih je na telefonih.. če malo paziš kaj počneš, skoraj nesme bit težav..

Tezaab ::

Zdaj sta za unlockanje oz. za pripravo programske opreme zanj zagroženi visoka zaporna in denarna kazen. Ali si bodo operaterji dejansko upali preganjati končne uporabnike, pa bo pokazal čas.


A ni bilo v nekem clanku navedeno, da tega ne bodo poceli, ker jim to ni v interesu? Da preganjajo samo preprodajalce, ki bi dobili poceni telefon, ga odklenili za vsa omrezja in potem prodali naprej?

5er--> ::

Kul in lepo napisana novica. Še takih!

Rias Gremory ::

@BosKo
Ampak Apple je slab. ;)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Phantomeye ::

BosKo je izjavil:

Pozdravljeni,
Mandijeve novice me res nasmejijo, kako se trudi in išče informacije kako je Apple slab in slabi njihovi izdelki, da na koncu samemu sebi verjame.
Njegovo pisanje me prav spominja na našega soseda.
Naš sosed imam servis za Volkswagen, zraven tega še servisira druge znamke.
Ko pripelješ k njemu avtu na servis ima ogromno za povedat proti mercedesu, kak se kvari in sploh in oh da takega avta on ne bi nikoli kupil ker so precenjeni. Koga pa zanima kaj vse crkuje pri mercedesovih avtomobilih, jaz sem pač pripeljal svoj avto na servis, pa ne briga za mercedes ker si ga itak ne bom nikoli kupil. No v njegovi pisarni pa visi tale slika.

Pa tajnico vprašam zakaj ima sliko starega mercedesa na steni, tega oldtimerja pa si vedno želi imeti.

Tako da predlagam da za Mandija zberemo denar in mu kupimo Iphone, da bo končno imel to kar si tako močno želi.
Da bo njegovo pisanje vsaj iz prve roke, in da ne bo pisal napamet bedarij o nekih pregrevanjih Iphonov to kar nekje prebere na netu pol pa že pobere za sveto.
Moj Iphone na 6.1 se nič ne pregreva in pri milijonih uporabnikov je tako. Če ima par promilov Iphonov defektno baterijo in se pregrevajo to še ne pomeni da je pri vseh tako.
Dvomim da bo tvoje pisanje koga odvrnilo od nakupa, če je to tvoj cilj.
Večina Slo-tech bralcev ima itak dobro razdelano mnenje o proizvajalcih mobilnih igrač.
Raje piši vsaj malo bolj realno nepristransko in brez svojih hrepenenj.
Lp



Primerjat modernega mercedesa z oldtimerjem je neumnost. Obstajajo številni ljudje, ki so nekoč kupovali Applove produkte, zdaj jih pa ne več, ker se jim zdi, da to ni več to. In če ti takšna oseba reče, da so iPhoni kr neki, v pisarni ma neko staro Macintosh mašino, ne pomeni, da je njegovo govorjenje ironično.

Tvoj sosed ne servisira oldtimerjev, torej to pomeni, da se kvarjenje ne nanaša na vse mercedeze, ampak na mercedese, ki jih servisira.

nekikr ::

Takoj prvi dan so izdali opozorilo proti rabi jailbreakanja, ker naj bi povzročalo nestabilnost naprav, blokiralo nekatere servise (v praksi predvsem vremensko aplikacijo),

Oboje drži. Preizkušeno. Baterija velikokrat zdrži manj zato, ker imaš razne hudo dobre programe na cydii, ki "avtonomijo baterije podaljšajo za 40%" na koncu pa si brez nje pol prej. Mandi, lepo da se trudiš, res, hvala za vse smehe, ko pišeš kot en otročaj, ki ne dobi lizike, ampak daj no, vsaj enkrat poizkusi napisati objektivno novico.

mihec87 ::

Kako najdeš apple fanatike...

Simpl nekaj napišeš čez apple..

Bolj bi se vprašal kako apple jemlje svoje kupce-"zniževalo kvaliteto glasovnih pogovorov in prenosa podatkov" bi rekel da jih ima kot bučmane..

nekikr ::

Če je kritika resnična, potem samo piši in opozarjaj. Ampak ne delaj iz muhe slona in ne piši laži. To je nekako rdeča nit pri vsaki stvari. Ja, saj vem, če tako razmišljaš je kul, samo ne če je govora o zlobnem Applu. Če pri taki temi razmišljaš objektivno, potem si najmanj fanatik. Joj, otročad, kdaj pridete iz pubertete? :)

mihec87 ::

Občutljiva tema?

Če je zadeva naravnost smešna jo pač teško pohvališ kar je edino o čemer se zgleda lahko piše..

GabrieLeo ::

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)

nekikr ::

Mihec: niti slučajno ni občutljiva tema, čeprav vas kar nekaj pošteno boli (pa res ne vem zakaj). Naravnost smešno je pa edino to, da ti že jaz iz prve roke povem, da je vsaj polovica teh Applovih opozoril še kako resnih, pa je vse kar uspeš izustiti "fanatik". Da sploh ne začnem o baterijah.

Furbo ::

Kar se tiče goljfivih servisov, opažam precej več jamranja lastnikov raznoraznih androidov kot pa Appla.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

al3n ::

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)


a mi lahk prosim opišeš to polno izkušnjo?

lambda ::

RejZoR je izjavil:

Japajade, stvarna napaka neha veljat enako kot redna garancija. Če folku zavračajo za vsak drek "zaradi stika z vodo", pol boš pa uspešno uveljavljal stvarno pri rootanem/jailbreakanem telefonu. Good luck with that...

Jaz sem jo. 2x na RAM2 za Motorolo z Androidom. Sicer je bilo potrebno težit in se je zaplet reševal dva meseca, ampak na koncu se je izšlo ok.

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)

Nekateri si lastimo Apple naprave in razumemo bistvo. Zato imamo tudi vso pravico trditi, da ima to bistvo precej slabosti. Izkušnja je relativno dobra natanko tako dolgo, kot vse počneš točno tako kot si je zamislil Apple. Fleksibilnost izven teh zastavljenih okvirov je pa nična.

Ne želim varuške, ki me varuje pred samim sabo. Očitno ste nekateri drugačnega mnenja ...

nekikr je izjavil:

Joj, otročad, kdaj pridete iz pubertete? :)

Ja, ta otročad ane. Kako je bil Instagram kul, potem je pa prišla otročad in je postal naenkrat tako ghetto. >:D

Bananovec ::

lambda je izjavil:

RejZoR je izjavil:

Japajade, stvarna napaka neha veljat enako kot redna garancija. Če folku zavračajo za vsak drek "zaradi stika z vodo", pol boš pa uspešno uveljavljal stvarno pri rootanem/jailbreakanem telefonu. Good luck with that...

Jaz sem jo. 2x na RAM2 za Motorolo z Androidom. Sicer je bilo potrebno težit in se je zaplet reševal dva meseca, ampak na koncu se je izšlo ok.

Bom samo še dodal vrstico ali dve. Preberite torej tole:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex...
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

GabrieLeo ::

al3n je izjavil:

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)


a mi lahk prosim opišeš to polno izkušnjo?


Naprimer najboljše od vsega mi je, da nek dokument shraniš na macbooku ter se ti isti dokument pretvori na iMac, iPad in iPhone brez kompliciranja. To je naprimer iCloud. Potem Apple TV tudi ni slab, če si nek film ogledaš na iPadu in nadaljuješ potem lepo doma od iste minute, iTunes i.t.d... Meni je to kul.

francek1 ::

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)

Jaz sem pa dobil v roke Biblijo in od tedaj naprej vem, da bog je...."sarcasm off"
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

boolsheat ::

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)


Upam, da ne boš nikoli bral Mein Kampf-a ali kake podobne knjige. Resno!

Korencek ::

Dobro napisan članek.. tudi objektiven, vsaj kolikor sem na hitro prebral.

Sam nimam problemov z baterijo.
Smisel smisla je v nesmislu

Gapi182 ::

GabrieLeo je izjavil:

Žalostno, ko vidim kako se eni prav trudijo pljuvat čez Apple, a sami nevejo bistva njega. Priporočam vam knjigo o Steve Jobsu, meni je odprla oči in začel sem dojemati bolj na široko Applove produkte kot prej. Ustvarili so zaprto okolje prav zaradi tega, da bi uporabnik dobil polno izkušnjo in osebno mi je jailbrejkanje iPhona isto kot, če bi ga vrgel stran. Ni več tisto kot prej. Denar gor, denar dol. Meni se zdi da tako bistvo uničiš. ;)

Se pravi dati dodatne opcije na telefon ki ti ga izboljšajo v vseh pogledih in ga s tem izkoristiš bolj je metanje telefona stran? To je kot da bi te vprašu kdo a ti damo 3.0 mašino v avto, ali boš obdržo 1.2? Nene js bom kr 1.2 obdržu ker je drgač mi metanje stran.
a veš zakaj ne odpre? Ker jih je strah. Ker vejo da so zunaj modderji in koderji ki so 3x bolj sposobni kot oni in jih osmešijo s tem. Poglej si jailbreak stvari... to je neverjetno kaj vsega so zmožni. Vse ideje ki jih dobijo pri novih firmwarih itak prihajajo iz jailbreaka. Res si neumen žav mi je.
Nimaš svojega mišljenja in ubogaš kar ti rečejo drugi. Eni pač hočemo svobodo. Hočemo SVOJ telefon. Tak ki ni enak vsakemu, tak ki je za nas in ima stvari gor ki so všeč nam. Popolnoma razumem kakega uporabnika ki pač ni tko zavzet in pač ima denar in kupi telefon. Jz osebno vse kar kupim hočem izkoristit. Grafične in procesorje navijem za najboljšo zmogljivost. Telefone prilagodim k sebi in ga imam za vse kar je zmožen in zarad jailbreaka še za več.

Zheegec ::

Ok, jailbrake je fina stvar in vse... Ampak, ko na jailbreakan iPhone daš gor widgete in ostale stvari, ki pritičejo sodobnemu telefonu stvar deluje dosti počasneje, kot kakšen dober Android telefon. Torej je bolje, da imaš iPhone ne-jailbreakan (ok, razen če se greš pirata, kar je pri telefonu za 800€ neumnost), ali pa si preprosto nabaviš Android telefon!?!?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gapi182 ::

Zheegec je izjavil:

Ok, jailbrake je fina stvar in vse... Ampak, ko na jailbreakan iPhone daš gor widgete in ostale stvari, ki pritičejo sodobnemu telefonu stvar deluje dosti počasneje, kot kakšen dober Android telefon. Torej je bolje, da imaš iPhone ne-jailbreakan (ok, razen če se greš pirata, kar je pri telefonu za 800€ neumnost), ali pa si preprosto nabaviš Android telefon!?!?

vse deluje normalno če ne pretiravaš z bv skinami in temami. Jailbreak ma odlične zadeve kot SB settings kar bi za moje pojme moralo že bit not. Potem da lohk maš 5 ikon v vrsti. Skratka take stvari ki se jih lohk doda ki ne znižajo tolk hitrosti kot kakšni skini za windows 8 look ali kaj podobnega.

smash ::

Zheegec je izjavil:

Ok, jailbrake je fina stvar in vse... Ampak, ko na jailbreakan iPhone daš gor widgete in ostale stvari, ki pritičejo sodobnemu telefonu stvar deluje dosti počasneje, kot kakšen dober Android telefon. Torej je bolje, da imaš iPhone ne-jailbreakan (ok, razen če se greš pirata, kar je pri telefonu za 800€ neumnost), ali pa si preprosto nabaviš Android telefon!?!?


WTF are you talking about? počasen dober android?!?!? kje si to najdu človek? leta 2013?

Zheegec ::

Počasen dober android? Kje sem to napisal?
Napisal sem, da je jaikbreakan iPhone z dodanimi widgeti in ostalimi android bonbončki (aktiven desktop, live wallpapers, lock screen widgets in ostalo) počasnejši od enega dobrega android telefona, torej zakaj sploh imeti jailbreak razen za piratiziranje aplikacij za 0,50€ na telefonu za 800€?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

smash ::

Zheegec je izjavil:

Počasen dober android? Kje sem to napisal?
Napisal sem, da je jaikbreakan iPhone z dodanimi widgeti in ostalimi android bonbončki (aktiven desktop, live wallpapers, lock screen widgets in ostalo) počasnejši od enega dobrega android telefona, torej zakaj sploh imeti jailbreak razen za piratiziranje aplikacij za 0,50€ na telefonu za 800€?


aha...no vejico si napačno postavil, zato pa je imel stavek drug pomen - zdaj razumem kaj si hotel povedat

Zheegec ::

Vejica je čisto prav btw :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nekikr ::

Zheegec je izjavil:

Počasen dober android? Kje sem to napisal?
Napisal sem, da je jaikbreakan iPhone z dodanimi widgeti in ostalimi android bonbončki (aktiven desktop, live wallpapers, lock screen widgets in ostalo) počasnejši od enega dobrega android telefona, torej zakaj sploh imeti jailbreak razen za piratiziranje aplikacij za 0,50EUR na telefonu za 800EUR?

Lockinfo :)
Ki sicer vse widgete prikazuje brez kakršnegakoli zatikanja. Da ne gledaš ti še kakšnega 3GS slučajno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Zheegec ::

nekikr je izjavil:

Zheegec je izjavil:

Počasen dober android? Kje sem to napisal?
Napisal sem, da je jaikbreakan iPhone z dodanimi widgeti in ostalimi android bonbončki (aktiven desktop, live wallpapers, lock screen widgets in ostalo) počasnejši od enega dobrega android telefona, torej zakaj sploh imeti jailbreak razen za piratiziranje aplikacij za 0,50EUR na telefonu za 800EUR?

Lockinfo :)
Ki sicer vse widgete prikazuje brez kakršnegakoli zatikanja. Da ne gledaš ti še kakšnega 3GS slučajno :)

Lockinfo je step one... Aktivni desktop in desktop widgeti, sploh pa brezvezni active wallpaper so step 2. Step three is profit. Plus lockinfo je samo to (info), lock screen widgeti pa druga stvar :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

nekikr ::

Ti pa ne spremljaš kaj dosti tega, kajne? Nismo več 2009 :) Lockinfo 5 podpira precej widgetov, praktično vse kar pride prav imam trenutno kot widget na zaslonu in se hitrost ni zmanjšala prav nič*

*Ti in še kdo bi sigurno našli kakšno nanosekundo zamika kje, to dopuščam. Ampak realne razlike pa ni.

smash ::

Zheegec je izjavil:

Vejica je čisto prav btw :)


v bistvu ne..ker si delal primerjavo

Jst ::

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

smash ::

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.


v bistvu je to zadnje še edini plus, vse ostalo kar si naštel, je bilo včasih problem, danes ne več - včasih sem še tehtal kaj bi vzel, danes tega dvoma ni več, ker je apple zaspal, samo še lovi ostale, glavni vizionar je umrl in nasploh so izgubljeni, še z denarjem ne vedo kje bi ga porabili

drugače pa ios touch deluje v threadu z najvišjo prioriteto, zato tudi browser crkne, ko se dotakneš zaslona.....medtem ko na androidu temu ni tako in je res v počasnejših napravah dosti računal in posledično lag-al, danes z 4 procesorkimi mašinami (eno imam) temu ni več tako

Jst ::

Tudi danes na SGS3, ki ima 4 jedra, ima lag, sploh ko zadaj laufajo kakšni dve aktivni aplikaciji. Sicer so z "Project Butter" to zelo dobro poštimali, ampak se vseeno pozna.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

avister ::

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.


v bistvu je to zadnje še edini plus, vse ostalo kar si naštel, je bilo včasih problem, danes ne več - včasih sem še tehtal kaj bi vzel, danes tega dvoma ni več, ker je apple zaspal, samo še lovi ostale, glavni vizionar je umrl in nasploh so izgubljeni, še z denarjem ne vedo kje bi ga porabili

drugače pa ios touch deluje v threadu z najvišjo prioriteto, zato tudi browser crkne, ko se dotakneš zaslona.....medtem ko na androidu temu ni tako in je res v počasnejših napravah dosti računal in posledično lag-al, danes z 4 procesorkimi mašinami (eno imam) temu ni več tako


To, da se na iOS rendranje UI-ja in touch eventi in še kaj? Dela v "posebneni" niti, je za lase privlečeno. Tako kot smo navajeni pri večini jezikov, se interakcija z UI-jem dogaja v glavni niti (main thread), katere delovanje pa je odvisno povsem od tega, kako dobro je programer izkoristil ostala jedra, ki so na razpolago.

Primer: če boš na 4s (dvojedrnik), v ozadju zagnal 4 niti, ki bodo dejansko nekaj počele, se bo tudi glavna nit ustavila in UI ne bo več odziven. Zato mora predvsem programer paziti na to, da njegova aplikacija deluje tekoče - treba je prešteti jedra in ustrezno prilagoditi število vzporednih operacij

Lp
Aljoša

smash ::

Jst je izjavil:

Tudi danes na SGS3, ki ima 4 jedra, ima lag, sploh ko zadaj laufajo kakšni dve aktivni aplikaciji. Sicer so z "Project Butter" to zelo dobro poštimali, ampak se vseeno pozna.


no to seveda ni res - preverjeno

avister je izjavil:

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.


v bistvu je to zadnje še edini plus, vse ostalo kar si naštel, je bilo včasih problem, danes ne več - včasih sem še tehtal kaj bi vzel, danes tega dvoma ni več, ker je apple zaspal, samo še lovi ostale, glavni vizionar je umrl in nasploh so izgubljeni, še z denarjem ne vedo kje bi ga porabili

drugače pa ios touch deluje v threadu z najvišjo prioriteto, zato tudi browser crkne, ko se dotakneš zaslona.....medtem ko na androidu temu ni tako in je res v počasnejših napravah dosti računal in posledično lag-al, danes z 4 procesorkimi mašinami (eno imam) temu ni več tako


To, da se na iOS rendranje UI-ja in touch eventi in še kaj? Dela v "posebneni" niti, je za lase privlečeno. Tako kot smo navajeni pri večini jezikov, se interakcija z UI-jem dogaja v glavni niti (main thread), katere delovanje pa je odvisno povsem od tega, kako dobro je programer izkoristil ostala jedra, ki so na razpolago.

Primer: če boš na 4s (dvojedrnik), v ozadju zagnal 4 niti, ki bodo dejansko nekaj počele, se bo tudi glavna nit ustavila in UI ne bo več odziven. Zato mora predvsem programer paziti na to, da njegova aplikacija deluje tekoče - treba je prešteti jedra in ustrezno prilagoditi število vzporednih operacij

Lp
Aljoša


In iOS operations on UI objects also must be done on the main thread with the exception of animation operations done via CoreAnimation. CoreAnimation runs on a background thread and is able to directly manipulate, move, recolor and reshape UI objects on a background (CoreAnimation) thread. Compositing, rendering is also performed in this thread. It does this through a combination of hardware and software, providing very smooth and fast animations. From the main thread you can basically issue a call to CallAnimation and tell it to move object1 from location1 to location2. This animation will continue to run even if the main thread is blocked performing another operation. This is why animations will almost never stutter on iOS.


mogoče gre torej samo za animacije v posebnem threadu

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smash ()

avister ::

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Tudi danes na SGS3, ki ima 4 jedra, ima lag, sploh ko zadaj laufajo kakšni dve aktivni aplikaciji. Sicer so z "Project Butter" to zelo dobro poštimali, ampak se vseeno pozna.


no to seveda ni res - preverjeno

avister je izjavil:

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.


v bistvu je to zadnje še edini plus, vse ostalo kar si naštel, je bilo včasih problem, danes ne več - včasih sem še tehtal kaj bi vzel, danes tega dvoma ni več, ker je apple zaspal, samo še lovi ostale, glavni vizionar je umrl in nasploh so izgubljeni, še z denarjem ne vedo kje bi ga porabili

drugače pa ios touch deluje v threadu z najvišjo prioriteto, zato tudi browser crkne, ko se dotakneš zaslona.....medtem ko na androidu temu ni tako in je res v počasnejših napravah dosti računal in posledično lag-al, danes z 4 procesorkimi mašinami (eno imam) temu ni več tako


To, da se na iOS rendranje UI-ja in touch eventi in še kaj? Dela v "posebneni" niti, je za lase privlečeno. Tako kot smo navajeni pri večini jezikov, se interakcija z UI-jem dogaja v glavni niti (main thread), katere delovanje pa je odvisno povsem od tega, kako dobro je programer izkoristil ostala jedra, ki so na razpolago.

Primer: če boš na 4s (dvojedrnik), v ozadju zagnal 4 niti, ki bodo dejansko nekaj počele, se bo tudi glavna nit ustavila in UI ne bo več odziven. Zato mora predvsem programer paziti na to, da njegova aplikacija deluje tekoče - treba je prešteti jedra in ustrezno prilagoditi število vzporednih operacij

Lp
Aljoša


In iOS operations on UI objects also must be done on the main thread with the exception of animation operations done via CoreAnimation. CoreAnimation runs on a background thread and is able to directly manipulate, move, recolor and reshape UI objects on a background (CoreAnimation) thread. Compositing, rendering is also performed in this thread. It does this through a combination of hardware and software, providing very smooth and fast animations. From the main thread you can basically issue a call to CallAnimation and tell it to move object1 from location1 to location2. This animation will continue to run even if the main thread is blocked performing another operation. This is why animations will almost never stutter on iOS.


mogoče gre torej samo za animacije v posebnem threadu



Zanimivo :) grem mal pogledat. Dejstvo je, da je rolanje tabele, zelo občutljivo točno na delovanje glavne niti in se še kako opazi trganje, če je v ozadju preceč operacij na drugih nitih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: avister ()

avister ::

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Tudi danes na SGS3, ki ima 4 jedra, ima lag, sploh ko zadaj laufajo kakšni dve aktivni aplikaciji. Sicer so z "Project Butter" to zelo dobro poštimali, ampak se vseeno pozna.


no to seveda ni res - preverjeno

avister je izjavil:

smash je izjavil:

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ko sem prvič prijel iPhone-a v roke (druga, tretja generacija?), sem bil presenečen, kako se dobro odziva na dotik. Potem sem pa kasneje bral, da Apple touch laufa v "real-time," medtem, ko je na Androidu nekaj zamika. So bili high fps videi, kjer se je lepo videlo, da ko se Androida dotakneš, prvo nekaj skalkulira, potem pa naredi, kar s prstom počneš. Recimo če sliko povečaš, potem pa jo premikaš levo/desno/... in se prav vidi, da slika sledi prstu kasneje, kot pa ti prst premakneš.

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

Imam Androida in se zavedam njegove pomanjkljivosti, kot tudi prednosti, ki mi jih Android ponuja.

Apple je z iPhone naredil enkraten telefon. Res pa je tudi, da je po trojki zgubil - za mene osebno - "leap ahead," ampak so pa dali ven Retina zaslon (ki je super; konkurenca rabila leto dni), potem petico, ki je 4" (???), pa še kaj bi se našlo.

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso. Seveda, da ima pomanjkljivosti. Ob takšni nakladi bo slej kot prej kakšna serija zanič. Ali pa pomanjkljivosti v designu (antennagate, odrgnine).

Pa nimam iPhona, ker si ga ne bi mogel privoščiti, ampak pač zato, ker mi Android ponuja več.

Kar se pa tiče garancije v SLO: seveda, da se bodo otepali zahtevkov, če pa niso uradna Apple trgovina. Poslušajte kakšen Apple-based podcast, pa boste videli (slišali), da v USA v uradnih trgovinah ne komplicirajo, tako kot baje pri nas.

Pa še en Plus iPhona je: re-sale value. Androida bom čez leto dni prodal za manj kot pol cene, medtem ko bi lahko Appla prodal dosti dražje.


v bistvu je to zadnje še edini plus, vse ostalo kar si naštel, je bilo včasih problem, danes ne več - včasih sem še tehtal kaj bi vzel, danes tega dvoma ni več, ker je apple zaspal, samo še lovi ostale, glavni vizionar je umrl in nasploh so izgubljeni, še z denarjem ne vedo kje bi ga porabili

drugače pa ios touch deluje v threadu z najvišjo prioriteto, zato tudi browser crkne, ko se dotakneš zaslona.....medtem ko na androidu temu ni tako in je res v počasnejših napravah dosti računal in posledično lag-al, danes z 4 procesorkimi mašinami (eno imam) temu ni več tako


To, da se na iOS rendranje UI-ja in touch eventi in še kaj? Dela v "posebneni" niti, je za lase privlečeno. Tako kot smo navajeni pri večini jezikov, se interakcija z UI-jem dogaja v glavni niti (main thread), katere delovanje pa je odvisno povsem od tega, kako dobro je programer izkoristil ostala jedra, ki so na razpolago.

Primer: če boš na 4s (dvojedrnik), v ozadju zagnal 4 niti, ki bodo dejansko nekaj počele, se bo tudi glavna nit ustavila in UI ne bo več odziven. Zato mora predvsem programer paziti na to, da njegova aplikacija deluje tekoče - treba je prešteti jedra in ustrezno prilagoditi število vzporednih operacij

Lp
Aljoša


In iOS operations on UI objects also must be done on the main thread with the exception of animation operations done via CoreAnimation. CoreAnimation runs on a background thread and is able to directly manipulate, move, recolor and reshape UI objects on a background (CoreAnimation) thread. Compositing, rendering is also performed in this thread. It does this through a combination of hardware and software, providing very smooth and fast animations. From the main thread you can basically issue a call to CallAnimation and tell it to move object1 from location1 to location2. This animation will continue to run even if the main thread is blocked performing another operation. This is why animations will almost never stutter on iOS.


mogoče gre torej samo za animacije v posebnem threadu



O.K.

nisem šel čisto skozi in se lahko motim ampak; elementi, ki jih prikazuje iOS niso odvisni samo od Core Animation FW-ja, ki kot praviš res poskrbi za gladko animacijo. Z animacijo mislim na efekte, ki po času spremenijo določene parametre: prosojnost, velkost, premikanje.

Preden pa tabela lahko začne premikati celice v smeri prsta, se mora zgoditi še kup stvari v glavni niti, na katero pa ima obremenitev CPU-ja velik vpliv.

Torej dejstvo je, da imaš prav v tem smislu, da so animacije resnično hitre in skoraj neodvisne od obremenitve sistema, res pa je tudi, da je do tja ponavadi dolga pot, ki pa jo programer lahko spremeni v makadam :)

Hej, konstruktivna debata :)

Lp
Aljoša

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: avister ()

lambda ::

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ...

...

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

...

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso..

Kako potem tako dobro poznaš Apple naprave, da veš kaj nas moti na njih?

Meni se ravno ta 'Apple hater' stigmatizacija vsake kritike zdi ena bedarija. Nekdo poda kritiko in se jo poskuša diskreditirati na tak način, namesto da bi se podalo neke pametne argumente. Če si lastim iOS in Android naprave, imam vso pravico tudi podajati mnenja in primerjave za oboje. Nekatere stvari so na Androidu veliko bolje narejene, kot na iOS. Tudi obratno seveda drži pri drugih stvareh. (Eko)sistema in marketinška pristopa sta pa tako različna, da se dejansko primerja hruške in jabolka, pa vendar, v konceptu naprave za končnega uporabnika opravljajo podobne naloge.

Apple haterji in fanboyi obstajajo. Ne stoji pa za sleherno pohvalo ali kritiko eden od teh. Na katerem zelniku so pa zrasle tvoje hvalnice, če si Apple naprav sploh ne lastiš, pa ne vem. In konkretno moj android z dvema jedroma ima odziv 'instanten'. Pa ga to še naredi popolnega.

Bananovec ::

lambda je izjavil:

Jst je izjavil:

Jaz ne razumem Apple haterjev. Sam sicer nimam Apple naprav, ampak ...

...

Android je rabil 4 jedra, da vsaj zgleda, kot da je odziv instanten.

...

Pljuvanja Appla je pa tako popularno, da mi je prav smešno. Večina ga sploh ni niti en dan uporabljala, po mojem mnenju, so pa najbolj glasni prav tisti, ki ga niti videli niso..

Kako potem tako dobro poznaš Apple naprave, da veš kaj nas moti na njih?

Meni se ravno ta 'Apple hater' stigmatizacija vsake kritike zdi ena bedarija. Nekdo poda kritiko in se jo poskuša diskreditirati na tak način, namesto da bi se podalo neke pametne argumente. Če si lastim iOS in Android naprave, imam vso pravico tudi podajati mnenja in primerjave za oboje. Nekatere stvari so na Androidu veliko bolje narejene, kot na iOS. Tudi obratno seveda drži pri drugih stvareh. (Eko)sistema in marketinška pristopa sta pa tako različna, da se dejansko primerja hruške in jabolka, pa vendar, v konceptu naprave za končnega uporabnika opravljajo podobne naloge.

Apple haterji in fanboyi obstajajo. Ne stoji pa za sleherno pohvalo ali kritiko eden od teh. Na katerem zelniku so pa zrasle tvoje hvalnice, če si Apple naprav sploh ne lastiš, pa ne vem. In konkretno moj android z dvema jedroma ima odziv 'instanten'. Pa ga to še naredi popolnega.

Na tak odgovor naletimo že na vsakem vogalu in ga zatorej res ne moremo jemati resno ( v kolikor je to res edini izgovor)
Ker tudi ne moremo primerjati:
- Windows in Linux
- novega BMWja in 3 leta starega Peugeota
- Playstation3 in Xbox360
- Nvidiino grafično in Amdjevo grafično
- DSL in optiko
- Android in iOS
- Galaxy S3 in iPhone 4 (ali 3gs)
.

Oprosti, v vseh podanih primerih se da omenjeni dve stvari primerjati.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

lambda ::

Kaj si s tem sploh želel povedati?

Če primerjaš Windows in Linux, je pač važno ali ju primerjaš za strežniške potrebe, home userje, razvijalce, oblikovalce ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jailbreak za iOS 7

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
169972 (6570) Veron
»

iOS 6.1.1 je zunaj, evasi0n jailbreak še deluje

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4216542 (14049) lambda
»

Tudi iOS 6 zlomljen (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5117740 (14523) Furbo
»

Tudi iOS 6 zlomljen, a za zdaj ne javno

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2012547 (10460) driver_x

Več podobnih tem