» »

Računalnik za 15 funtov

1
2
3

opeter ::

Juj, Jure ... zdaj pa si dejansko naredil eno najbolj zanimivih primerjav, kar sem v zadnjem času bral in zanimivo (!), ni povezano z avtomobili.

Windows uporabniki - heteroseksualne poroke
Linux uporabniki - homoseksualne poroke
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

WizmoTo ::

Ales je izjavil:


Saj bodo menda že Win 8 kompatibilni, ampak za marsikoga je to čisto nepomembno... So what..? :)


Tudi če bojo mikrosoftovci uspeli spraviti Windoze na ARM arhitekturo, dvomim da bo 128M rama dovolj za tak bloat :D
Pa tudi ne vem, kdo bo dajal več denarja za en z omejen OS brez aplikacij kot pa za celoten HW. MS se je pač vezal na x86 in je s tem zaklal samega sebe. Kdo bo zdaj portal vse obstoječe aplikacije za Winse ? Pri Linuxu je enostavno, ko imaš port gcc-ja in kernela za neko arhitekturo (in to za ARM obstaja že celo večnost), potem ostale open-source aplikacije samo znova prevedeš in voila, uporabnik ne vidi več nobene razlike, kakšen proc ima spodaj...

Bor H ::

In pri windowsih je ful drugač če maš open source program? Ne bučk prodajat prosm, če je program closed source bojo pa enaki problemi ne glede na sistem. In spet, če HW podpira Win 8 (al pa kontra, sej ni važn) to ni slabo, vsaj dokler je to ena od možnosti ne pa edina varianta.

Ales ::

Bor H je izjavil:

In spet, če HW podpira Win 8 (al pa kontra, sej ni važn) to ni slabo, vsaj dokler je to ena od možnosti ne pa edina varianta.

Je važno, ali je predstavljeno kontra ali ne.

Že iz preprostega razloga, da leta in leta poslušamo na raznih forumih na temo "linux ne podpira tega in tega kosa strojne opreme" in vedno je bil kao kriv linux v stilu "ne briga me, kdo je res odgovoren, men ne dela". Čeprav je iz aviona razvidno, da proizvajalci niso a) spisali gonilnikov ali b) podali specifikacije, da jih lahko nekdo drug. In potem se zgodi bum z ARM procesorji, ki "naenkrat" povsod in je žoga padla na stran Windows... Ki imajo že dolgo vso možnost podpreti to arhitekturo, pa je niso. In kaj zdaj...kar naenkrat je kriv hardware? In to ne neka leva grafika, ampak kar cela procesorska arhitektura? Ma ja...

Za hitrejši razvoj linuxa meni prav paše, da Windows čim dlje ne podpre ARM-a. Enostavno...

WizmoTo ::

Razmerje open/closed source v aktivni uporabi je kar precej različno pri Windows in Linux...
Edini non-open source recimo na mojem kompu je adobe flashplayer (bogdaj, da ta format crkne čimprej), driver za nvidia (naslednjič tako ali tako kupim ATI ali integrirano Intel), in pa en špil za Winse, ki ga ganjam preko WINE :D

Kdo bo portal vse driverje za Windowse in delal WHQL za nove platforme (spomni se, kakšne probleme so imeli pri prehodu na amd64, pa sploh ni šlo za novo arhitekturo, samo kodo so morali popraviti, da ni predpostavljala, da so naslovi 32-bitni) ? Bo recimo neka firma šla portat svoj driver za 5 let staro napravo, če že za nove nihče ne piše driverjev za recimo WinCE ?

Sicer pa dvomim, da bo Win8 kdaj prišel na embedded. Prvič je veliko preveč napihnjen in na splošno požrešen, drugič imajo pa že Windows CE, ki ima podporo za ARM. Ne vem, zakaj bi delali konkurenco sami sebi. Verjetno je bolj mišljen za desktop variante močnejših ARM procov z vsaj 4G rama, tako da tale platka ne pride v poštev :)

BTW: HW ne podpira OSa, kvečjemu OS ima podporo za HW...

Za ARM je sicer ogromno OSov na voljo (pastano iz wikija):

The ARM architecture is supported by a large number of embedded and real-time operating systems, including Windows CE, Symbian OS, FreeRTOS, eCos, INTEGRITY, Nucleus PLUS, MicroC/OS-II, QNX, RTEMS, RTXC Quadros, ThreadX, uTasker, VxWorks, and OSE.
The ARM architecture is supported by Unix and Unix-like operating systems such as GNU/Linux, BSD, Plan 9 from Bell Labs, Inferno, Solaris, Apple iOS, WebOS and Android.

roli ::

Jaz sem ob tejle ploščici čisto pozabil da nekaj podobnega že obstaja. Podoben HW, podoben majčken format vendar nažalost precej višja cena. Beagleboard se imenuje zadevica in košta dobrih 149$. Kar pa ni več toliko malo.
http://www.r00li.com

Ales ::

Beagleboard je precej večji in nekako bolj namenjen razvijalcem ali vsaj zelo zagrizenim entuziastom... Za širše množice so Plug Computerji vseeno bolj uporabni (npr. DreamPlug ali kak Guru Plug Server).

Samo cena je še vedno previsoka.

techfreak :) ::

DreamPlug in Guru Plug Server nimata HDMI, torej ni tako primeren za širše množice.

ender ::

Bor H je izjavil:

In pri windowsih je ful drugač če maš open source program?
Je, zato, ker moraš najprej dobiti compiler za novo arhitekturo - in precej odprtokodnega programja za Windows se prevaja z gccjem in ne z MSVCjem.

WizmoTo je izjavil:

Kdo bo portal vse driverje za Windowse in delal WHQL za nove platforme (spomni se, kakšne probleme so imeli pri prehodu na amd64, pa sploh ni šlo za novo arhitekturo, samo kodo so morali popraviti, da ni predpostavljala, da so naslovi 32-bitni) ?
Takoj, ko je MS kot pogoj za WHQL postavil podporo x64, se je stanje zelo izboljšalo. Verjetno bodo isto naredili tudi za Arm.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

poweroff ::

Bor H je izjavil:

In pri windowsih je ful drugač če maš open source program? Ne bučk prodajat prosm, če je program closed source bojo pa enaki problemi ne glede na sistem. In spet, če HW podpira Win 8 (al pa kontra, sej ni važn) to ni slabo, vsaj dokler je to ena od možnosti ne pa edina varianta.

Seveda je to mogoče. Samo ena razlika je. Če imaš ti vse programe v uradnih repozitoryjih (npr. Ubuntu) maintainerji lahko sami prevedejo za ARM. No, res je, da se povsod to ne da brez posegov v drobovje, vendar ker se Ubuntu uradno porta na ARM že par let (ene 2 leti se mi zdi), so se ti problemi že v precejšnji meri rešili.

Drug pristop je kot ga je ubral Apple ob prehodu na Intel. Lepo so šli na tiho do vseh proizvajalcev in so skupaj prevedli vse programe za novo arhitekturo.

Se bo Microsoft lotil podobnega pristopa? Težko, ker zahteva veliko napora. In ne govorimo samo o programih, govorimo tudi o driverjih. Ne pozabit, da si je Apple lahko privoščil iti le do razvijalcev aplikacij. Npr. do Adoba in so prevedli samo končno aplikacijo. Za driverje in ostalo periferijo je poskrbel Apple sam.

Zelo verjetno bo Microsoft spodbujal proizvajalce, da podprejo ARM arhitekturo, vprašanje pa je, če bo to lahko storil v tako polni meri kot je to pri prehodu na Intel storil Apple in kot to lahko naredi Linux.

Edino kar Microsoft rešuje tukaj je, da je velik in da ima veliko denarja. S tem bo MORDA nadoknadil svojo zamudo.
sudo poweroff

71GA ::

ful zanimivo, kako vsi kritizirajo učenje informatike... in prav je tako, ker premalo slišimo o samem delovanju računalnika...

c00L3r ::

Zato pa, ko me kdo vpraša kaj počnem, rečem da sem informatik. Pol pa sledi vprašanje, če vem kak se tam v Word-u dodajajo kazala slik ali kakšno podobno vprašanje povezano z office paketom. In potem povem, da nisem tajnica :)) In da bo prej tajnica vedla "finte" v word-u, kot jaz.

opeter ::

Ajej, c00L3r. zgodba mi je poznana, čeprav sem sam aktiven na drugem področju. :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

ender ::

Samo kaj pa narediš, ko te to vpraša tajnica? :)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Bananovec ::

Nisem bral vsega, ampak mislim da Mtosev ne razume, da ta računalnik ni namenjen za zaganjanje zahtevnejših aplikacij ala iger, Photoshopa, težkokategornega urejanja videa in na koncu koncev tudi Oken. Da ne rečem, da bi takle komp verjetno tudi pri prilagojenih Oknih 7 pogrnili. (Pa čeprav bi imeli naštimano temo iz leta 2000 tako kot jo ima Mtosev)
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

c00L3r ::

Odvisno kake vrste informatik si. Če si razvijalec/programer se s takimi sploh ne ukvarjaš. Če si support, te pa pač google tak kot za vse ostale stvari, ki jih ne veš :P Zdaj konkretno vstavit kazalo slik ni problem. Znajo pa se zadeve zakomlicirat, pri kakih drugih funkcionalnosti, kot recimo številčenje po meri...

Moj point je bil seveda v tem, da si ljudje napačno predstavljajo kaj sploh informatika je. Večina jih misli, da je to delo s preglednicami in pisanje dokumentov. To je to, kar se šolarji danes učijo. Še bolj pa je smešno to, da so potem na faxu, pa ne znajo napisat urejenega dokumenta v word-u ali pa pripravit normalne powerpoint predstavitve. Tak da, ne samo, da se učijo samo word, excell in power point. Na koncu še tega večina ne zna uporabljat.

opeter ::

Problem je, da se v smislu računalništva uči samo in izključno urejevalnika besedila in izdelavo powerpoint prezentacij. Zanemarja pa se vsa ostala področja.

Saj ne, da ne rabiš izdelati kakšno sliko/ozadje za powerpoint, ampak to je višek znanj na raznih seminarjih, delavnicah in šolah, če se temu sploh lahko tako reče.

Sicer pa, kaj lahko predstaviš otroku, ki dnevno več ur uporablja računalnik in ostalo čudo tehnike, katere večina pedagogov sploh ne pozna oz. še sploh videl ni. Otroci pa se dolgočasijo na urah računalništva, v kolikor nimajo dostop do Facebooka, spletnih igric ipd.? Kaj narediti?

Kaj jim lahko ponudi šola kot alternativa? Saj se dandanes starši v večini primerov ne ukvarjajo s svojimi otroci in obenem se pričakuje od vrtcev/šol, da otroke vzgojijo v "normalne" odrasle. Kako?

Ko govorimo o starših, ki se s svojimi otroki iz različnih razlogov ne morejo ukvarjati ... Od znanca sem slišal, da se je že večkrat zgodilo, da pridejo otroci v vrtec ali v šolo in se ugotovi, da ne znajo držati svinčnika v roki. Ali ni to naloga staršev, da rišejo s svojim otrokom oz. jim pokažejo neke osnovne veščine? Ali pa to dandanes več ni pomembno?

* * *

Je pa res, da je temu kriv tudi aktualni šolski sistem. Imajo ogromno število ur učenja jezikov, zanemarja pa se druge predmete. Predvsem tehnično vzgojo in razne bolj ustvarjalne smeri (likovno področje, glasba, gledališče ipd.). Na srečo obstajajo razni krožki in združenja, ampak to je le ena od zamašil za luknje, ki nastajajo, ker se zgoraj omenjeni šolski predmeti ukinjajo ali se strašansko zreducira število ur.

Propad tehničnih šol, ker ni dovolj učencev, ukinitev programov, primanjkljaj tehničnega kadra ipd.
Zato pa pravega razvoja v Sloveniji ni. Preberite uvodnik in povezan članek v zadnji (mislim, da aprilski) številki revije Življenje in tehnika.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jst ::

>Zato pa, ko me kdo vpraša kaj počnem, rečem da sem informatik.

Jaz izjavim, da sem designer informacijskih sistemov in da Office paketa ne poznam, za SŠ sem pa za maturo naredil tisto končno seminarsko v WordPadu - Res! Dokumentacija programa, ki sem ga moral spisati.

Tako se rešim 99% ljudi, ki jim niti ne znam pomagati, ker uporabljam OO in še tam je zame kakšno avtomatsko kazalo višja znanost.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

poweroff ::

opeter je izjavil:

Kaj narediti?

Kaj jim lahko ponudi šola kot alternativa?

Jaz sem svoje študente učil Linux in uporabe hekerskih orodij. So bili totalno navdušeni in so poslušali 110%.
sudo poweroff

valvoline1 ::

Whats the point,asusovega eee 4g daš naredit brez lcd-ja pa maš neki precej bl uporabnega,cena bi danes znašala tm med 50-80e.

mtosev ::

poweroff je izjavil:

opeter je izjavil:

Kaj narediti?

Kaj jim lahko ponudi šola kot alternativa?

Jaz sem svoje študente učil Linux in uporabe hekerskih orodij. So bili totalno navdušeni in so poslušali 110%.

In vsi od teh so verjetno že na Linuxu. Kaj je Windows se jim več ne sanja:))
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

Windows 7 ne delujejo na tvojem podpisu.

mtosev ::

brez skrbi jype. mi delajo. Imam intel core i7 aka enhanced 486:)) Windows mi do desktopa boota v 15s.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

To imaš bliskovni pomnilnik?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

levaky ::

Wow!

mtosev ::

intel X25-M G2 solid state drive
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

nodrim ::

Cel klas, da te je 110 % poslušal o Linuxu in hekerskih orodjih? Kje si pa dobil običajen srednješolski razred, ki bi ga to zanimalo?

jype ::

nodrim> Kje si pa dobil običajen srednješolski razred, ki bi ga to zanimalo?

Ni srednješolski.

mtosev> brez skrbi jype. mi delajo. Imam intel core i7 aka enhanced 486:)) Windows mi do desktopa boota v 15s.

O računalnikih pa ne veš prav veliko, kajne?

Mimogrede - moj linux se do desktopa (uporabnega, za razliko od Windows) zboota v 10 sekundah.

mtosev ::

Žal ne bo držalo. Probal Ubuntu netbook remix na netbooku in ni bootalo v 10s, preloaded XP home se mi je prej zbootal kot Ubuntu netbook remix
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

ender ::

mtosev: če delaš primerjavo, jo delaj z Windowsi, ki so izšli ob približno enakem času kot Linux, ne pa s sistemom iz pred desetih let.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

mtosev ::

Ne delam primerjavo. Samo hočem pokazati jypetu da malo sanjari:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

oldguy ::

Ne delam primerjavo. Samo hočem pokazati jypetu da malo sanjari


Ne, ne delaš primerjave. Delaš si sramoto...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

poweroff ::

NAmen predavanj o Linuxu ni bil, da študentje - ja šlo je za študente - prenehajo uporabljati Windows, pač pa da se seznanijo z informatiko in Linuxom.
sudo poweroff

jype ::

mtosev> Žal ne bo držalo.

O, pa bo. Če ti pokažem video, bo OK?

Markoff ::

3p je izjavil:

Hmm. A Elite dobiš poleg? (Če kdo ne ve, ta tip je avtor ene najbolj legendarnih iger iz časov...)

Tudi jaz sem takoj pomislil na Elite. Pravzaprav Frontier (Elite 2). Zanimivo, koliko let ni bilo slišati o njem...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Jst ::

oldguy: Verjetno si starejši od mene, a eno primerjavo imam tudi jaz. V prejšnjem desetletju sem dal ulala tolarjev za high end Dellov prenosnik - CPU P3 (Celeron) 600-900Mhz, 256GB rama (kasneje sem ga drago!!! nadgradil na 512MB in so se vsi klanjali), resolucija 1600x1200 - in ta Dellov prenosnik sem jaz uporabljal za programiranje dve leti!!!

Kasneje sem ga dal očetu, ki ga je imel namesto okraskov v vitrini. :) Pred kakšnim letom dni me je prosil, če bi mu ga usposobil, da bi malo brskal po internetu. OK si rečem, pogledam nalepko, vidim Win2000, si mislim, nee, bomo raje XPje dali gor. Našel sem neke MicroXP, katero inštalacijo lahko daš menda na 128MB USB ključek (če ne na 128 pa 256MB MAX).

In ta računalnik, z golim OS in Chrome ne zmore predvajati YouTube, tudi na 240 se zatika. Medtem pa, ko je takrat še delujoča Nokia N95 imela Youtube programček, s katerim si lahko brskal po omenjeni strani. Še več, ko mi je umrl računalnik, povezan s TVjem, sem uporabljal ravno to Nokio za Divx-e, ker je imela TVOUT.

oldguy, Drugače sem se pa jaz naučil (na pol recimo) programiranja ravno na Commodorju, zato mi je v lepem spominu iz otroštva.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

mtosev ::

jype je izjavil:

mtosev> Žal ne bo držalo.

O, pa bo. Če ti pokažem video, bo OK?

Meni ne dela tako hitro kot trdiš ti. Na istemu hardwaru (netbook EEC PC) je linux počasnejši od Win XP Home. Če bi probal ti windows na svojem pcju ti verjetno podobno hitro delalo kot tvoj nadmočen Linux.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

mtosev> Če bi probal ti windows na svojem pcju ti verjetno podobno hitro delalo kot tvoj nadmočen Linux.

Windows 7 so bili prednaloženi in ne, niso delovali niti približno podobno hitro kot Linux.

Gre pa za Vaio Z.



Meni se starejši model (core 2, počasnejši SSD, manj rama) zboota hitreje.

mtosev ::

Meni do full desktopa boota 10-12s (PS gesla nimam). YT 13s
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jype ::

Aha, ti ne šteješ od takrat ko se mašina vključi, temveč od takrat ko bios zaključi? Ker meni tole tvoje bolj zgleda kot 30s.

mtosev ::

Ja, štejem od trenutka ko preneha bios in začne bootati OS. Zakaj bi štel BIOS? Saj OS nima nič s tem koliko časa porabi BIOS.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

opeter ::

Za povprečnega smrtnika se smatra zagon in sistem pripravljen na delo od pritiska na gumb za vklop.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jst ::

Heh, meni dlje porabi, da bios svoje opravi, kot pa boot do login screena.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

mtosev ::

opeter je izjavil:

Za povprečnega smrtnika se smatra zagon in sistem pripravljen na delo od pritiska na gumb za vklop.

Mogoče res za navadnega uporabnika. Če gledaš geeke in YT vidiš da štejejo boot time od trenutka ko se logo od OSa pojavi.

Meni bios mešetari najmanj 15-20s.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jst ::

jype in mtosev, vidva sta pa kekca. Postata youtube videe drugih uporabnikov in namerno izpustita ta detajl, tako da bralec misli, da so vajini.

Prvi od jype:
Uploaded by runaway64 on Jan 25, 2011

After removing crapware


In drugi:
Uploaded by tRicksed on Feb 16, 2010

This is a boot video of a Intel X25-M G2 Postville 80GB with Windows 7.
I also start some programms.
The Windows 7 is for ~2 months installed on the SSD, its not installed only for a test.

my System:

Intel(R) Core™2 Duo E8400
Asus P5Q
4096 MB DDR2
nVidia GeForce 8800 GT
Creative X-FI Fatal1ty Professional Series
WD Caviar 640 GB
Intel Postville G2 80GB SSD
Windows 7 x64
CoolerMaster CM690




Shame on you!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jype ::

Kako bi pa moj video lahko kazal bootanje Windows 7?

cegu ::

Bom raje naredu emulator za Ubuntu na iPhone. Bo velik bolj popularno. I shall name it Linux-Phone.

jype ::

cegu> Bom raje naredu emulator za Ubuntu na iPhone. Bo velik bolj popularno. I shall name it Linux-Phone.

Ne moreš - ker ti Apple ne dovoli.

oldguy ::

Jst: Jap, največji stroj izpred 15 let danes ni sposoben poganjat aplikacij, ki jih zlahka poganja telefon, katerega moderen mulc niti povoha ne več.

Aint technology great!

kitaj ::

mtosev je izjavil:

Če gledaš geeke in YT vidiš da štejejo boot time od trenutka ko se logo od OSa pojavi.

Potem se meni bootne v 0s — Debian ne pokaže logotipa :D
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel je Raspberry Pi 3B+

Oddelek: Novice / Procesorji
2810261 (6229) WhiteAngel
»

Bi pivo ali računalnik Raspberry Pi Zero?

Oddelek: Novice / Procesorji
4515308 (10144) nikjozo
»

Skupnostno financiranje in povratek stare garde

Oddelek: Novice / Igre
2816597 (13264) Tr0n
»

Prihaja cenejši Raspberry Pi A

Oddelek: Novice / Procesorji
4111990 (10113) orescek
»

Raspberry Pi je tu!

Oddelek: Novice / Procesorji
3412124 (9071) BlueRunner

Več podobnih tem