» »

Prihaja nov iPhone?

1
2
»

Bias ::

Ciklamen...tako nekako! ;)

823483 ::

rejven je izjavil:

se kar strinjam, ne rečem ko pride kak nov izdelek ali napovedana novost ampak, da se novice piše na podlagi nekih nepotrjenih ugibanj o tem a bo nek izdelek prisel oz. a je to izdelek na sliki pa ne sodi med novice ampak na v forum temo.

Dejte mal reda nardit kar se tiče novic, ker vsebolj postaja v stilu: HOPLA kaj pa če je vse res?

Apple je v svetu znan kot eno najskrivnostnejših podjetij. Slike prototipov NIKOLI ne uidejo. A tokrat so. Ne glede na to, če je bil tale leak nameren ali ne, se je praktično prvič v Applovi zgodovini zgodilo, da se za izgled neke naprave ve pred njeno uradno predstavitvijo.
Sploh pa ne gre za novico kjer bi bile notri neke zablurane slike in bi se ugibalo, ali je to to, ali pač ni. Gre za slike dejanske naprave, od zunaj in od znotraj, telefon je delujoč in po vsej verjetnosti enakega dizajna kot ga bo imel 4g(ali kakor koli bo že poimenovan) poleti.

In upam si staviti da je to ena najbolj zanimivih novic v tem tednu za vsaj 50% bralcev slo-techovih novic. Na žalost pa 5-10% delež vseh bralcev, ki ga take novice ne zanimajo, pod njih prispeva največ "gnoja".
Novico lahko napiše vsak, če kdo hoče drugačne novice naj jih pač piše. Sam osebno novice o Linuxu, open officu, ipd. avtomatsko preskočim oz. jih zgolj preletim, ker me pač ne zanimajo. Pa zato pod njih še ne grem razglašat da so bedne.


Novi iPhone mi je sicer zelo všeč, če bo resnično imel (precej) višjo ločljivost ekrana kot trenutni modeli bo po vsej verjetnosti nasledil mojega HTC Hera. Dizajn mi je pa sploh všeč. Preprost in prav nič kičast, ravne linije, steklo in aluminij.
iPhone haterji, mu manjka še kaj?
kot kaže bo dobil:
-5mpix kamero
-fleš
-očitno bodo v trendu spet kamerce na sprednji strani
-ekran višje ločljivosti
-...
ter
-multitasking
-...

Pa še to, namenjeno vsem iPhone haterjem in android loverjem.
iPhone 2G je izšel leta 2007 z OS 1.0. Po enem letu je hkrati(oz. celo malo prej) z iPhone 3G, ki je takrat izšel, dobil OS 2.0. To je bilo leta 2008. Leta 2009 je hkrati z izzidom 3GSa dobil nadgradnjo na OS 3.0. Od takrat naprej do danes redno prihajajo nadgradnje, trenutna verzija je 3.1.3. Apple je napravi iz leta 2007 nudil 3 leta stalne podpore, napravi je tudi redno dodajal nove funkcionalnosti(recimo copy paste,...). Z OS 4.0 se za iPhone 2G podpora preneha(utemeljeno z preslabim hardwarom).

Poglejmo HTC. Leta 2009 je izdal HTC Hero, z OS 1.5. Ker je bil OS buggast in se je zatikal, je po nekaj tednih izdal popravek, ki je pohitril delovanje(to je sicer dosegel tudi z izklopitvijo nekaterih lepih efektov v menijih in podobno). Do danes so izšle 3 velike nadgradnje androida - 1.6, 2.0 in 2.1. HTC Heru obljubja nadgradnjo na 2.1 že od februarja(prej je nikoli izpolnjeno obljubljal nadgranjo na 2.0 in še prej na 1.6). To, da imam staro verzijo OS-a, ki je poleg vsega še precej manj fukcionalna, me niti ne bi motilo, če mi hkrati ne bi bila onemogočena še uporaba praktično vsake malo boljše aplikacije iz Marketa, ker vsaka rabi vsaj OS 1.6. Pa ne samo to, dejstvo je da bi HTC nadgradnjo z lahkoto splavil, saj obstaja že kar nekaj telefonov z OS 2.1 in HTCjevim vmesnikom, ter celo eden s podobnimi komponentami kot Hero(htc legend)

HTC Hero v redni prodaji pri mobitelu stane nekaj čez 500EUR. S 16gb micro sd kartico pa skupaj znese skoraj 600EUR. iPhone 3gs 16gb v italiji stane približno 600EUR. Za enak denar torej dobiš iPhone, ki bo, če ne drugega imel vsaj 3 letno podporo s posodobitvami in dodajanjem novih fukcionalnosti(3gs recimo poleti dobi multitasking, poleg drugih novosti). 600EUR za HTCja, ki po izdaji ne prejme nobene posodobitve več? Ne hvala.
Kdo je sedaj tukaj kapitalist? Apple, ki je dejansko v svojo škodo izdajal nove OSe za vse naprave, ali HTC, ki poskuša prisiliti lastnike Herotov v to, da bi kupili Desire ali pa Legend.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nexus 5 ali Note 2

Oddelek: Mobilne tehnologije
184778 (4350) M-XXXX
»

Samsung spet kopira (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6421104 (17152) MrStein
»

Pregled napovedi za iPad 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7621580 (15181) Icematxyz
»

Začetek preiskušanja cepiva proti kožnemu raku

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
114243 (3597) snow

Več podobnih tem