» »

Digitalno založništvo in filmski krasni novi val

Digitalno založništvo in filmski krasni novi val

Utrinek s Pipinega odprtega termina

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa vas v tem tednu vabi v svoje prostore na Spletne urice, ki bodo to sredo namenjene prihodnosti - prihodnosti digitalnega založništva. Amazonov e-bralnik Kindle je na pohodu (tudi kot aplikacija za PC, Mac in iPhone), iPad prihaja 3. aprila, konkurenca na področju e-bralnikov pa bo velika. O tem, kako so na (r)evolucijo založništva pripravljeni založniki in kaj nove platforme pomenijo za razvijalce, kdo od slovenskih založnikov bo prvi stopil na digitalni trg, bo govora v obliki diskusije oziroma okrogle mize v sredo ob 19. uri. Za tiste, ki ne boste utegnili priti v Kiberpipo, bo kot običajno na voljo neposredni prenos v Kiberpipinem videoarhivu.

Torkovi Pipini odprti termini bodo tokrat zaradi tehničnih ovir in zadržanosti vseh vpletenih žal prestavljeni na naslednji mesec in jih ta torek ne bo. Ekipa Pipinih odprtih terminov se vam opravičuje za nevšečnosti in izpad programa.

Krasni novi val in od pizze odvisna nacija, pozabljeni guitar heroji in drugi kratki filmi bodo tokrat na sporedu v marčevski Film'šteki ta četrtek ob 19. uri. V glavnem prostoru Kiberpipe se bo odvil sklop kratkih filmov izbranih avtorjev, v glavnini Petra Bizjaka (Bititsch), Matevža Jermana in Mateja Bandlja (Felix – V vrtincu slave), ki pripadajo skupini "otrok žanrskega geta" oziroma kot so se priložnostno poimenovali 'Krasni novi val'. Del njihovega repertoarja, ki je bil prikazan oktobra lani v Slovenski kinoteki, bo doživel reprizo skupaj z nekaterimi drugimi njihovimi filmi. Nekaj teh bo najverjetneje prvič (in zadnjič) videnih na javnem predvajanju.



Vsi, ki ste si pravočasnno zagotovili vstopnice, pa ne pozabite na sobotni MobileCamp Ljubljana, enodnevno konferenco, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z mobilnimi tehnologijami - od programerjev, oblikovalcev, operaterjev do uporabnikov. Od jutranjih ur se bo odvijala v prostorih Fakultete za Elektrotehiniko. Več informacij o programu in konferenci dobite tukaj.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73574 (2476) Tear_DR0P
»

Kiberpipa vabi na...

Oddelek: Novice / Kiberpipa
93937 (2942) Mare2
»

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54340 (3877) OmegaBlue
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54316 (3980) ike
»

POT: Kako s KDEjem odvezati zavezano domače Samba omrežje

Oddelek: Novice / Kiberpipa
92295 (2295) Mercier

Več podobnih tem