» »

PayPal lastno e-sporočilo zamenjal za lažno

PayPal lastno e-sporočilo zamenjal za lažno

The Register - Banke in druge finančne institucije svoje uporabnike pogosto opominjajo, naj bodo pri branju elektronskih sporočil, ki naj bi izvirala iz teh ustanov, skrajno pazljivi. Povsem mogoče je namreč, da se kakšen zlikovec izdaja za banko (tako imenovano ribarjenje) in da želi uporabnika naplahtati v razkritje svojih osebnih podatkov. Običajno je prvi alarm vključitev hiperpovezav v besedilo sporočila, ki navadno ne vodijo tja, kamor bi pričakovali. Zato je dobra praksa, da banka uporabnika pozove, naj se prijavi na njihovo stran, pri čemer pa mora ta naslov vtipkati sam ali ga izbrati iz svojih zaznamkov.

Nekdanji Microsoftovec Randy Abrams kaže, kako pomembno je pisati dobra sporočila. PayPal je pred kratkim poslal sporočilo, ki je bilo preveč podobno raznim primerkom ribarjenja, saj je vsebovalo direktno povezavo na stran. Na to nepazljivost je Abrams PayPal opozoril, ki pa se je odzval precej posrečeno. Namesto da bi priznali, da je njegov pomislek upravičen, so mu poslali odgovor, da primer ribarjenja (ki to sploh ni!) že preiskujejo. Roko na srce, zelo verjetno gre za avtomatiziran odgovor, a ironija je poetična. Še zlasti, ker povsem legitimna sporočila bank še vedno mnogokrat vsebujejo hiperpovezave, kar je praksa, ki bi jo veljalo izkoreniniti, dodaja Abrams.

Nauk te zgodbe: Na finančne strani se prijavljajte samo, če ste naslov vtipkali sami, če pa ste nanje prispeli od kod drugod, raje ne.

4 komentarji

Kebab ::

BaRtMaN ::

@Kebab Kot prvo, zgornja stran je nekakšna negativna reklamna kampanja za tekmeca PayPala, tako da jo je potrebno že zarad tega jemat z rezervo. Resneje; ja, na spletu se je veliko lažje pretvarjati. Ampak PayPal ima varnostne mehanizme proti tatovom kreditnih kartic, npr. ob vzpostavitvi novega računa moraš opraviti majhno transakcijo in iz IZPISKA transakcije dobiti neko geslo, s katerim se pri PayPalu overiš kot lastnik kreditne kartice IN nadzornik bančnega računa/prejemnik izpiska. Res je, lahko ti nekdo krade pošto ali pa geslo/certifikat od banke, a v tem primeru se zlorabe lahko zgodijo skoraj povsod, ne le pri PP.

Also, RSA SecurityKey.

mtosev ::

hehe. dobra fora ja :D
i like:) [Dell Inspiron 13 7000 - i7 6500U, 8gb ddr3l, samsung 860evo, ips fhd]
moj oče darko 1960-2016
moj labradorec max 2002-2013

antonija ::

Vsak sistem je obcutljiv na clovesko nepazljivost/neumnost. Paypal na zalost ni izjema, je pa super za placevanje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 466 67 68 69 )

Oddelek: Loža
3413507222 (126) XLapsus
»

Prejemanje spletnih plačil za neprofitno organizacijo

Oddelek: Loža
12690 (174) Mare2
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1229208 (4728) St235
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
811116731 (19337) womb
»

ebay.de prodaja

Oddelek: Pomoč in nasveti
445961 (2910) Alamar

Več podobnih tem