» »

Firefox prehitel Internet Explorer 6

1
2
»

šernk ::

fantje v nekaterih podjetjih najdeš še vedno računalnike z 100MHz in win 95 naloženimi gor :D

za pasjanso igrat je ravno toliko dober kot vaš i7 :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amigo_no1 ::

Ter kot browser IE4 ali 5 če so napredni :D

nekikr ::

Prejšnji teden sem nekomu zrihtal komp (format itd. zaradi kupa virusov). Kišta s 400MHz, 256MB rama, 15GB diskom... servis je koštal več kot je mašina vredna. Dvakrat več. A model pravi, da mu za pošiljanje sporočil povsem ustreza in da ne bo menjal dokler ne gre rakom žvižgat (mašina, ne on).

poweroff ::

Skriti stroški, skriti stroški... :D
sudo poweroff

amigo_no1 ::

Na taki kišti s 400MHz, 256MB rama, 15GB diskom bi čisto enostavno tekel kakšen linux OS (npr. debian, xubuntu, Damn Small Linux) + nekaj na emaile (Thunderbird, KMail ...).

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Kišta ima Windows 2000 Pro Sp4 in office 2003 paket. In deluje brezproblema.

mtosev ::

Prejšnji teden sem nekomu zrihtal komp (format itd. zaradi kupa virusov). Kišta s 400MHz, 256MB rama, 15GB diskom... servis je koštal več kot je mašina vredna. Dvakrat več. A model pravi, da mu za pošiljanje sporočil povsem ustreza in da ne bo menjal dokler ne gre rakom žvižgat (mašina, ne on).

haha. dober je. ce lahko na tem dela pa samo cestitke. kolk je servis stal? 30e? ker je kista vredna 15e.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

war-dog ::

Ne morem sprejeti dejstva, da ljudje uporabljajo še vedno 9 let star brkljalnik.. IE6 je že zdavnaj šel v pokoj, ampak ljudje (predvsem velika podjetja) vztrajajo.

Pri podjetjih imajo izgovor, češ da ne morejo oni tako število računalnikov posodabljati, kar pomeni da popravkov tudi ne nameščajo...
Object reference not set to an instance of an object.

nekikr ::

mtosev...zanimivo ane, da smo nekaj let nazaj vsi brez problema delali na takih mašinah (in slabših).

War-dog: ta moja stranka uporablja IE 5.5 že vrsto let. In zaenkrat pravi,da za svoje delo ne rabi nič boljšega. Zanimivo, ne?

Mogoče pa za osnovno delo le ni nujno potrebno imeti 4GB rama, 16 jedrni procesor, 1TB disk, 100/100 linija in pa Firefox?

Lion29 ::

nekikr... itaq da ne.. tudi tebi za osnovno delo ni potrebno biti sredi zime oblecen.. komot lahko skaces okoli v gatah
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Lahko, ampak me bo zeblo. Ta stranka pa ni nič prikrajšana za karkoli ob taki "bedni" mašini. Brez problema naredi vse kar mora. Napiše dopise, pošilja emaile, brska po spletu... Ne "zebe" jo, tako kot mene če sem v gatah pri minus 15... razumeš neprimernost tvoje primerjave?

Lion29 ::

nope... ocitno ti ne razumes..

ce si ti samo v gatah pr minu 15 te bo zeblo, bos bil bolj kranky in ne bos bil produktiven

ce stranka dela na slabsi masini bo izgubljala cas, voljo, potrplenje, bo bolj karnky in neprimerno manj produktivna

zdaj stekas povezavo?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Ne, ne štekam. Hočeš reči, da za pisanje dopisov in brskanje po spletu ter pošiljanje mailov rabim najnovejšo in najhudejšo mašino in da smo v bistvu genialci, ker smo take stvari nekako uspeli včasih narediti na 400MHz mašinah?
Ker tale mašina recimo boota Win 2000 samo malo počasneje kot pa moj štirijedrnik Win 7. Office se mu odpre samo malenkost počasneje kot meni, outlook isto. In ta malenkost je dejansko malenkost, mogoče dve sekundi. Res misliš, da bo stranka neproduktivna zaradi nekaj sekund (ki jih dodatno zapravi enkrat dnevno, ker pač ne gre za celodnevno uporabljanje računala)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

McMallar ::

Se strinjam z nekikr-om. Kolega je do nedavnega imel mašino z Celeronom (mislim, da je bil tam nekje 400MHz), 128MB RAM in 40Gb diskom. Za e-mail in dokumente sta jo imela z ženo več kot dovolj. Zdaj sta si nabavila prenosnika ampak ne zaradi performanc stare mašine ampak zaradi mobilnosti. Zanimivo, ne?

Edit: typos
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: McMallar ()

Lion29 ::

@nekikr

ja res mislim, da bi bil bolj produktiven. S hitrejso masino si tudi boljse volje...

ampak, vsekakor tistih nekaj sekund dnevno ne opravici tega, se strinjam. Taki, ki delajo v pisarnah in samo srfajo po netu, posiljajo emaile in vsake tolko napisejo se kak dopis v wordu, ziher ne nucajo boljse masine kot za 300-350e..

ampak ce ima nekdo masino 500- MHz, potem pa ni samo nekaj sekund ampak precej minut razlike med to masino in tisto za 300e.. in kot receno, tle ni govora samo o casu ampak nasplosno o pocutju in produktivnosti povezani s tem..


da smo na jasnem, ne :)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

antonija ::

Lion moj bivsi sef je imel v pisarni eno prazgodovinsko cudo (mislim da je 286 ali pa kaksen klon) z monokromatskim monitorjem (ta oranznim) in iglicnim printerjem. Na temu "kalkulatorju" je lahko pisal dokumente (mogoce res brez 200 fontov in tiste tecne klipsne ki tezi za vsako stvar, ampak ucinkovito je napisal dokumente), izdeloval sezname in jih obdeloval (spet brez nkeih nacickanih grafik), pisal in prejemal maile, etc. In to verjetno hitreje kot jaz na win in masini za 1000 EUR, ker DOS se boota precej hitro, SW pisan zanj je pa tud lep primer (sicer bolj primitivne) ucinkovitosti. Ampak ce ne rabis vec, zakaj bi menjal? Za tono updateov vsak mesec? "If it ain't broke, don't fix it" Za pescico ljudi to se vedno velja in ta manjsina "vztraja" (ubistvu verjetno uziva) na starejsih sistemih, brez virusov, updateov in vsega drugega sranja ki je danes postalo samoumevno, pred 15 leti pa nepredstavljivo nadlezna stvar.

Ljudje so nekako izgubili obcutek koliko HWja je treba da se naredi nekatera osnovna opravila na ustreznem OSu v primerjavi z danasnjim "standardom" za HW in SW. OSi so postali pozresni u PM (kar niti ni slabo, naj porabijo HW ce je na voljo) nihce pa noce podpirat starih kist ker je treba prodajat, in to non-stop.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Lion29 ::

antonija...
hm.. ti mene nikakor ne mores prepricat, da clovek ni bolj produktiven na boljsi masini..dokler ne sproba ne mroe govorit

se pa naceloma s splosno logiko strinjam... vecina kupuje overkill racunalnike za njihove potrebe...

ampak tvoj sef, bi lahko recimo za 50e dobil 1000x hitrejso masino.. in seveda da ne gre iz svoje cone udobja se naprej uporabljal DOS (nikjer ne pise, da bi moral uporabljat na novih PCih winse)... in bi ziher bil bolj zadovoljen, ko bi gledal v barvni zaslon, pa ko se bi mu zadeve hitreje nalagale...

ne mores ti mene prepricat, da bi v njegovem primeru bilo skoda 50e

seveda pa se enkrat... razumem, da ima vsak drugacne potrebe...inn ce se vrnemo na to temo... ne razumem, kako lahko folk, ki je tech savvy se vedno uporablja za brskalnik IE 5.5 ali nizje???
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Am, za 50EUR ne bo mašina nič boljša. Tiste za 300EUR pa ne rabi.

antonija ::

Sej je vseeno kaj jaz tebe prepricam, tvoje mnenje je pri celi zadevo precej irelevantno. Videl sem cloveka ki je svoje delo opravil hitro in ucinkovito (v primerjavi z recimo nasimi tajnicami, ki uporabljajo novejse stroje in imajo za sabo vsaj nekaj racunalniskih izobrazevanj) na precej stari masini.

Poanta je da to zgolj hitrejsa masina ne zagotavlja vecje produktivnosti. Ce si nesposoben si pac nesposoben, nobena se nevemkako hitra msaina ti ne more pomagat.

Predvsem je pa to prastaro cudo precej ekonomicno. V vseh letih se ne spomnim da bi 1x placevali za servis (za to masino, druge, novejse, "morajo" bit redno servisirane ker pac crkujejo), nobenih problemov z SWjem, virusi in podobno zalego, skratka stvar dela. Dela cisto vse kar se pricakuje od nje in dela vsaj tako ucinkovito in veliko bolj ekonomicno kot bi novejsi sistem. Zakaj bi hotel to menjat? Za velik LCD? Za 1,5TB disk na katerem bos imel sezname studentov in njihove ocene? Za grafo ki zna izrisevat miljone trikotnikov vsako sekundo ba bos lahko gledal tabele?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gzibret ::

Nekikr ima svoj point.

Tudi sam sem do nedavno nazaj (recimo 2 leti) uporabljal 133 mhz kišto z 64 MB rama, na kateri so tekli win98. Edino, kar sem moral dokupit, je bila PCI kartica z USB portom ;) (da sem lahko priključil gor ISDN modem).

Uporabljal sem jo izključno za surfanje po netu (no, pa morda sem napisal še kakšen tekst v Wordu). Sicer ni bil cvet hitrosti, ampak delalo je vse, od jave, do flash filmčkov (če le niso bili prezahtevni). Na tej kišti sem preživel velikokrat pozno v noč ob nabijanju online taroka, chatu preko irca in gmaila ter pisal poste na starem slo-techu ;)

No, pa še ena zgodbica... Sem imel 800 MHZ kišto z 256 MB rama ter naložen WIN xp SP3. Vse je delalo normalno in zadovoljivo hitro. Le morda celozaslonski način pri gledanju youtuba je rahlo trokiral, ampak kdo pa sploh gleda one kockice. Pa pride k meni en kolega in me vpraša, če sem morda malo na tesnem z denarjem, ker nimam boljšega compa :D In se me usmili in mi podari plato z 2 GHZ procesorjem in 1 GB rama. Ql :D Bo zadostovalo za nadaljnjih 10 let... he he... Če le ne bodo uvedli novega internet standarda, ki bo potreboval 10 GHZ mašino z 1 TB rama, da boš lahko visel na njem.

PS - morda se bo kdo, ki to bere, prepoznal v tej zgodbici.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

MrStein ::

Outlook, Word in browser so delali že na 33MHz mašini, tak da je omenjanje neke "potrebe" po gigaherčni mašini čisto nakladanje.

Mogoče pa njemu 4 GHz quad core šteka, pa ne more (noče?) verjeti, da navaden pentium lahko tekoče dela.

Ah, ja še to: Hitrost (pa ne benchmarki) PC-ja je odvisna od SW, od HW pa minimalno (a 4 GHz PC se boot-a 40x hitreje od 100MHz PC-ja? Itak da ne.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Kenpachi ::

Mene pa zanima kako tile pre-IE6 špilajo flash 10.x...
Zaraki Kenpachi.

Lion29 ::

MrStein, tisto o 4ghz je letelo name?

ne vem, a sem jaz napisal kaj slabega al kaj?

Sam sem 7 let imel durona 2000 in 512mb rama pa racunalnik uporabljam za resne zadeve... ker pa mi je poleti mrknil, sem nabavil novi PC - za dobrih 300e!


@antonija

cisto nikjer nisem omenil gigahercnih racunalnikov pa LCDjev in kaj jaz vem se kaj. za 50e bi lahko dobil dobrega duroncka s precej rama in kak barvni 17" zaslon. Sem preprican, da bi bil s kishto precej bolj zadovoljen. Lih tako bi lahko poganjal DOS gor i verjetno WordPerfect al karkoli ze ima. Pa lih tko nebi rabu antivirusov.

Ampak glavno, da vi preberete in tolmacite tako kot vam pase
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

antonija ::

Pa zakaj bi dajal 50 eur + vse potencialne komplikacije ce ze ima nekaj kar mu omogoca najhitrejse mozno opravljanje njegovega dela? In pa kdo mu bo hodil instaliravat DOS in iskat driverje za nove komponente?

Ce ne drugega je drzavi prisparal 50 eur ki jih resnicno ni bilo treba zapravit. Fino bi bilo ce bi imeli vec takih kot je on.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Lion29 ::

antonija:

yes, sure... pol bi vsi ziveli v kameni dobi... res bi blo fino

dej no, ni treba zahajat v ekstreme.

Sicer pa ja, ce mu je kul tako, jaz nimam problemov s tem. Glavno da je on zadovoljen.


Sicer pa ta tema govori o brskalnikih..
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

antonija ::

Ce si ze tako aroganten da se pizdis kako drugi ne berejo tvojih postov ti bom prilimal nekaj mojih citaov iz te teme:
Za pescico ljudi

manjsina

Bo zdej slo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Lion29 ::

oprosti
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Govora je o brskalnikih ja. In ta model recimo brez problema koristi IE 5.5. Nobenih problemov nima. zanimivo ne, da lahko preživi brez zadnje FF verzije?

Lion29 ::

nekikr... ti govoris tako, kot da je pohvalno, da laufa IE5.5 :D:D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Ne, sploh ne. Samo zanimivo mi je, ker zadnje čase res na vsakem vogalu srečujem ljudi podobne tebi, ki zagovarjajo neko stališče, da si neuporaben, če nimaš neke nove kište in vsaj predzadnjega Firefoxa. Poznam pa po drugi strani ogromno ljudi ki furajo 5 ali več let staro kišto z IE5 ali IE6. In to jim povsem ustreza.

Lion29 ::

nekikr:
najdi prosim v mojem pisanju kjer sem vsaj priblizno namigoval na to, da je nekdo neuporaben, ce ima staro kishto?


in gospodic nekikr.. problem uporabnikov na starih browserjih je ta, da imajo CEL KUP varnostnih lukenj.. namrec popravki za browserje nastajajo predvsem zaradi krpanja teh lukenj!

Da ne govorimo koliko tisocev evrov izgubljajo podjetja, ki ustvarjajo spletne strani in aplikacije, da naredijo le te vsaj gledljive na teh dinozavrih... samo zaradi nekaj ljudi, ki so preleni ali pretrmasti, da bi nadgradili (zastonj) zadevo.

in dokler bo v statistikah pisalo, da je nekaj ljudi odpiralo strani s temi brskalniki, do takrat bomo morali mi razvijalci izgubljati zivce, si puliti lase in biti totalno zafrustrirani.

tolko samo kot point, da ti orisem v cem je razlika med brskalniki in cemu imeti modernejsega ... ne zaradi lepsega ali pa zato, da se meces ven pred sosedom


Sej, jaz sem se danes odlocil, od ZDAJ naprej nocem niti slisat o podpori IE6-... ce si youtube to lahko privosci, si lahko tudi jaz.

ni vredno izgubljat zivcev in casa. Ce nekdo srfa z IE6 bo pac gledal grde strani.


Aja, pa unikrat je bilo se govora o tem, ces da na enih firmah imajo IE6, ker jim aplikacije tecejo tam notri. Pa pismo... saj ni nikjer zapovedano, da moras na racunalniku imeti le en browser. Tisto aplikacijo pac uporabljas v IE6, vse ostalo pa v novejsem browserju (IE8, firefox, chrome, opera, conqueror, safari.. I don't give a shit... samo da spostuje standarde)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

1. Mogoče sem pretiraval z besedo neuporaben. A nikakro se ne strinjam s tabo, da bi bil nekdo bolj produktiven, če bi imel recimo 5x bolšpi računalnik.

2. Zanimivo, da kljub varnostnim luknjam, ki jih ima IE5 očitno veliko, model lahko brez problema uporablja mašino nekaj let, preden je potreben servis.

3.Močno upam, da nikoli ne odrasteš in prideš k nam v realni svet, saj bi te tu pobralo (če si že sedaj totalno zafrustiran, ker moraš obdržati kompatibilnost za nazaj). Veš, velikokrat imajo ljudje take zahteve, da bi se res najraje prijel za glavo in vpil pol ure. A ker živimo v kapitalizmu moraš požreti slino, se nasmehniti in narediti, kar je najbolje za tvoj žep.

itd. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

Lion29 ::

Zanimivo, da kljub varnostnim luknjam, ki jih ima IE5 očitno veliko, model lahko brez problema uporablja mašino nekaj let, preden je potreben servis.


mislim kak argument... pol pa bo v dnevniku ali tedniku prispevek o tem, ces kako so elektronske banke nevarne in da so enmu pobrali dol vse z racuna.. ipd.

Veš, velikokrat imajo ljudje take zahteve, da bi se res najraje prijel za glavo in vpil pol ure. A ker živimo v kapitalizmu moraš požreti slino, se nasmehniti in narediti, kar je najbolje za tvoj žep.


how true... v 12+ letih kar sem imel moznost delat z razlicnimi strankami sem marsikaj pozrl in dopuscal, da me najrazlicnejse zadeve frustrirajo in kratijo mojo zivljensko dobo..

kot receno zgoraj, podpora IE6 in nizjim ne bo vec taka stvar... sicer pa je samo to bil krivec 80% mojih frustracij v zadnjih letih

zakaj se bi sekiral, ce mi ni potrebno.

gospodic lahko mirno uporablja ie5.5 kolkr zeli, moje strani pa bodo delale brezhibno samo na IE7+

lp
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Ok, sva zašla. Vse kar sem hotel povedati je, da niti približno ne rabiš ne vem kako hude mašine za neko normalno delo. Niti ne rabiš najnovejšega brskalnika. Niti najnovejše miške in tipkovnice...to je vse.

Lion29 ::

sem razumel voj point...
in sem ti takoj po tvojem pointu povedal..da tudi ti ne rabis za it ven najtoplejso majico ali bundo ali cevlje... lahko gres v japonkah in gatah ;)

ampak dosti o tem.. nimam volje... moram stran usposobit za ie6 :|
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nekikr ::

Ja ne, ni tako no. Če grem jaz v japonkah in gatah sredi zime ven me bo zeblo. Sepravi da ne bo isto kot če bi šel ven v škornjih in debeli bundi.

Če pa daš nekomu, ki ima celeron 400 in mu to povsem ustreza, Quad procesor in 8GB rama, pa ni rečeno da bo sploh kaj bolj produktiven kot je bil prej. Sigurno pa ne bo toliko bolj produktiven, kot je znašala cena nadgradnje (oz. za bruto količnik pohitritve).

Lion29 ::

to sem tudi ze povedal, da se strinjam s tem


/me out
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmagovalci leta 2013: Windows in Internet Explorer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14864819 (57433) weezl
»

IE še vedno izgublja, Chrome pridobiva

Oddelek: Novice / Brskalniki
3612074 (9792) dux
»

Internet Explorer 9 prihaja v marcu

Oddelek: Novice / Brskalniki
349305 (7263) amigo_no1
»

Izbirno okno v Windows 7 nima večjega vpliva

Oddelek: Novice / Brskalniki
287602 (6619) System
»

Internet Explorer po dolgem času s pridobitkom

Oddelek: Novice / Brskalniki
157297 (6483) MrStein

Več podobnih tem