» »

Poenostavljeno licenciranje za Blu-ray

Poenostavljeno licenciranje za Blu-ray

TG Daily - Panasonic, Philips in Sony so objavili, da bodo nekoliko poenostavili licenciranje za Blu-ray. V želji, da bi pospešili prehod na nov standard, bodo ustanovili novo podjetje s sedežem v ZDA in podružnicami v Aziji, Evropi in Južni Ameriki, ki bo vodilo nov program licenciranja. To je šele začetek, saj bodo k sodelovanju povabili tudi druge lastnike ključnih patentov za Blu-ray, DVD-je in CD-je, s čimer želijo poenostaviti ves postopek in omgočiti izvedbo vsega na enem mestu.

Cene bodo še vedno kar visoke. Podjetje bo računalo 9,50 dolarjev za vsak predvajalnik Blu-ray, 14,50 dolarjev za zapisovalnike, 0,11 dolarja za zgolj berljive medije, 0,12 dolarja za zapisljive medije in 0,15 dolarja za prepisljive medije. Kljub temu bodo, tako pravijo, cene za 40 odstotkov nižje od tega, kar je treba odšteti danes. Z malo matematike in podatki, da je bilo lani prodanih 2,4 milijona predvajalnikov, letos pa jih načrtujejo še dvakrat več, ugotovimo, da bodo zaslužili kar nekaj milijonov.

1 komentar

PaX_MaN ::

En kup bikovega dreka.
Začnemo lahko s tem, da bodo sčasoma stroški limitirali proti ničli (pretiravam, afkors), medtem ko bodo licenčnine ostale enake. 14.5€ za RW bo - če privzamemo, da bo končna cena enot na nivoju zdajšnjih cen DVD-RW zapisovalnikov - pomenilo kar polovico izdatka!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Druga, moderna inkarnacija Commodoreja 64 razkrita (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5614299 (11711) driver_x
»

Zaton optičnih medijev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
558138 (6399) ABX
»

Warner zamenjuje HD DVD ploščke za Blu-ray

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
153522 (2918) Prospekt
»

HD DVD v prednosti napram Blu-rayu

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
324716 (3498) Stepni Volk

Več podobnih tem