» »

Palmov iPhone killer?

Palmov iPhone killer?

Palm Pre

vir: engadget
engadget - Palm je na letošnjem CESu predstavil svoj nov pametni telefon z zabavim imeno Pre. Telefon bo imel vgrajen 3,1" multitouch zaslon z resolucijo 320x480 pik, merilec pospeška, GPS, fotoaparat s tremi megapiksli ter LED bliskavico, wifi, 3G podporo, 8GB flash pomnilnika. Poleg tega pa ima telefon tudi polno QWERTY tipkovnico za tiste, ki ne marajo vnašanja besedila preko na dotik občutljivega zaslona. Prav tako ne manjka odstranljiva baterija za vse okoljevarstvenike. Še bolj zanimiv pa je prvi brezžični polnilnik baterije - prvič na voljo v mobilnem telefonu. Najbolj pomemben pa je zagotovo Palmov novi WebOS operacijski sistem. Telefon bo na ameriškem tržišču izšel že v prvi polovici letošnjega leta, šušlja pa se tudi o sočasnem evropskem izidu. Za konec pa še slika in povezava do izvorne novice.

57 komentarjev

«
1
2

PNG ::

Kako izgleda brezžični polnilnik baterije?

Kateri iPhone killer je to že (nisem fanboy appla, nisem imel iphona ali kateregakoli apple produkta, kdajkoli)?

roli ::

Hiiihi! Tole naj bi bil ta slavni brezžični polnilnik:
http://www.palm.com/us/products/accesso...
Stvar naj bi bila ali pa ne bo priložena paketu.

Sicer pa meni gredo tudi na živce iPhone killerji ampak za razliko od vseh ostalih tale stvarca ima kar nekaj potenciala. Čeprav zanekrat sem zadovoljen z svojim ipod touchom ampak, če bom rabil telefon bo zagotovo ta prišel v tesnejši izbor poleg iphonea.
http://www.r00li.com

roberto1 ::

Izgleda obetavno....še en hud udarec za Windows Mobile, ki jih zadnje čase le-ta dobiva kot po tekočem traku. Čeprav je menda Palm v hudi krizi in je to ena izmed zadnjih možnosti da se včasih gigant in pionir na področju dlančnikov pobere.... A vsakemu svoje jaz pravim, sedaj imamo Symbian, Android, Windows Mobile, Mac Osx....in še kakšen se bo pojavil..pestro bo:)
Someday never comes!

filip007 ::

Debelina me malo skrbi bo pa to to...za klicat imaš gor na ekranu za pisat pa tipkovnico...a ni Android Touch verjanta ?
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Jaka83 ::

A to se indukcijsko polni? Dejansko se fino sliši "brezžični polnilnik", ki pa je v končni fazi še vedno žični. =)

Naprava je sila privlačna, ampak zaenkrat nekaj let star telefon v mojem žepu še vedno dela, cekinov v denarnici je pa itak bore malo.

Good Guy ::

ah pravi iphone kiler pripravla nokia, tole je kr neki
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Seto ::

Ma dej kr vsak obetavn telefon, k prhaja, je zdej že kr iPhone killer. Dej streznte se že no. Prvič se to sliši, kot da iPhone pobere vsaj 90 % vseh kupcev in vsi tekmujejo z njim. Drugič pa ne morte rečt iPhone killer kar vsakemu telefonu, katerega namen in lastnosti niso niti najmanj podobne iPhonu. iPhone je multimedijski telefon, ki je prava igrača, Palm pa je poslovni telefon. Glede na to, da še noben ne ve, kakšen UI bo imel Palm, kar je tudi glavni adut iPhona, ne morte kr naprej rečt, da bo pa to killer. Vsi iPhone killerji so do zdej že padli v vodo in tudi tale bo. Edini od operacijskih sistemov, ki so že na trgu, in ki bi lahko iz nekega telefona ustvarili iPhone killerja, je Android. Vse ostalo, vključno z Nokio S60 5. generacije, ni niti blizu. Sem imel včeraj istočasno vse tri v roki (Nokio in G1 imam že več dni na testu), pa me ne bo noben prepričal, da je Nokiin S60 na nivoju iPhona in tudi ne Androida. Okej, hardware je nekaj, samu user experience je pa iPhone 1A, G1 je tik ob njem, Nokia je pa 10 m zadaj. Kar se pa tiče strojne opreme, se pa zgodba obrne, ampak potencialnih iPhonovih kupcev se to seveda ne bo dotaknilo. Mah, grem raje naprej pisat test.

joebanana ::

Se strinjam... po izgledu bi prej rekel, da je G1 killer, sam tega pač ne bomo videli v naslovih novic... ni tako odmevno :P

Mikrohard ::

Zakaj je vsak novi telefon s touchscreenom, ki je namenjen uporabi s prsti, iphone killer?! Bi prej rekel, da je iphone kopija... pa še to težko. Vsak telefon ima svoje prednosti in slabosti. Za nekoga (recimo mene) je prava querty tipkovnica slabost --> debelejši telefon. Nimam nič proti takim telefonom, ampak moti me, da se vedno v naslov napiše "iphone killer", ampak do sedaj ga še noben ni "killov" in ga tudi ne bo :)

Vrocipes ::

Tudi če bi bil res boljši, ga "killat" pomojem ne more kar tako, saj ima iPhone tudi nek svoj sloves.

BladE_ ::

Tudi iPhone ni ne vem kaj od telefona... Telefoni slabšega ranga imajo funkcije k jih iPhone nima (wtf), poleg tega je "cigla" !

Jaka83 ::

Here we go again...

A se lahko tako bedastih komentarjev vzdržite? Že stokrat je bilo povedano, da je iPhone MULTIFUNKCIJSKA NAPRAVA in na zadnjem mestu telefon. Kaj vse lahko delate na iPhone, kar na drugih telefonih (celo nekaterih pametnih telefonih) ne morete.

Jaz recimo iPhone-a nikoli nisem imel in ga najbrž tudi nikoli ne bom imel, ker ga pač ne potrebujem. Priznam pa, da je izredno sexy kos geek opreme in čisto lahko razumem zakaj bi si ga nekdo želel imeti - ne vem zakaj gre nekaterim tako v nos. Če vam ne paše ga pač ne kupite in pustite drugim veselje.

Vse ima svoje prednosti in slabosti.

BigWhale ::

Iphone killerja ni. V bistvu ga ne rabi biti. To je skor tko k ce bi oznanjali vsak drug nov avto, ki pride na trg kot Fiat Uno killer.

:>

borchi ::

> To je skor tko k ce bi oznanjali vsak drug nov avto, ki pride na trg kot Fiat Uno killer

ker iPhone imajo vsi, je poceni in od firme, ki se je drži "white trash" etiketa?
l'jga

mojsterleo ::

iphone je postal statusni simbol zaradi oblikovanja, enostavnosti in operacijskega sistema. povsem nemogoce je primerjati katerikoli telefon z iphone.

roli ::

ta palm ima zaradi lepega dizajna ter vsaj dokaj zanimivih slik iz operacijskega sistema veliko možnost za uspeh. Če bo web browser ok bo pa sploh super. Verjetno je težko verjetno, da bi palm naredil tako dober UI kot apple ampak morda bo enemu uspelo. Ker glavna prednost iphonea je ravno v super UI. In če je lahko vsaka nokia iphone killer potem je lahko tudi nekdo, ki to možnost v resnici ima. Iphone killer pa po mojem mnenju pomeni samo, da mu bo stvar ukradla delček trga. Ali pa bo dobil vsaj enkrat malo resne konkurence.

P.S: Napisano na ipod touchu!
http://www.r00li.com

zos ::

Imam obcutek, da se bo ponovila zgodba z iPodi. Cudi me, da se firme ne zavedajo, da s kopiranjem iPhonea le temu dajejo se vecjo legitimnost. V oceh kupcev se tako pojavljajo kot drugorazredni in vsak, ki da kaj nase bo seveda kupil izvorni izdelek. Palm je na primer dejansko priznal, da je iPhone trenutno najboljsa stvar na trziscu.

c00L3r ::

iPhone killer :)) Sploh se ne zavedamo kaj ta izraz pomeni. Za mene bo tisti telefon "iPhone killer", ki bo še dražji od iPhone-a, še manj funkcionalen in ga bodo ljudje še bolj množično kupovali, pa naj stane 600, 700, 800 ali pa celo 2000€.

mojsterleo ::

iphone ima tiste funkcije, za katere stric steve smatra, da jih uporabnik potrebuje...:D all hail the almighty steve!:))

borchi ::

> iphone ima tiste funkcije, za katere stric steve smatra, da jih uporabnik potrebuje...

a nokia dela pa custom built telefone? povem katere funkcije JAZ rabim, oni pa mi pošljejo točno tak telefon, izdelan seveda tako poceni kot če bi šlo za generični telefon in še dodatno subvencioniran s strani točno mojega operaterja?

SUPER!

(že prepisujem točne specifikacije jesusPhone-a, čakam samo še na Mojstra, da mi pošlje email od nokie)
l'jga

darkolord ::

še en hud udarec za Windows Mobile, ki jih zadnje čase le-ta dobiva kot po tekočem traku.

A zato jim gre bolje kot kdajkoli prej? :)

JohanP ::

Pomojem je beseda iphone killer v primeru tegale Palma upravičena zaradi dejstva, da se je k Palmu preselilo par ljudi, ki so prej delali pri Applu.

Luštna zadeva če-ne. Jaz sem se od dlančnikov poslovil s Palmom Vx, daljnega leta 2002. Včasih so še znali delat dlančnike, ki si jih lahko spravil v denarnico.

Gregor P ::

... iPhone 3G je pač rahlo zastarela zadevica, ampak konkurenca pa si tudi ni čisto na jasnem, kako bi pravzaprav sploh konkurirala; zato sem vesel vsakršne izjeme oz. novosti na trgu t.i. pametnih mobilnikov. Ampak če že Apple, potem bi sam vsekakor čakal na neko novejšo različico iPhon-a, v upanju da so prisluhnili potrošnikom.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mojsterleo ::

apple itak vedno dela po principu malih korakov naprej, ki pa fejst napolnejo denarnico. od tretje generacije iphona niti ne pricakujem kaj dosti, mogoce podpora copy/paste in delujoc MMS...

techfreak :) ::

apple itak vedno dela po principu malih korakov naprej, ki pa fejst napolnejo denarnico. od tretje generacije iphona niti ne pricakujem kaj dosti, mogoce podpora copy/paste in delujoc MMS...

Tretja generacija je že kar nekaj časa na voljo. In ne podpira copy/paste, MMSe itd. Lahko pa pri iPhone 3G uporabljaš MMSje z dodatno aplikacijo.

Masamune ::

nisem bral vsej postov, ampak tut mene zanima kaj je to iphone killer?

verjetno se sliši butasto, amapk ob besedni zvezvi iphone_killer pomislim na nekaj kar ubije iphone.. če prideš blizu? Ga u srce al verjetno kaki fancy elektro-magnetni šok. Bu?

PS: ok, post je butast, ampak naslov je še bolj mimo
lp, j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Masamune ()

sheldon ::

Če vas zanima kakšen je polnilec -> Link

Vrocipes ::

apple itak vedno dela po principu malih korakov naprej, ki pa fejst napolnejo denarnico. od tretje generacije iphona niti ne pricakujem kaj dosti, mogoce podpora copy/paste in delujoc MMS...

Tretja generacija je že kar nekaj časa na voljo. In ne podpira copy/paste, MMSe itd. Lahko pa pri iPhone 3G uporabljaš MMSje z dodatno aplikacijo.


Iphone 3G je druga generacija iPhonov, ne tretja, če to misliš.

G-man ::

nisem bral vsej postov, ampak tut mene zanima kaj je to iphone killer?

verjetno se sliši butasto, amapk ob besedni zvezvi iphone_killer pomislim na nekaj kar ubije iphone.. če prideš blizu? Ga u srce al verjetno kaki fancy elektro-magnetni šok. Bu?

PS: ok, post je butast, ampak naslov je še bolj mimo


iPhone killer je fraza, ki so si jo izmislili mediji, da imajo za pisat novice ki to niso. Palm bo izdal kul telefon. Pika. Da bi bil iPhone killer je pa iz trte zvito, četudi bi se to res zgodilo. Kateremukoli telefonu.

LuGi ::

The one and only killer je HTC Touch HD rrr

techfreak :) ::

Iphone 3G je druga generacija iPhonov, ne tretja, če to misliš.

Iphone 3G je tretja generacija. Kar nekaj ljudi tako misli.

Zheegec ::

Tretja generacija česa? iPhone naprave ali GSM standarda :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Seto ::

Kar nekaj glupih ljudji, ki menijo, da 3G pomeni 3. generacija, tako misli. :D

Edino, če je bla v času NMT-ja, ko si bilo 1G omrežja in js še nisem spremljal telefonije, že na trgu prva generacija. :)

techfreak :) ::

To mislijo zaradi tega, ker je recimo iPod nano 4G četrta generacija. iPod nano 1G pa prva generacija ... itd.

Vrocipes ::

Mislijo ali mislite? :) Ker to si ti napisal.

techfreak :) ::

Mislimo. Vsaj logično se zdi.

iPod nano 3G je tretja generacija, in potem bi tudi iPhone 3G moral biti tretja generacija.

Jaka83 ::

Nja, in moja Nokia je, ko sem doma in ni 3G omrežja lepo prva generacija, ko pa pridem v LJ in se pojavi 3G ikonca, se pa prelevi v über Nokijo tretje generacije. RIIIGHT :))

BigWhale ::

> To je skor tko k ce bi oznanjali vsak drug nov avto, ki pride na trg kot Fiat Uno killer

ker iPhone imajo vsi, je poceni in od firme, ki se je drži "white trash" etiketa?


Ne, zato ker je iphone zgolj samo telefon. Povsem navaden telefon, nad njim ni nic nadpovprecnega. No, morda cena. :)

Masamune ::

iphone 3g pomeni, da podpira standard 3g. kar ga prvi iphoni niso. iz česar izhaja, da je iphone 3g DRUGA generacija iphonov.

vsaj tako jaz mislim
lp, j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Masamune ()

LuGi ::

3G je druge generacije..prva generacija je bila brez 3G,GPS,itd..

"The first generation phone hardware was quad-band GSM with EDGE; the second generation also adds UMTS with HSDPA." IPhone @ Wikipedia

Ipodi gredo pa lepo po vrsti.. IPod @ Wikipedia

Zdj pa naj se kdo prbije da gre za tertjo generacije..doh ;((

roberto1 ::

še en hud udarec za Windows Mobile, ki jih zadnje čase le-ta dobiva kot po tekočem traku.

A zato jim gre bolje kot kdajkoli prej? :)



Moj komentar se nanaša na to, da je prvič drug telefon v smartphone segmentu povozil Windows Mobile (namreč Iphone in novica je bila menda objavljena na gsmareni) + tega je WIndows Mobile trenutno najbolj zastarel operacijski sistem z izgledom windows 98 in ga morajo iz zagate reševati 3rd party aplikacije, zaradi česar vsi proizvajalci razvijajo svoje home plug-ine ker po defaultu windows mobile looks like shit. Jaz sem lastnik telefona na tej platformi in vem o čem govorim. A veš tudi ti?

lp
Someday never comes!

darkolord ::

zaradi česar vsi proizvajalci razvijajo svoje home plug-ine ker po defaultu windows mobile looks like shit.

Pač funkcionalnost pred izgledom. Trend je vmes šel v drugo smer.
Ampak kljub temu sistem ni v ničemer zastarel, to, da proizvajalci razvijajo 3rd party aplikacije (kar v nasprotju z nekaterimi LAHKO delaš, in to z lahkoto lastovke), je pa kvečjemu pozitivno (izbereš tiste, ki so ti všeč) in uporabnikom ne prinaša nič slabega.

Jaz sem lastnik telefona na tej platformi in vem o čem govorim. A veš tudi ti?

Imam ene 10 naprav na tej platformi, tako da vem o čem govorim, ja.

Edit: pa mimogrede, Windows Mobile je po prihodu iPhone-a svoj tržni delež povečal več kot dvakrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

techfreak :) ::

darkolord: Kako lahko imaš 10 telefonov/dlančnikov?:O

Vsekakor pa ne bi iPhonea zamenjal za tale Palm ali kaj podobnega.;)

darkolord ::

DejanL15, hja ne vem kako, pač nabirajo se :). Starejših (vse od čisto prvega MS-powered telefona) pač nisem nikoli prodal, ko sem kupil/dobil novega

Jst ::

Pri tem telefonu tista qwerty tipkovnica ygleda full ceneca, cheap, iz slabega materiala. Mogoče seveda to ni res, ampak iz slik mi pač tako deluje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

roberto1 ::

zaradi česar vsi proizvajalci razvijajo svoje home plug-ine ker po defaultu windows mobile looks like shit.

Pač funkcionalnost pred izgledom. Trend je vmes šel v drugo smer.
Ampak kljub temu sistem ni v ničemer zastarel, to, da proizvajalci razvijajo 3rd party aplikacije (kar v nasprotju z nekaterimi LAHKO delaš, in to z lahkoto lastovke), je pa kvečjemu pozitivno (izbereš tiste, ki so ti všeč) in uporabnikom ne prinaša nič slabega.

Jaz sem lastnik telefona na tej platformi in vem o čem govorim. A veš tudi ti?

Imam ene 10 naprav na tej platformi, tako da vem o čem govorim, ja.

Edit: pa mimogrede, Windows Mobile je po prihodu iPhone-a svoj tržni delež povečal več kot dvakrat.



lp

Komentarja glede 10 dlančnikov sploh ne bom komentiral:), morda pa bi moral preverit tole

http://www.gsmarena.com/_apple_is_one_s...

in tole

http://www.gsmarena.com/at_t_to_ditch_w...

da se ne pogovarjamo nekaj na pamet


i rest my case:) ali kot je rekel en majhen frajer 1x - eat this

lp
Someday never comes!

darkolord ::

iPhone je praktično vedno imel večji tržni delež od WM, tako da ne vem, če želiš kaj posebnega povedat?

roberto1 ::

aja btw. darklord - če si taki fan wm in če rabiš še en wm device pobrskaj med oglasi - jaz mojega prodajam zelo ugodno - konec koncev je 10 takšna brezvezna okrogla cifra hahahahaha:))))

na pamet govorit se nikoli ne splača ker te slej ko prej dobijo:)

pa lp vsem in se opravičujem ker je debata malo zavila ter obilo užitkov ob uporabi kateregakoli telefona s katerimkoli os
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roberto1 ()

c00L3r ::

Tisti ki smo (bomo) na WM, Symbian, Android ali po novem celo Palm platformi vemo zakaj so te platforme boljše od Apple-ove. Ne trdim pa, da bo vedno tako. Ko mi bo Apple za isti € ponudil več, bom kupil njihov produkt, prej pa ne.

iPhone je res daleč najboljši telefon o tem ni dvoma. Najboljši smartphone pa še daleč ni.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorola predstavila nove Moto G, Moto X Style in Moto X Play

Oddelek: Novice / Android
2011379 (8933) blackbfm
»

LG: prihodnost je ukrivljena

Oddelek: Novice / Android
248513 (5904) rutifruti
»

HTC v težavah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9537968 (32426) Nummy
»

HTC predstavil One (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5213762 (11519) PrimozR
»

SonyEricsson Xperia Neo - špica?

Oddelek: Mobilne tehnologije
194185 (3539) Konlov

Več podobnih tem