» »

Prva semena rastlin že trajno shranjena

1
2
»

antonija ::

Razlika je med eno kravi ki se petkrat na dan userje, al pa kmetom ki nalije tone gnijnice na njivo. Cist mozno je da ima krava enako konc. nitratov v iztrebkih, amapk do zdej se nisem videl travnika 100% prekritega s kravjaki. 50% tud ne. 10% zlo verjetno ne. Mogoce opar rpocentov kravjekov na povrsino travnika, mogoce. Opazis razliko?

Tudi to vem da _naj_bi_se_ gnijnoca aplicirala tik pred dezjem, ampak to dokaj velikem delezu kmeto nekako ne usopeva najboljse... ali pa samo jaz vedno najdem smrdece travnike ko 3 dni vnaprej ni napovedanega dezja.

Kar se pa cen tice: Ce ne surovin so se znizale (tvoj citat). To pomeni da imamo surovin cez glavo glede na povprasevanje. To, da so cene koncnih proizvodov visoke nekako nima veze s ceno surovin (ki se kot pravis cenijo). Predelovalci/prodajalci so pac toliko ekonomsko uspesni, da znajo produkt, ki njih stane manj, prodati za vec denarja. In potrosniki te produkte kopujemo, tako da grozno dragi kot kaze niso. Ce bojo jih pac ne bomo vec kupovali in iskali alternative.
Itak je pa vseeno kdo jamra; kmetje to pocnejo ze odkar sem prvic gledal dnevnik, potrosniki so zaceli pa lansko leto bit malo bolj glasni. Cene os pa take kot so, in trg lepo skrbi zase in se uravnava. Ce bo pa kater od igralcev pretiraval bo pa nekaj slo dol. Al cene al pa prodaja.

Se pa cisto strinjam s tabop da bi se politika morala umaknit ven iz kmetijstva. Naj se vsi obnasajo kot trzna dejavnost (kar tudi so) in skrbijo zase tako kot drugi nekmetje. Brez politike, brez "ukazov iz Bruslja", brez subvencij.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svalbardsko skladišče semen poplavilo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
228218 (5870) Dr_M
»

Deep freeze-a ne morem odmrzniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
5924 (621) MIHAc27

računalnik mi izbriše vse kar na novo naložim

Oddelek: Pomoč in nasveti
231756 (1238) Ziga Dolhar
»

Računalnik si ne zapomni!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6785 (640) RoGPhreak

Več podobnih tem