» »

Novičke iz AMD-jevih logov

Novičke iz AMD-jevih logov

več strani - Po tem, ko je pred dnevi Intel predstavil svoje finančno poročilo za tretje četrtletje letošnjega leta, je tudi AMD objavil svoje. Za razliko od Intela pa le-to ne govori o rekordnih dobičkih, ampak o 396 milijonih dolarjev izgube ob 1,63 milijarde dolarjev prihodkov. Kljub temu pa je znesek izgube precej nižji od le-teh v prejšnjih četrtletjih. Več o tem si preberite v AMD-jevem finančnem poročilu.

VR-Zone poroča o uradnem imenu za prihajajoče grafične kartice z jedrom RV670. Le to ne bo Radeon HD 2950, kot se je sprva govorilo, ampak Radeon HD 3800. Poleg tega naj bi se AMD odločil opustiti oznake XT, PRO, GT itd. in bo zmogljivost določene grafične kartice znotraj lastne serije označevala tretja številka oznake grafične kartice. RV670XT bo tako nosila oznako Radeon HD 3870, RV670PRO pa bo Radeon HD 3850. Več o tem na VR-Zone.

Pojavile so se tudi govorice o novih grafičnih karticah najnižjega cenovnega razreda z Display Portom in vgrajenim UVD (Unified Video Decoder), ki naj bi temeljile na grafičnem jedru RV620. Luč sveta naj bi zagledalo kar sedem novih grafičnih kartic, katere so pri AMD-ju poimenovali po nogometnih moštvih. Več o tem si preberite na Exprewiev.

13 komentarjev

Infinity ::

Če bo to res :D in če bojo tok dobri kukr pravjo :D poj loh rečem sam to, d so uresničl moje sanje:D

killzone ::

Eno RV620 Manchester United za mene z logotipom:D

keber ::

No končno ene smiselne oznake kartic. Tile proji, xtji, gtji in ostala traparija prav nič ne pove. Upam, da bo nVidia sledila podobno.

PaX_MaN ::

Ja, končno brez zmešnjave z imeni. 1337 oz. čas objave novice. :D

Legend(SLO) ::

Mah do zdej si vsaj vedu kere kartice so si v grobem oz. bistvenem podobne. Zdej bo treba pa še več poglablanja v vse to.
krneki

Shegevara ::

ma ime je še tanajmanj kar je važno pri grafični kartici. Raje bi vidu da bi to energijo ki so jo porabili za imena spravili v dodelovanje z drajverji, da ne bo pol kr en 17 driver še ponujal izboljšanje, namesto da bi bilo tako že na začetku

robert512 ::

glede na to, da imajo ze leta in leta nonstop izgubo (z nekaj izjemami) .... od cesa sploh se zivijo ?!

Mitch ::

od kreditov!?

LP, Mitch

zcetrt ::

Mislim, da je to super. Sedaj bomo vsi vedeli, katera kartica je boljša od druge. Nefta Lendava bo npr. precej na repu ponudbe, medtem ko bo Real Madrid imel najslabše price/performance razmerje. Lokomotiva Moscow bo imela ogromne pasivne hladilnike, ki jih bo kupec le stežka stlačil v svoje ohišje, Porto kartice pa bodo hitre, a neunčinkovite.


Problem je le v tem, ker se lestvice vsako leto spremenijo...

O časo, ki so ga namenili iskanju poimenovanja... Mislim, da ga je moralo biti vseeno manj, kot pa ga namenijo še za tako crappy gonilnike. Sicer pa, če niste opazili, so ta žogobrc poimenovanja le delovna imena. Tako kot DugaTruba za Win Vista.
4.

Dr_M ::

mislm, da se za najnizji razred nimate kej sekirat glede hitrosti in imen, ker te graficne so za popolnoma drug trg, kot tiste visoko zmogljive.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jst ::

Po pravici povedano mi gre že pošteno na jetra te novice o grafičnih karticah / procesorjih / chipset-ih, ki naj bi / bodo izšle. Briga me specs na papirju, *hočem* specs držati v roki!

--

Kar se pa driverjev tiče.

Naredijo dokaj dober hardware (2900), a so pomoje porabili toliko časa za neke spodobne driverje prav zaradi Viste. Enake probleme ima nvidia.

Vista performance je crap. To je dejstvo. Kaj so naredili z I/O sistemom vejo samo oni. Sem prebral en članek na to temo. Vistin I/O sistem potrebuje en major update.

Pa tudi moje izkušnje kažejo tako. HL2-EP2, "loading" med igranjem je v XPjih mnogo mnogo krajši, kot v VIsti. Sam grafični performance je na uč enak.

--

Se oproščam za offtopic. Že dostikrat sem to napisal, a bom še enkrat. Upam, da bo AMD/ATI *končno* naredil nekaj konkurence Intelu in nvidiji.

Me pa zelo zanima, kaj so pri ATIju naredili s svojimi SPji (shaderji). Ali je arhitektura enaka ali so se kaj spametovali?

So končno usposobili AA hardware, da se ne bodo rabili shaderji ukvarjati z AA. Ker sedaj AA počnejo takole: Ko so pixli dokončani (v render backendu) morajo še enkrat iz backenda nazaj v shaderje, da apply-jajo še AA. To jih je tako grdo zje**lo v 2XXX generaciji... Saj hardware, ki naj bi se s tem ukvarjal je že na kartici, samo je z njim nekaj fizično narobe. In namesto, da bi porabili spet leto dni, so izumili takšen briljanten način MSAA. Največja ironija je pa, da so to tako oglaševali, kot da je nekaj najboljšega, kar so izumili.

Kot sem že ob izidu 2900 napisal: njihova arhitektura ima potencial, a ga bo lahko res izkoristila šele v naslednji generaciji. Upam, da je to ta generacija.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Dr_M ::

Jst: si pa optimist. to kar zdej prihaja, je samo mali update in nic drugega. to je ze itak standardna praksa zadnjih 5-6 let.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zlate ::

Jaz bi pa eno Crveno Zvezdo, prosim. Pa če bi bla namesto v plastično embalažo zavita v navijaški šal, bi bilo tudi bolj ekološko!:D
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD novičke

Oddelek: Novice / Grafične kartice
83583 (2759) kmetek
»

Nove AMD-jeve grafične kartice

Oddelek: Novice / Grafične kartice
365356 (2912) gruntfürmich
»

Vse več informacij o prihajajočih grafičnih karticah

Oddelek: Novice / Grafične kartice
304632 (2802) Senitel
»

Radeon HD 3000 serija predstavljena (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
938001 (8001) Gregor P
»

AMD R670 in R680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
273901 (2401) dukenukem

Več podobnih tem