» »

Nove grafične kartice Sapphire s povečano HD podporo

Nove grafične kartice Sapphire s povečano HD podporo

Slo-Tech - Podjetje Sapphire je izkoristilo sejemsko vzdušje CeBITa 2006 in predstavilo ATI-jev grafični pospeševalnik serije Radeon X1600 Pro, združljiv z večpredstavnostnim vmesnikom z visoko ločljivostjo (HDMI).

Nova različica PCI-Express kartice s HDMI podpira standard HDCP (High Bandwidth Digital Content Protection), ki bo najverjetneje osnova za protipiratsko zaščito prihajajočih visokoločljivostnih (HD) vsebin.

Sapphire bo zaenkrat izdal dve različici tovrstnih kartic – prva omogoča zvočno povezavo prek izhoda SPDIF, druga pa prenaša zvočni signal prek notranjega kabla HDMI.

Sapphire Radeon X1600Pro HDMI ima 128-bitni pomnilniški vmesnik in 12 točkovnih cevovodov. Kartica bije pri 500 MHz v jedru in z 800 MHz v pomnilniku GDDR3.

Več o HDMI Sapphire tukaj.

34 komentarjev

MasterMiG ::

Upam da bo kmalu piratski odgovor na tole tiranijo presnetih avtroskih pravic>:D (Brez zamere avtorji, nism mislu tko nasplošno, ampak Hollywood, ki ma že itak miljarde dobička, pa da hoče še več...gnide
There is nothing to fear but the fear itself.

Pyr0Beast ::

Bljah
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Nejc Pintar ::

AFAIK je tole grafična kartica, ne pa grafični pospeševalnik.
Lahko je biti prvi, če si edini!

mercho ::

na kartici je HDMI in VGA izhod !?
a ne bi blo bl pametno namesto VGA dat DVI izhod?

mrTwelveTrees ::

sigurno bo padu "hack" za tole "zaščito" ... in ko se bo to zgodilo, se bomo vsi smejali.... :\

še zmeraj je bilo tako in bo tako...

simnov ::

in kdo bo kupil ravno to naprimer namesto od gigabayte

klemen22 ::

Upam da bo kmalu piratski odgovor na tole tiranijo presnetih avtroskih pravic (Brez zamere avtorji, nism mislu tko nasplošno, ampak Hollywood, ki ma že itak miljarde dobička, pa da hoče še več...gnide

Zelo slab argument. Torej nehajmo kupovati procesorje in avtomobile ker ima indrustrija milijardne dobičke.:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

mtosev ::

^

:D

BTW Jaz mam dobre stvari na originalnih DVDjih. 19 USD za en DVD ni dosti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Tear_DR0P ::

želel bi si, da bi takšnega hardwarea bilo čimprej, čim več - pa bo to na žalost le zelo počasi pronicalo med nas, tako se bomo lepše navadili
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

3p ::

"Upam da bo kmalu piratski odgovor na tole tiranijo presnetih avtroskih pravic (Brez zamere avtorji, nism mislu tko nasplošno, ampak Hollywood, ki ma že itak miljarde dobička, pa da hoče še več...gnide"

Glede na to, da očitno imajo izdelek, ki ga vi hočete, ne obstaja nič takega kot prevelik dobiček. (Alias: ti imaš že toliko in toliko... jaz imam manj, ti **** pa hočeš še več? Daj eno BMFo meni zastonj. Odrasti... )

3p ::

"Zelo slab argument. Torej nehajmo kupovati procesorje in avtomobile ker ima indrustrija milijardne dobičke."

Ja, organizirajmo slo-tech Mercedes hacking & free-ridin' competition.

KaiV6 ::

torej 3p ti pravis, da ce bi imel moznost dobit free Mercedesa pri lokalnem preprodajalcu in reskirat en minimalen promil da te dobijo, bi se mu odpovedal ...

jea right .. lol

nevem kaj branite te Holywoodske miljonaše in jim privoščate še več .. res je dobre stvari imam tudi jaz na DVDju in rad gledam filme, ne bom pa kupu DVDja ali šel v kino če hocem pogledat en povprečen fim

/out
<insert>podpis.html</insert>

Nejc Pintar ::

Torej, KaiV6, ti ko na parkirišču vidiš mercedeza ga najprej "skrekaš" pol pa odpelješ?

edit:typo
Lahko je biti prvi, če si edini!

Zgodovina sprememb…

3p ::

KaiV6: "ti pravis, da ce bi imel moznost dobit free Mercedesa pri lokalnem preprodajalcu in reskirat en minimalen promil da te dobijo"

Zanimiv izbor besed. Prav bi bilo:
"ti pravis, da ce bi imel moznost ukrasti Mercedesa pri lokalnem prodajalcu in reskirat en minimalen promil da te zasačijo"

Ne bi ga ukradel, ne. So me lepo vzgojili. :D

In ne. Tak kot večina tu občasno kaj zdownloadam z mule. Boljše zadeve gledam v kinu. Najboljše si potem kupim še na DVDju. Ampak se ne prepričujem da je to dobro in prav in bohnedaj kaka naravna pravica da ubogi jaz zastonj dobim holivudske nebuloze brezplačno. Zaenkrat gre. Enkrat pa več ne bo šlo. Ali pa holivuda ne bo več.

antonija ::

Nehajte zganjat fovsarijo. Extremna zacita avtorskih pravic ni slaba zato, ker bo nekdo prodajal svoje izdelke (in vsak lahko prodaja svoje izdelke), ampak postane problem takrat, ko se jo izkorisca za uveljavitev monopola, za oviranje manjsih konkurentov, ko je tehnicno nepopolna in prihaja do okvar zaradi zascite same, etc.

To da pa nekdo rata bogat ker proizvaja in prodaja nekaj za kar je veliko povprasevanje je pa danes popolnoma normalno. Nismo vec v socializmu kjer smo bili vsi enaki (z izjemo nekaterih ki so bili bolj enaki od drugih) ...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Crimson_Shadow ::

Jaz pravim: Če bi mel možnost bi na parkir placu "preskeniral" en orenk avto, nato pa bi ga doma "repliciral". (Copy - Paste v materialni obliki. :D)
We create worlds

antonija ::

@Crimson_Shadow: To je pa ze boljsa primerjava. Kar nej majo svabi avtorske pravice in delajo z njimi kar hocejo, ti se pa vozis z avtorsko nazscitenim in piratiziranim (vendar neukradenim) Marcedezom.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Izi ::

Ja, treba je ločiti med krajo neke stvari in uporabo neke stvari brez dovoljenja.

Če ti nekaj ukradeš, potem nekdo ostane brez tiste stvari.
Če pa si program posnameš prek P2P nihče ni ostal brez tistega programa.

Ko smo že pri avtih:
To je tako, kot če ti vzamejo vozniški izpit, ti pa se še vedno voziš z svojim avtom.
Kazen je vsekakor manjša, kakor da bi se vozil z veljavnim izpitom vendar z ukradenim avtom.

Mislim, da je to boljša primerjava :D

antonija ::

Vizniski izpit in lastnina avtomobila nimata nobene zveze (vsaj zakonske ne). Avta ne ukrades, ukrades pa idejo avta in si naredis svojega po tej ideji. Ubistvu tud ideje ne ukrades, ker lastnik ideje se vedno ima idejo.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kixs ::

Mogoce sem js cuden... al je samo meni cuden naslov te novice??

"Nove grafične kartice Sapphire s povečano HD podporo"

... kaj pomeni: "s povecano HD podporo" ??? Kvecjemu dodano HD podporo!

Kar se pa vsebine tice... zdej potrebujes se monitor, ki bo "HDTV Ready" in seveda HD DVD oz. Blu-Ray pogon ter konec konecev se filme :P

kriko1 ::

Kaj pa na starejših grafičnih in monitorjih se bo dalo gledat take filme? Govorili so o neki slabši kvaliteti videa v takih primerih...

Matrin ::

O bojo zvok tut tk zaščitli? To pomeni da bo banana (jack) izumrla? Namesto da bi stvari naredili čim bolj preproste, vse bolj komplicirajo.

Nimam nič proti če holliwood služi, al pa če se hoče zaščitit pred pirati, vendar me razjezi ko vzamejo boj proti piratom za izgovor za vdiranje v osebni prostor in škodovanje potrošniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matrin ()

Matevžk ::

Zvok loh tut ojačan tik pred zvočnikom ujameš, pa je še zmeraj dovolj kvaliteten :))
lp, Matevžk

Looooooka ::

eh ko bojo sli cez crto in bojo zadeve tok zascitl da bojo sami zacel krsit zakone bojo ze svoje dobil...

kriko1 ::

Glede zaščite:
Nič nimam proti če služijo, samo take rešitve za zaščito sw pa so že preveč, npr. kupil sem original HL2 in tisti blesav Steam mi ni dovolil da igram, dokler se nisem povezal na net, počakal da stanka še neke datoteke + poravke (da ne omenim klicne povezave, vse skupaj ~4h čakal - dodaten strošek). No na koncu je bil še problem ker se je dolgoooo zaganjala, ker je bil problem v Steamu (100% uporaba cpu) na 64 bi CPU-ju (čeprav imam nameščene 32 bit winse). Na njihovi strani je samo pisalo: known problem. Hvala lepa, drugič bom 6x premislil za nakup.
Po eni strani sem si sam kriv, ker je na škatli gor pisalo Steam Powered (You agree with the license agreement included in box, ...by breaking this seal you agree to the terms described in the license agreement... ;( ), samo kupil sem ker sem želel podpreti avtorje, ne pa da dobim neko bebavo zaščito. A ni bolje po takem dobit piratsko verzijo kjer tega ni potrebno početi?

Defender_X ::

jaz sn si tui kupi HL2 pa sem lepo z neta potegno crack za steam pa ni blo več tega tečna steama

Radiant ::

Nazalost gre pri tej celi DRM kampanji za optimizacijo profita za minimalno stevilo posameznikov ,ki na sebe vec niti ne gledajo kot del te druzbe ampak nekaj nad njim ... liberalnokapitalisticna doktrina . Vlada vplivne manjsine ki je vedno bolj korputna nad vecinopo vsej ceni , za ohranitev statusa quo. Te tendence korporacijske politike se dobile legalno bazo v ZDA z zacetkom vlade trenutnega precednika ki je drzavo pripelajal v nov totalitaristicen fasizem ... rahlo prikrit, ne direkten in pola diskreten . Na zalost je iskat osnovo za taki razvoj predvsem pri posameznikih ki taksinim hardlinerom pomagajo priti na oblast ... in to so CEOji velikih korporaciji ki ze desetletje menjavajo eno korporacijo za drugo v imenu profita in nimajo z tem da nekaj ustvarjas ker si preprican v to nic skupnega ... spineless people. Na zalost je tudi v nasi druzbi taksnih ljudi, ki so razgledani samo v svojih interesih in jih velika slika sploh ne zanima ce lahko sami samo dobijo to kaj hocejo ... prevec. Izgovor glede piratstva je pa pocasi tudi ze rahlo znucan ... to jim vec noben ne verjame niti tisti ki igre izdajajo za njih , ta dejanski avtorji.. glej ta link http://www.gamespot.com/news/6145864.ht...

Nazalost so korporacije v svojih zastarelih in socioloskemu ter druzbenemu razvoju neprirejenih biznismodelih *sicer optimiziranih* pozable da je clovestvo clovesko in kot clovek bom tudi jaz premislil kar mi pravi moja moralna predstava da je pravicno ... da placam za nekaj in potem delam z tem kar sem hotu v okviru nekega fair usa, ali pa palcam ze nekaj in si pustim od nekoga predpisat kaj naj z tem delam ...

P3 nazalost se z tvojih komentarjev vidi da nimas pojma o tem da intelektualna lastnia NI enako kot dejanska posest stvari, zato kompletna analogija benza na parkplacu res vseka totalno mimi tega. Te razvoji so samo kazalec tega kar se dejansko dogaja in ta razvoj ni dober ...
To da pa je trenutna organizacija intelektualnega prava TOTALNO neprimerna za digitalne pravice pa itaq vedo vsi, ki se na ta problem malo spoznamo... Organizacijo da je krtenje avtorskih pravic enako umoru pa bi radi vidli samo CEOji ki zivijo v iluziji da bo vsak ki si je nekaj downloadal to tudi kupo *BSA , MPAA, RIAA statementi kot primer takega hipokraticnega razmisljana*... in potem se bunijo ker sami ne producirajo vec kvalitetne robe ...oz bom raje reku tisti ki jih najamejo , torej tisti ki jim dejanski pripada avtorska pravica in na koncu nimajo nic od nje ... govorim o izumitlejih , piscih glasbe in pevcih od katerih vecina kar 99 % ne dobi nic od tega kar jim kot kreativnim posameznikom pripada. *in sonyBMG pise 400 milionov cistega dobicka*

Poterebna je kompletna reforma sitema intelektualnih pravic in predvsem odprava pogodbenih tipoh ki hudi krsijo potrosnikove pracive kot jih to dela danes vecina EUL samo kaj ko ne mors svoje predlagat ampak vzemi in pusti ... za mene to kvalificira kot prisila rabimo dolocene apple ker so pac zaradi lobbyranja postali standard... Kar se pa piratstva tice pa sem jaz tu taksnega mnenja kot organizacija in kmalu stranka PiratBryn na swedskem .... ce si potegnem v SLO dol v japonscini mango ki je pri nas ne dobim in se naucim se poleg malo jap bodi ziher da ko jo bom enkrat nekje videl da si jo bom kupo .. isto velja za igre in filme ... demotov danes vec noben ne releasa tak da ce beres pol vecino M$M *mass media* ala IGN GAMESPOT in to ma itaq vse ocen 8plus .. objektivnst skoz okno in pol fuknem vun 60 € za nekaj kaj je kurac ... Kapitalci ala Electoronic arts pa hocejo met copyright na necem kaj so posamezniki ustvarli za fiksno bogo placo in od svojega intelektualnega kreativizma nebo mel nic CEOji pa bojo z prirejeno Copyright zakonodajo cuzali vun milione za 75 let ... to nima vec nic z tem kar je bil namen prava o intelektualni lastnini ...

They are getting to greedy .. enkrat so krivi pirati ... pol bo kriva drzava... pa delavci .. vsi samo oni sami ne ... zakaj so meli malo majn kino obiskov lani kot letus v US ... zaradi piratstva ? NE ... ljudje nimajo vec tolko dnara na voljo , filmi so vecinoma srednji ali pa slabi ... scenariji so bedni ... ko vidis kaj pa laufa na US tvju pa si tud mislis kak je to prislo mimo preprodukcije ...
A ena miliarda cistega profita na leto tem ljudem ni dovolj ... in ko to beres v petek v cajtnugu v pondelek sledi da so odpustili zaradi slabih rezulatatov 20000 ljudi za katere naj potem skrbi sociala in da je baje po izjavi CEOja kriva zato drzava ker mu ni dala dovolj pomoci ... halo

Tak da ce mi se enkrat nekdo rece da gre tu za boj proti piratstcvu in kaj se kaj jaz vem vsem ,in da je ocitno treba posameznikove pravice do zasebnosti poslat v kurac da bo optimalni profit ga bom pr naslednji revoluciji predlagal za odstrel >:D ce sn lahko malo ironicen . Pol pa mamo tomulte v franciji ameriki in vsepovsod ... taka liberalisticnokapitalisticna druzba se bo hitro preobrazila v totaltitarni sistem * glej trenutni primer USA* in potem bomo meli spet revolucijo ... oz drugace povedano ... ce po zemlja prestala globalizacijo bom ziveli v raju ... ce bo... da nebo kdo zaj misli da sn proti le tej not at all samo malo bolj cloveski bi morali bit vsi skup pa se bi vse dalo lepo resit ... samo to je iluzija ker na koncu koncev smo clovestvo

Ok malo m eje zaneslo pr tem lol upam da ne prevec!

lepo dalje tipkajte dok se lahko!

Pyr0Beast ::

>Sodobni kapitalizem.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

klemen22 ::

>Sodobni kapitalizem.

Ja da se preko Torrentov im Mule krade intelektualno lastnino?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Pyr0Beast ::

Psst!
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mtosev ::

Ja da se preko Torrentov im Mule krade intelektualno lastnino?

Ne ne. Samo free trial so. :D :D :D >:D >:D >:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nejc Pintar ::

A pa DRM ni nelojalna konkurenca?
Lahko je biti prvi, če si edini!

antonija ::

Sej intelektualne lastnine se ne krade... Pri kraji je treba nekomu nekaj odtujit. Tukaj pa nicesar ne odtujis... samo repliciras. Se vedno zakonsko prepovedano, ni pa kraja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Spock83 ::

Zakaj se omenja zvok pri grafični kartici??? Naj me nekdo razsvetli...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o GRAFIČNI kartici

Oddelek: Kaj kupiti
131260 (760) boogie_xlr
»

kdaj pride x1950xt ?????

Oddelek: Strojna oprema
151790 (1436) MEDENA
»

Katero grafično kartico naj kupim? Ne kupovat Nvidie 7600gs!

Oddelek: Kaj kupiti
412391 (1605) Raffaello
»

Sapphire "Hybrid" Radeon-i

Oddelek: Pomoč in nasveti
71079 (1012) Klemzz
»

Prihaja X1600Pro AGP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
728372 (6408) sirotka

Več podobnih tem