» »

Krekerji ne počivajo, drugi del.

1
2
»

meatwaad ::

TC je lahko dobra stvar. Seveda je vprasanje do kaksne mere so ljudje brainwashed in ce si bodo pustili vzet se zadnje svoboscine. Na primer online je kar normalno, da se bere loge, medtem ko za enako zadevo v real life rabis sodni nalog. OK, in zakaj je dobra zadeva? Simpl zato ker ljudje nimajo dovolj denarja za nakup vsakega kurcevega softwera. Piratizirane zadeve se bodo dobile, tega sploh ni mogoce zaustaviti, pa naj bo TC ali ne. Podobno kot v Jurskem Parku, ko je tisti znanstvenik omenil teorijo kaosa. Isto velja za internet, pornografijo in piratstvo, tega ni mogoce nadzorovat, poleg tega se delajo plani za encrypted networke ala freenet, zato ker folk v US le ni tako zabit kot bi radi vsi verjeli in jim ni vsec da lahko RIAA/MPAA seje strah na P2P.

Druga dobra stvar katero prinasa mocno zavrto piratstvo (nikdar izkoreninjeno) pa je velik pospesek razvoja open source. A mislite da bodo vsi lepo mirno sprejeli TC? Heh, dalec od resnice. Open source bo na tak nacil lahko postal se boljsi od komercijalnih resitev. Poleg tega spisek udelezenih pri TC ne pomeni da so vsi za to zadevo. Glavni pri tem so RIAA/MPAA in BSA/SPA. Ostali gledajo na prodajo pred TC. Ce na primer Intel zacne s TC, potem vsi kupujejo AMD ali obratno. En proizvajalec ne more kar tako zlepa v TC. Mislim pa da je Intel tukaj bolj nevaren, saj so celo dajali serijske v Pentium 3 cipe, potem pa na pritozbe nehali. Kako bo z reakcijo uporabnikov ce se uvede TC pa si res ne morem niti predstavljati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: meatwaad ()

Daedalus ::

Ja, seveda. U wish, bi se dalo napisat pod tvoj post. Očitno nisi prebral niti ene stvari o TC. Pejd brat, pa pol pametuj o allmigjty piratih, ki majo že itak nemalo težav z novejšimi načini zaščite CD-jev. Traja dolgo, prej ko se najde kak uporaben crack.
Kar se tiče kriptiranih omrežij - grem stavit, da bo prepovedano šifriranje prometa, ki se ga v zglednem času ne da dešifrirat. Ko bojo enkrat oblasti pogruntale, da se preveč učinkovto kaj skriva - bo to prepovedano. Poleg tega ti enkripcija prometa v internet pri TC-ju ne pomaga kaj dosti - ker podatki so v računalu, se pravi da lahko recimo DRM sistem komot zazna piratizirano vsebino in pošle tvoj naslov na lokalno policijsko postajo. Zakaj pa ne?

Folk se je pač navado, da je softver zastonj. Ko bojo mogli kupit vsak kurčev softver, se bojo pa tega odvadli. Al pa prešaltali na open source, kar jim bo pač bolj ustrezalo.

Aja, pirati niso neki Robin Hoodi, ampak so barabe, ki delajo nemalo gospodarske škode (formalna definicija). Zakaj pa misliš, da se TC razvija? Korporacije ne vidijo rade, da jim nekdo pred nosom krade milijone...

> Ce na primer Intel zacne s TC, potem vsi kupujejo AMD ali obratno.

Ja, seveda. Se bojo kr lepo med sabo dogovorili, da bojo skup implementirali TC. Sej zato obstajajo dogovori med konkurenti, veš?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

Stepni Volk ::

Matthai - piratstvo ne bo nikoli zatrto. Poglej samo zgodovino ali čisto trenutno stanje na področju drog. Tudi USA so poskušali zatreti alkohol v džavi... ino takrat ni bilo Interneta... jim je uspelo?
Nope.

Uspe jim lahko s konkurenčnimi cenami. Saj Internet zelo zniža distribucijske stroške... in bi tako lahko ponujali filme po 1U$, ter pesmi po 0.1 U$,,, na drugi strani zelo poostrili ukrepe za nelegalne zadeve.
Potem si pred izbiro plačati manj kot za kino ali plačati krute kazni?

Cracker-ji in hacker-ji... so tako koristna bitja, ki nadnacinalkam lepo kažejo, da se svet ne bo pokoril NJIHOVIM željam... t.j. distribuciji samo pod njihovimi pogoji, mediji in obliki zapisa.
Primerjava z Robin Hoodi je tako vsaj delno na mestu...

Filme in software pa tako dobesedno piratsko tiskajo po vsej aziji in bližnjem vzhodu... in seveda za 1U$ dobiš kar si želiš, tako v Moskvi, Beogradu, kot Sarajevu... samo Slovenci se "matramo" s P2P.

meatwaad ::

Ja, pa lahko bi tudi kamere postavljali v vsako stanovanje in WC, saj nikdar ne ves kaj se vse dogaja pri komu doma. Ce se kdo upira temu pa zagotovo nekaj skriva, morda je celo pedofil ali pa terorist ali pa kar oboje hkrati! V jeco z njim, za najmanj 20let.

Ne vem, res mi ni jasno zakaj je nekaterim tako zelo vsec ideja, da bi jim nekdo lahko pregledoval kaj imajo na PCjih in da ne bi smeli niti enega programa zagnati brez 'dovoljenja'. Kdo pa so navsezadnje ljudje, ki naj bi to kontrolirali? Glede na razvoj tehnologije lahko potem cez 30 let pricakujemo mind-control procesorje, ki bodo obvezni od rojstva dalje ali pa gres na likvidacijo. Lep scenarij. Prvi korak pa se zacne, ko ljudje mirno sprejmejo DRM(TC) in podobne svinjarije. A je morda katera korporacija propadla zaradi piratov? Koliko vec kopij je MS prodal v 90ih letih zaradi ilegalnega sirjenja Windowsev? Pirati so v bistvu posredno pripomogli k vecji prodaji, pa tudi uporabniki so bolj podkovani in dolgorocno je to samok v prid M$. Na zalost.

Ni problem v tem, da nisem kaj prebral, ampak v tem da sem prebral malo vec kot bi nekateri zeleli.

Daedalus ::

>Ne vem, res mi ni jasno zakaj je nekaterim tako zelo vsec ideja, da bi jim nekdo lahko pregledoval kaj imajo na PCjih in da ne bi smeli niti enega programa zagnati brez 'dovoljenja'

Mi sploh ni všeč ta ideja. Je pa všeč tistim, ki služijo mastne $$ na račun programja in multimedijskih vsebin in ki jim piratstvo hodi v zelje. In tisti ti bojo prodali softver pod njihovimi pogoji. Če se z njimi ne strinjaš tud prav, ne uporabljaj tega softvera. Ker pa bojo ob pojavu TC-ja razni EULA dogovori ziher to vključevali, ne boš mel izbire. Ali se strinjaš, al pa ne uporabljaš. Če boš pa uporabljal nelegalno verzijo, boš pa naj*bal, ker bo tehnologija poskrbela, da se podatki o takem početju znajdejo na "pravem" mestu. Isto kot bo ta tehnologija preverila, če maš pravice za uporabo softvera. Če jih ne boš mel - ne boš mogel uporabljat... Sej se podobno dogaja z online MP špili - če ključ ni pravi, ne igraš. Če bi avtor špila imel voljo, te že lahko danes izsledi, če recimo z istega IP-ja poskusiš kombinacije več nelegalnih ključev...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

poweroff ::

Deadalus: Tako da si lahko brez skrbi - glede na to, v katero smer se razvijajo dogodki, se zna zgodit, da bo posedovanje kakega piratiziranega kosa softvera ratalo kaznivo dejanje (kradeš pač).
Hm, kolikor sem slišal iz policijskih vrst, je to ŽE KAZNIVO.
V primeru da fašeš preiskavo (recimo zaradi hekanja), te skušajo zašiti še za ostalo kar najdejo. Moji viri pravijo da policaji menda samo seštevajo cene komade MP3jev, DivXov in softwera. In ko zadeva preseže nek znesek, sledi ovadba na tožilstvo. Znesek je pa nekaj malega pod milijon. Se pravi en Autocad, pa si že v težavah. Lahko si predstavljaš da pri vsakem hekerčku najdejo vsaj nekaj... vsaj kakšno piratsko robo. In reagirajo že na posedovanje.

meatwaad: Na primer online je kar normalno, da se bere loge, medtem ko za enako zadevo v real life rabis sodni nalog.
To je morda "normalno", ni pa zakonito. Jap, tudi v Sloveniji je admin poštnega strežnika dobil "obisk na domu" ker je malo preveč brskal po strežniku, ki ga je upravljal. Policije seveda.

StepniVolk: daj, prosim, preberi si kaj o TCju. To kar ti praviš so žal le pobožne želje. Mimogrede, Cell procesorji imajo TC tehnologijo že vgrajeno. Čedalje več tega je. Vgrajeno, a se še ne uporablja. Enkrat se bo pa zadevo samo še aktiviralo (Longhorn).

Sicer pa mind control... eni govorijo kar o Protokolu. >:D
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Daedalus ::

Matthai - malo slabo sem se izrazil... Vem, da je kaznivo, pravi hec pa bo ratal takrat, ko te bo obiskala policija zaradi enga ukradenega porniča. Ker zdaj tega ne delajo - lahko maš doma na terabajte wareza, pa če ga lih ne prodajaš, ti noben ne teži. V primeru TC pa zna biti že en primerek dosti za kar lep kup problemčkov - to sem mislil povedat z izjavo o kaznivosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

link_up ::

vidva bosta sigurno prva, ki bosta kupila ta TC ane??

stvar bo neslavno propadla, kot vse doslej..zal je tako in pricakovati nekaksen masovni nadzor je iluzorno...

no pa da se sam napisem, da ne bo komentarjev...I WISH!
In and Out

BigWhale ::

Moj Linux in OpenOffice bosta cisto ok delala na TC racunalniku...

MrStein ::

To veš iz kristalne krogle ?
Za probleme laufat linux na PS, xbox ipd. si že slišal, a ne ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

64202 ::

> Moj Linux in OpenOffice bosta cisto ok delala na TC racunalniku...

Mislis reci na tajvanskem racunalniku, katerega proizvajalec se pokaka na ameriske korporacije in njihov TC? :)
I am NaN, I am a free man!

Daedalus ::

>vidva bosta sigurno prva, ki bosta kupila ta TC ane??

Na to, da imaš očitne težave z branjem se ne bom oziral. Ti bom pa napisal mali popravek - TC se ne bo dalo kupit, ker bo iz tega ratal skupek standardov, ki se bojo implementirali na strojni in programski ravni. Kapiraš?

In če bi znal brati, bi ti ratalo jasno, da jaz tega ne podpiram. Je pa res, da za razliko od večine ostalih, ki se obregajo ob TC vem, o čem govorim.

Ahem - številkačlovek . Linux bo verjetno čisto lepo delal na TC enabled mašini. Samo piratiziranega softvera/multimedije ne boš mogo uporabit. Zdaj za OSS programje se tak ni za bat. Porniče bo pa treba kupovat, kaj češ:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

64202 ::

d: Hardver ti lahko prepreci, da pozenes nek program, in o tem celo MS govori in v praksi na XBOXu sprobava
NameBright - Coming Soon
I am NaN, I am a free man!

BigWhale ::

Trusted computing in open source gresta kar lepo skupaj. Enkrat se je ze, na tem forumu, Gandalfar razpisal o tem in vse lepo razlozil.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako narediti najhitreje delujočo web aplikacijo

Oddelek: Programska oprema
111493 (1271) breci
»

Kdaj bo Playstation Portable Giga Pack pri nas?

Oddelek: Kaj kupiti
161765 (1497) chipxsd
»

Kako omejiti Gnome na računalniku za javno uporabo?

Oddelek: Operacijski sistemi
5790 (717) christooss
»

Branje html tag-a; pri nekaterih straneh ne uspe

Oddelek: Programiranje
71167 (1044) 64202
»

Novosti iz sveta Firefoxa

Oddelek: Novice / Brskalniki
243442 (2608) MrStein

Več podobnih tem