» »

Aretiran spamer

1
2
»

chuck ::

Ne morem verjeti kakšni idioti ste nekateri tukaj, čisto na nivoju tistih, ki so pisali in sprejeli nove ameriške zakone.
Spam so nezaželjena sporočila, ki so še najbolj enakovredna reklamnim sporočilom za katere stanovalci v blokih pogosto namenijo poseben koš, pri meni doma pa jih naprimer vedno berejo.
Pošiljalci spama ne pošiljajo zato, da bi ti škodovali (takšen namen ima ponavadi tisti, ki te prijavi na spam listo), ampak da bi zaslužili. So še dosti bolj nemoralne stvari, ki jih folk počne zaradi denarja. Ampak, ker so že del našega življenja, niso več zanimive. Saj veste, tudi čarovnice so nehali kuriti na grmadi in tisti, ki mislite, da je opravičena zaporna kazen, ste na nivoju uboge gmajne, ki je vzklikala, ko je ogenj...

Seveda nihče ni ljubitelj spama, vendar v elektronskem svetu preprosto spremeniš e-mail in problem rešen. Zakaj se raje ne lotijo podjetij, ki financirajo spam sporočila, navsezadnje če ne bi bilo njihove podpore, tudi spamerjev ne bi bilo?
Kazni pa so visoke zaradi podobnega razloga kot so včasih kurili čarovnice, zaradi nevednosti in neumnosti ljudi, ki ne vidijo druge rešitve. Koliko od vas se sploh zaveda kaj pomeni zaporna kazen, si lahko predstavljate dan, mesec dni ali eno leto v zaporu? V ameriškem zaporu? Sploh znate nepristransko pogledati na zadevo? Seveda, če je nekdo oškodovan, bo mislil, da se mu dela krivica svetovne razsežnosti.

Ste se morda res tako podlegli računalniku, da ga enakovredite vašemu življenju? Moj PC ima tudi gumb za izključitev, pa še priključit se da kadarkoli kasneje. Kaj pa ko bomo dočakali virtualno resničnost? Boste naredili samomor, če vas bo virtualna prijateljica zapustila?

Komentar na Izi-jevo sporočilo: Vprašaj deklico, ki je bila "oropana", kaj se ji zdi bolj krivično. Nekaj spam sporočil ali nočne more, ki jih ima zaradi preteklega dogodka?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

Sycroft ::

se pridruzujem nerdorju in njegovi miselnosti. aja in Chuck, to mi deli!!

mislm, da ste rahlo pateticni ratal, ko takole zagovarjate take kazni in ne vem kaj se use. tudi sam uporabljam e-mail, pa glej ga zlomka, dobivam samo tista reklamna sporocila, na katere sem se sam narocil. Vse ostale pa npr moj ponudnik (hotmail) vse lepo sfiltrira. Ce pa kaksnega ponesreci vrze v kos pa tudi ni konec sveta. Obstaja tudi resnicni svet in telefoni, prijatelji, kjer ti tudi povejo npr: ti si dobil zadnjic moj mejl? ne nisem, bom preveril kos. ok, saj ni bilo nic takega. itd itd..
dejte se mal zamislt nad sabo


:D

MrStein ::

Chuck:
"Pošiljalci spama ne pošiljajo zato, da bi ti škodovali, ampak da bi zaslužili."

Ah res ? saj tudi :
- Lopovi ne ropajo zato, da bi ti škodovali, ampak da bi zaslužili.
- Morilci ne morijo zato, da bi ti škodovali, ampak da bi s tem kako korist imeli.
- Posiljevalci ne posiljujejo zato, da bi ti škodovali, ampak da bi uživali.


"Seveda nihče ni ljubitelj spama, vendar v elektronskem svetu preprosto spremeniš e-mail in problem rešen."

Seveda nihče ni ljubitelj posilstev, vendar v tem svetu preprosto spremeniš mesto prebivanja in problem rešen.
Seveda nihče ni ljubitelj ropov, vendar v tem svetu preprosto spremeniš mesto prebivanja in problem rešen.
Seveda nihče ni ljubitelj umorov, vendar v tem svetu preprosto spremeniš mesto prebivanja in problem rešen.
(seveda te pol drugi posiljevalec/lopov/morilec najde, tako kot spamerji, ampak če chuck pravi "problem rešen", pol je problem rešen.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Izi ::

Chuck, z tako ignoranco ne bomo prišli nikamor.
Preberi si kaj piše MrStein, se strinjam z njim.

Pa še par stvari, ki si jih omenil:
"Seveda nihče ni ljubitelj spama, vendar v elektronskem svetu preprosto spremeniš e-mail in problem rešen"

Preprosto! Človek božji a se zavedaš kakšne stoške potegne za sabo vsaka najmanjša spremeba podatkov.
-tiskanje novih vizitk, katalogov, prospektov, oglasov...
-obveščanje vseh poslovnih partnerjev o spremembi
-zamenjava oz. ponovno razpošiljanje materiala poslovnim partnerjem
Tukaj je precej izgubljenih delovnih dni, materiala, da o izgubljenih strankah sploh ne govorim, ker ti le te pošiljajo naročila na stari naslov.

Če je podjetje malo večje je lahko vsaka sprememba e-maila stane 10 in več milijonov, da o izgubljenih živcih sploh ne govorim.

In to je po tvojem preprosto !!!

Drugih stvari, ki si jih omenil sploh ne bom komentiral, ker je škoda besed in jih je MrStein že komentiral.

Chuck, odrasti že enkrat.

chuck ::

Sedaj mi pa še s svojo logiko razloži kako lahko enakovrediš spamerja z morilcem ali posiljevalcem. Po tvojem potem itak ni razlike kakšen prekršek storiš in bi za vse morala biti ista kazen.
Si lahko zamisliš, da sediš v celici in čez rešetke vprašaš sozapornika zakaj je notri, saj gleda spodoben človek. On s teškim glasom odgovori, da je neki večer preveč spil in ni videl dveh deklic, ki sta prečkala cesto. Ti pa samo zamomlaš, da si po pomoti poslal nezaželjeno sporočilo. Oba bosta sedela nekaj let.

Phil ::

Ti pa samo zamomlaš, da si po pomoti poslal nezaželjeno sporočilo.

Kako to misliš po pomoti?
LP

chuck ::

Izi: Znaš sploh pomisliti izven koncepta denarja? Kaj vse ne povzroča visokih materialnih stroškov, kot naprimer hrošči v programski opremi, odpoved strojne opreme, po možnosti celo nosilci pomembnih podatkov in ti bi kar zapiral programerje, ki so naredili napako? Namerna ali ne. Morda napaka v računovodstvu, ki podjetje hitro stane par milijonov zaradi visokih kazni. Ali pa začasna prekninitev dostopa do Interneta? Spremembe telefonskih številk pred leti?
Če je e-mail tako problematičen, ga pač ne uporabljaj. Ali pa še bolje, poskrbi za zaščito. Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti.

Sicer pa sploh ni tema debate, da spam ni nezaželjen, ampak o kaznih, ki se vam zdijo opravičene. Mene naprimer bolj moti, da so kar naprej reklame po TV in sem zato nehal gledati TV, razen redkih oddaj. Za reklamna sporočila, saj navsezadnje spam to tudi je, je kriva miselnost družbe, kjer je denar tisti glavni cilj in preveč se vas poskuša dokopati do denarja na vse možne načine. Prav tako denar tudi močno vpliva na sprejemanje zakonov in zakon vedno bolj podpira podjetja, katerim lastniki so delničarji (tudi sam sem mimogrede), vedno manj pa se posveča kršenju človekovih pravic. Oziroma je merilo za višino kazni teoretična škoda, ki naj bi nastala.
In kdo je potem glavni krivec za pošiljanje sporočil oziroma oglaševanje, tisti mulec, ki je plačan za to, ali tisti, ki ga plača? Odgovor je jasen, ti si Izi, oziroma podobno misleči.

Po pomoti se hitro pošlje sporočilo, če izbereš napačnega naslovnika ali kar se je tudi meni zgodilo: clipboard je odpovedal in isti naslovnik je sprejel dva emaila, ker nisem preveril kaj se je pastalo (prilepilo). Prav tako sem se enkrat močno oštel, ko sem vsem partnerjem poslal prazno sporočilo, ker sem kliknil napačen gumb (pač včasih uporabljam spletni vmesnik), kasneje sem dodal dodatno opcijo, da sporočilo ne sme biti prazno.
Včasih tudi folk pošilja emaile, kjer pod CC navede vse emaile, nato pa nekateri naredijo reply in spet vsem pošljejo odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

Gandalfar ::

A ni cisto preprosto. Oba sta kriva?

Nerdor ::

Gandalfar: ali naj po tvojem mnenju enačimo realni svet in virtuelni svet!? In prekrške storjene v realnem svetu enako kruto, če ne še bolj kaznujemo v virtuelnem svetu!? Torej Spamer je dobil za prekršek v virtuelnem svetu BISTVENO VIŠJO kazen od nekoga, ki je storil prekršek v realnem svetu!? Gandalfar, check your head! Virtuelni svet LAHKO izklopiš in greš kaj drugega početi v realnem svetu. Realnega sveta NE moreš izklopiti. Malo se zamisli človek!

chuck in ostali ki razmišljate kot jest imate glavo na pravem mestu! Respect!

Kaj bi bila primerna kazen za spamerja!? Naj počisti svinjarijo v virtuelnem svetu, ki je tam smetil, kot pa da se ga GROBO - NEČLOVEKŠKO kaznuje v relanem svetu! Vprašajte Kevin Mitnic-a, kaj si misli o tej zadevi! Mitnic je mora odsedeti nepravičnih 5 let. Zakaj nepravičnih!? Ker ni bilo ne sojenja, niti ni imel odvetnika, ki bi ga branil. Tak isto ta poba spamer! NE BO imel sojenja niti odvetnika, ki ga bi branil!
... for lifetime!

Phil ::

Po pomoti se hitro pošlje sporočilo, če izbereš napačnega naslovnika

Zaradi enega poslanega mejla, katerega sprejemnik ga klasificira kot spam, te ne bo nihče kaznoval.
Zaradi 1,5 milijona mejlov te pošlejo v zapor. 1,5 milijona mejlov nikakor ne pošlješ po pomoti. Nekej se brezveze izvijaš.
LP

MrStein ::

"Tak isto ta poba spamer! NE BO imel sojenja niti odvetnika, ki ga bi branil!"

Od kod ti to jemlješ ?
Tip je obtožen groženj z poškodbo lastnine, namena izsiljevanja in spemanja.
In sodili mu bodo.

Ah ja, realnost je le ena...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gfighter ::

Namesto da kaznujejo 18-letnega mulca naj rajši korporaciji, ki ga je plačevala, dajo kazen npr. naj vsakemu ki je bil na spam listi nakažejo 5$. Konec koncev so glavni krivec oni, pa če zagovorniki hudih kazni govorite kar hočete
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Gandalfar ::

Nerdor: daj no, ne verjmi vsem pravljicam, ki jih slisis. FBI ga je pohopsal in po dveh letih ga je obsodil. Tip je pa tudi celo stalo naredil.

Gandalfar ::

gfighter: kaj pa ce bi kar oba kaznovali?

Ziga Dolhar ::

Saj Nerdorjeva izjava, ko jo je razjasnil -- torej ne da ga moti samo kaznovanje spamerjev, ampak višina kazni -- ni tako bosa.

Čudno [nesorazmerno] se mi zdi, da spamer dobi kazen, večjo od mnogih, ki so spoznani za krive na področju gospodarskega kriminala. Pa ne govorim zgolj o majhnih ribah. Andrew Fastow (CFO pri Enronu) je dobil 10 let, recimo. Njegova žena 1 leto.

[Pa se ne mislim spuščat še v vprašanje, kdo -- nadležni spamer ali goljufivi direktor -- povzroči večjo dejansko škodo oz. predstavlja večjo grožnjo delovanju neke družbe.]
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Ziggga: in kaj strokovna pravna javnost pravi na to?

Suli ::

Premajhne kazni so! Prav tečni so! Vsiljujejo se ti! In pol so nedolžni, ker mi bebčki pač ne "bežimo" pred njimi. Nekaj je v mejah normale, na mesec par mailov, ne pa ponujane PO*****E viagre?!? Smešno se je sploh jezit, ker še kar obstajojo bedaki, ki jih podpirajo.;((

Ziga Dolhar ::

Gandalfar: ne vem. Morda to ni ravno najbolj široka tema, da bi bilo o tem skoraj povsod kaj slišat.

--

btw, offtopic, ker se mi ne da pošiljat ZS: veš, da je v številki 4-6, letnik 59 (-> 2004) revije Pravnik članek Matije Damjana "Pravni temelji prostega programja"?
https://dolhar.si/

JanezekNovak ::

Zanimiv članek na to temo

http://washington.bizjournals.com/washi...
http://www.euroairsoft.com/

t00r ::

Kaj pa npr. tale reč, ki si jo ne želim, še manj pa, da jo pošiljajo MOJIM STRANKAM NA WEBU!!! Sam jih nisem prijavil za spamm, me pa zanima vaše mnenje. Velikokrat me zamika, da bi sam naredil mass mailing s cenami in z vsemi podrobnostmi artiklov, pa tega preprosto NE počnem, saj se mi zdi sporno. Tole je pa IMHO direkten poskus take-overja.
;(( ;(( ;(( GRRRRR©

___________________Originalno sporočilo_________________________
Spoštovani,

obveščamo vas, da bo s 4.aprilom začela veljati nova ureditev lastništva in registracije .si domen, ki bo sprostila trgovanje z .si domenami za vse slovenske poslovne subjekte.

Sedaj imate možnost, da si poleg že obstoječe .si domene registrirate še poljubno .si domeno. Na naši spletni strani http://www.inetia.com/registracija_si_d... lahko preverite, če je domena, ki jo želite registrirati, še prosta in izpolnete rezervacijski obrazec.

Za razliko od ostalih ponudnikov vam ponujamo brezplačno rezervacijo .si domen!
In to še ni vse. Ob uspešno izvedeni registraciji domene vam podarimo 3 mesece brezplačnega gostovanja za registrirano domeno!

Za vsa vprašanja in dodatne informacije smo dosegljivi na elektronskem naslovu info@inetia.com.

Lep pozdrav,
Inetia.com

Nova Vizija d.o.o.
Vrečerjeva 8, 3310 Žalec
Tel: (03) 71-21-822
http://www.nova.vizija.si, http://www.inetia.com
O|||||O
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova sonda za opazovanje sonca

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
115519 (4513) GizmoX
»

10 najboljših odkritij robotskih vozil Spirit in Opportunity

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
125064 (3676) jype
»

MIX06 @ Las Vegas

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82676 (2074) Looooooka
»

Prihajajo novi učbeniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
163445 (3445) CaqKa
»

Nove erupcije na Soncu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
182469 (2469) tx-z

Več podobnih tem