» »

Ximian Desktop 2

Ximian Desktop 2

Ximian Evolution 1.4 znotraj Ximian Desktopa 2

vir: Ximian
več strani - Ximian je izdal novo različico priljubljenega namizja za Linux, Ximian Desktop 2, ki temelji na odprtem namizju GNOME. Prvo različico trenutno uporablja poldrugi milijon uporabnikov po vsem svetu in, sodeč po novostih druge, se bo število še povečalo.

Ximian Desktop 2 prinaša popolno namizno rešitev za Linux, saj vsebuje tesno povezano zbirko programov, ki nudi podporo okenskim datotekam, omrežejem in standardom. V središču pozornosti je močno prilagojena zbrika OpenOffice.org, ki je z novo podobo povsem složna s celotnim okoljem in že v privzetem načinu ustvarja datoteke, berljive z zbirko Microsoft Office. Druga pomembna novost je Ximian Evolution™ 1.4, nova različica zmogljivega orodja za elektronsko pošto in skupinsko delo, ki je ravnokar izšla. Dopolnjuje jo brskalnik Galeon, ki je posebna različica Mozille, prilagojena za okolje GNOME. Predstavitev izdelka in uradna izjava za javnost.

Na voljo je tudi nekaj ocen: prva, druga in tretja.

3 komentarji

Jux ::

Končno desktop ki zgleda izpiljen. Ne pa načičkani KDE&CO. K da bi igral v risanki se počutš ob tisitih gigantskih ikonah. Tole je pa sleeek do konca! Zakon. Sam še Macromedo pa Adobea poštimajo da lavfa pod linuxom, Im fucking goin!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

mathjazz ::

Tisto glede KDE & Co. -> stvar okusa.
Tole je pa res slEEEk.
www.getfirefox.com

norvalk ::

ce si izdelek sposoben ocenjevati zgolj po fasadi, potem tvoja izjava o "nacickanosti" morda celo drzi... ce pa si sposoben tudi bolj poglobljenega vpogleda v tehnologijo, ki stoji za fasado, pa bi "nacickanost" prej pripadla gnome...

je pa verjetno brez pomena izgubljati besede za prepricevanje ljudi tiste sorte, ki vedno znova in celo z gorecnim veseljem nasedajo bolj-ali-manj praznim marketinskim puhlicam - pac taksnim, ki so jih (na)vajeni iz rok mikromehkega! nekateri (se) ne znajo drugace... k'ne!?

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za vodenje projektov

Oddelek: Programska oprema
83899 (2031) rokolaric
»

GNOME 2.6

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
202934 (2934) moj_nick
»

Novell objavil SuSE Linux 9.1

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52422 (2422) BigWhale
»

KDE 3.1.4

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
232204 (2204) BigWhale
»

Odgovor na GNOME 2.4

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92036 (2036) norvalk

Več podobnih tem