»

S3-jeva D3D10 grafična kartica

Hexus - Na Hexus.net so objavili prve slike grafične kartice proizvajalca S3, ki podpira D3D10 in Shader Model 4.0. Iz slik je razvidno da ima grafična kartica po en DVI in HDMI priključek ter precej enostaven hladilnik.



S3 z omenjeno grafično kartico cilja na srednji cenovni in zmogljivostni razred, kjer želi z njo postaviti resno konkurenco ATi-ju in nVidii. Vendar S3 čaka še ogromno dela do takrat, predvsem na področju gonilnikov. Uradne predstavitve dotične grafične kartice do prihoda Viste še ne bo.

Več o tem si preberite v izvorni novici na Hexus.net.

53 komentarjev

TX VENUS II 48/24/48 CDRW

Hexus - Zopet en novi hitri "pekač", ki zapisuje z 48x hitrostjo, prepisuje pa s 24x. Na Hexus.net so ga testirali in naredili primerjavo z drugimi enako hitrimi pekači in prišli do zaključka, da zapiše 705 MB podatkov v rekordnih 2:53.

In še podatek o ceni: V Ameriki boste zanj odšteli okoli 50$, kar je dokaj dobra naložba, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, pa boste sami videli, ko bo prišel na police v prodajalnah (če sploh bo). Za test kliknite semkaj.

4 komentarji

Slike GeForca 4

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe je nek njihov bralec poslal slike prihajajočega GeForce-a 4, ki jih je našel na HEXUS.net, še preden so jih morali na tej strani odstraniti zaradi prošnje NVidie. Vseeno so slike ostale in lahko jih najdete tukaj. Zanimiv hladilnik ter ogromno nekih kondenzatorjev na kartici... zanimivo. Bomo videli, kakšne bodo "uradne slike". Dodatek ob 15.18: Tudi na Overclocker Cafe so umaknili slike, zato sem bil primoran to sliko dati na svojo stran. A jo tudi mi odmaknemo?

3 komentarji

OCZ Goliath

Frosty Tech - Stran FrostyTech mi danes kar ne da in ne da miru, saj ponuja res pestro paleto testiranih hladilnikov, ki so zelo zanimivi na pogled. Poleg prej omenjenega AVC-jevega primerka so Frostyjevci testirali tudi hladilnik Goliath, ki ga proizvaja podjetje OCZ. Le-to nekateri poznate po grafičnih karticah in hladilnikih. Podjetje je sicer manj znano, kar pa še ne pomeni, da ne znajo narediti kvalitetnih hladilnikov. Goliath je presenetil, vendar že po preizkušeni metodi. Proizvajalec je uporabil kvaliteten baker iz...

2 komentarja

Core @ Hexus.net

vir: Hexus
Hexus - CPUfxov Core hladilnik je na sceno udaril pred kakšnim tednom in od takrat se govori samo še o njem. Moram priznati, da zadeva izgleda prekleto impresivno in tako niti ni čudno, da se je v tako kratkem času pojavilo toliko špekulacij o zmogljivostih tega hladilnika. No, tega je zdaj konec, saj se je pojavil prvi uradni test tega čuda, in sicer pri Hexus.net. Oglejte si ga tukaj.

0 komentarjev

Hladilniki za RAMe

Club Overclocker - O uporabnosti hladilnikov za RAM bi se dalo razpravljati še pa še, toda ne moremo jim odreči frajerskega faktorja. Še posebej, če so taki, kot jih kaže jo na Club Overclocker. Gre za nove hladilnike za sistemski pomnilnik, ki jih pripravljajo pri pojetju CPUfx. Na splošno je CPUfx zadnje čase precej aktiven, saj so ravno oni avtorji tistega megastičnega hladilnika, ki smo vam ga pokazali pred par dnevi.

1 komentar

Hud hladilnik

Hexus - Na Hexus.net so objavili predogled enega zares hudo izgledajočega hladilnika. Zadevica je izdelana iz aluminija in je dizajnirana povsem drugače, kot ostali zračni hladilniki, ki so trenutno na trgu. V bistvu me bolj spominja na kakšen vodni hladilnik . Kakorkoli, stvarco bo proizvajalo podjetje CPUfx, dobavljiva pa naj bi bila čez kakšna dva tedna. Upajmo, da bomo takrat videli kakšen pošten test!

vir: Hexus

vir: Hexus

4 komentarji

AMD Athlon 1.35GHz proti Pentiumu4 1.5GHz

Hexus - Na Hexus.net so objavili kratko primerjavo med Athlonom 1.35GHz ( overclock, seveda ) in Pentiumom4 v SiSoft Sandri 2001. Rezultati so kar malce presenetljivi, saj v vseh benchih razen pomnilniške prepustnosti Athlon zelo temeljito poseka 150MHz hitrejšega Pentiuma4. Rezultati v pomnilniškem benchu pa tudi niso presenečenje, saj je testni Athlon bil 100MHz model in je uporabljal le PC133 SDRAM, medtem, ko se je Pentium4 šopiril z Rambusom in svojim Quad Pumped vodilom.

0 komentarjev