»

Nov test: GeForce 6600 GT SLI

Pogled na dve kartici GeForce 6600GT povezanima v SLI

Slo-Tech - Za vse sladokusce le ena beseda: SLI. Senitel si je pogledal, kako se tehnologija, ki smo jo imeli priložnost preizkusiti že času Voodoojev, obnese z najhitrejšimi grafičnimi karticami danes. Kakor ugotavlja, se dve vzporedno vezani grafični kartici (v tem testu sta bili to GeForce 6600 GT), še vedno obneseta odlično. Branje obvezno.

43 komentarjev

ATi-jeve in nVidiine grafikulje na kupu

Amdmb.com - Boj med ATi-jem in nVidio je včasih nevzdržen, saj se kupec težko odloči kaj je bolje za njegov računalnik. Na AMDMB.com so preizkusili nekaj grafičnih kartic iz tako imenovanega "zlatega povprečja". Preizkus je obsegal tri nVidiine ter dve ATi-jevi kartici. Test je obsegal nekaj iger ter "ZaTesteNujen" 3D Mark. Presenetljivo je tudi dejstvo, da na testu ni nekaterih danes že zelo uveljavljenih grafikulj. Vse in še več pa si lahko preberete tukaj.

2 komentarja

Nov test: Dinastija 5900 proti dinastiji 9800!

Slo-Tech - Nove grafične kartice prihajajo na tržišče kot gobe po dežju, na nas, ubogih parah, pa je, da jih dostojno spljuvamo, hočem reči opišemo. Namesto da bi podil ovčke po okoliških travnikih, sedim zaprt v sobi in se prepuščam žarkom neonskih luči. Da, uporabljam kremo za sončenje, zato je moja koža videti tako mlada, gladka in nezdravo zelena. Kdo so moji ječarji, se sprašujete? Trenutno najzmogljivejše, igram namenjene grafične kartice na svetu, ki ženejo obstoječe tehnologije onkraj vseh meja, Mooru pa ne le da dihajo za ovratnik, še njih slina revežu polzi po hrbtu. Morebiti pa tole vseeno ni ravno Alkatraz. Red mora biti, zato pričnimo nekje na sredini.

Tako je naš člankopisec OwcA pričel s pisanjem testa kar šestih grafičnih kartic višjega ranga. Med sabo so se spopadli trije predstavniki družine Geforce FX 5900 in trije predstavniki družine ATi Radeon 9800. Bogi revež jih je popeljal čez 64 testov vsako (koliko je 64 x 6? [:D]), jih poslikal, opisal in za povrhu vsega še...

31 komentarjev

Plinska maska

Slo-Tech - Imate radi smog, ker vidite kaj dihate? Ne!? Ne marate smoga, dima in neprijetnih dišav? Naredite si plinsko zaščitno masko! Preprosto iz škatlice za zgoščenke, nekaj papirja, lepilnega traku, starega ventilatorja in ostalih drobnarij... Link.
Vreča polna smeha:

4 komentarji