»

Vse več informacij o Socketu AM2

Slo-Tech - Na spletu so se danes pojavili kar trije članki o prihajajočem AMD-jevem podnožju, AM2. Kot je znano, bo le to imelo 940 nožic (ni kompatibilno s starim podnožjem 940!) in podpiralo DDR2 pomnilnik. Na Gathering of Tweakers.net so se pojavile slike matične plošče MSI K9N Platinum (Socket AM2). Na Anandtechu so objavili članek o prihajajočem podnožju in objavili nekaj podrobnih slik podnožja. Na strani VR-Zone pa so objavili članek o prihajajočih nVidiinih veznih naborih za AM2 podnožje.

Veselo branje!

1 komentar

Test prenosnika Apple PowerBook

Osvetljena tipkovnica

vir: AnandTech
AnandTech - Ker je v zadnjem času vedno več govora o "alternativnih arhitekturah", je morda primerno, da se z njimi čimbolj natančno seznanimo.

Na spletni strani Anandtech se tokrat že drugič podajajo v vode Jabolk in so za nas opravili temeljit test prenosnika, ki sliši na ime PowerBook. Najpomembneje je, da so se testa lotili z vidika PC uporabnika in bo zato širšemu bralstvu še toliko bolj blizu - članek se namreč pomenljivo imenuje "Mesec z Macom".

Prijetno popoldansko branje ...

37 komentarjev

Šest gigahercev je tu!

Xtreme Systems - Sicer v forumu teče diskusija že od včerajšnjega večera, je pa vsekakor vredno dosežek omeniti tudi v novicah. Za kaj gre? Fincem na Xtreme Systems Forums je uspelo naviti Pentium 4 na šest gigahercev. Sistem seveda ni bil dovolj stabilen, da bi pognali kakšen test, tako da ostaja le pri posnetku zaslona. Da so dobili stabilen sistem, so morali frekvenco znižati na 5,4 GHz, kar je še vedno zavidanja vredna številka.

19 komentarjev

Ko že govorimo o hitrosti...

X-Bit Labs - Korejsko podjetje Hynix je napovedalo prihod njihovega 500-MHz DDR SDRAM modula kapacitete 256 MB. Napovedani DDR500 pomnilnik, grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, bo na voljo že avgusta v treh različnih paketih: FBGA, TSOP in QFP. Namenjen je predvsem igračarskim navdušencem, saj s svojo frekvenco dosti pripomore k boljši zmogljivosti sistema. Kot kaže bo edina težava dobavljivost pomnilnika na ameriškem tržišču, saj ima podjetje v Združenih Državah samo eno tovarno, uvoz v Ameriko pa je predrag. Klik!

4 komentarji

Izberite pravi pomnilnik za svojega Pentiuma 4

AnandTech - Z izidom Pentiuma 4 s prednjim vodilom pri 800 MHz so se postavile tudi zahteve po boljšem in hitrejšem pomnilniku, kajti prepustnost 6,4 GB/S ni mala malica celo že za zelo uveljavljen DDR400-pomnilnik. Na Anandtechu so na preizkus vzeli nekaj pomnilniških modulov različnih proizvajalcev. Hitrosti so se gibale od danes že povsem standardnih 400 megahercev pa do eksotičnih pol gigaherca. Po končanih testih so prišli so do zelo zanimivih ugotovitev, zatorej -- Klik!

0 komentarjev