»

Veliki test hladilnikov Spire

X-Bit Labs - V tej poletni vročini morate kvalitetno hlajenje vsekakor privoščiti tudi svojemu glavnemu procesorju. Mnogo izdelkov za ta namen z ugodnim razmerjem zmogljivost/cena na trgu ponuja kitajsko podjetje Spire. Strokovnjaki na x-Bit Labs so podrobneje analizirali štiri njihove izdelke: DiamondCool, VertiCool ter Fourier III in IV. Posvetili so se tako glavnemu efektu (hlajenje) kot neželenim stranskim učinkom (hrup) in prišli do zaključka, da hladilniki niso prav nič posebnega, tako da jim zapriseženi overclockerji ne bodo nudili preveč pozornosti. Kljub temu pa vročičnežem s plitvejšimi žepi branje ne bo škodilo.

Izvorni test.

2 komentarja

Poceni RAID krmilniki

Slo-Tech - V zadnjem času je zaradi naraščajočih kapacitet diskov in hitrosti, nenazadnje pa tudi vedno večje kvarnosti, vedno bolj popularen RAID.

Veliko matičnih plošč ima tovrstne krmilnike že integrirane in ker velikokrat slišimo očitke, da takšne poceni variante niso vredne počenega groša, so si štiri takšne ne predrage krmilnike ogledali na X-Bit Labs. Testirali so VIA VT6410 (na ASUS P4P800), GigaRAID ITE IT8212F (na Gigabyte 8SQ800), Promise FastTrak TX2000 in Promise FastTrak 133Lite (na Albatron PX865Pro II) ter ugotovili, da vsi svoje delo opravljajo povsem dostojno. Klik!

2 komentarja

Deset devedejev na kupu

X-Bit Labs - Na ruski navijaški strani so opravili test kar desetih zapisovalnikov DVD in se kar krepko razpisali. Primerjali so najpopularnejše modele podjetij Mitsumi, Sony, NEC, Ricoh, Teac in Pioneer. Najbolj sta jih navdušila Sonyjeva modela DW-U12A in DW-U10A, ki sta bila v vseh testirnih programih med najboljšimi, čeravno ne čisto na vrhu, izkazala pa sta se še z združljivostjo, saj brez težav bereta "plus" in "minus" izvedenke DVD-jev (DVD-R, DVD+R ...). Če vas te drage igračke zanimajo, klik!

1 komentar

Najbolj kompatibilen format DVD

CDR-Info -

Verjetno je vsem znano, da poznamo nekako tri vrste CD-jev -- CD-ROM, CD-R, CD-RW -- za katere pa so se proizvajalci uspeli zediniti o njihovi združljivosti. Povsod lahko beremo vse. Ko je prišel standard DVD, so se stvari nekoliko zapletle, saj proizvajalci niso našli skupnega jezika, tako da imamo danes "plus" in "minus" inačice medijev DVD -- DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW; DVD+R, DVD+RW; DVD-RAM. Nezdružljive, seveda.

Zavoljo teh neveščnosti, so na CDRInfo naredili obsežno študijo, v kateri so preizkusili 27 samostojnih predvajalnikov DVD, 20 DVD-enot za računalnik in pet zapisovalnikov DVD....

3 komentarji

Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Plextorjev lepotec.

CDR-Info - Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki...

23 komentarjev

Test kombiniranih pogonov

X-Bit Labs - Na vsem dobro znani spletni strani X-Bit Labs so si pogledali kar šest optičnih enot, s katerimi lahko beremo DVD medije in beremo ter zapisujemo na cedeje. Testiranje je potekalo v osmih programih. Na podlagi rezultatov iz programov, so se avtorji odločili, da kot zmagovalca izberejo Samsungov pogon. Za vse tiste, ki nimate časa brati celotnega testa, pa so vam avtorji na zadnji strani članka pripravili kratke komentarje k vsakemu od k testom podvženih pogonov.

0 komentarjev

Testa na X-Bit Labs

All in Wonder 9700 Pro

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Tokrat so na X-Bit Labs na test postavili dve zanimivi komponenti. in sicer All in Wonder 9700 Pro ter prenosni Sonyjev pekač ter hkrati predvajalnik MP3 glasbenih datotek. Verjetno ste karakteristike te, do nedavnega še najhitrejše grafikulje za neprofesionalno rabo, slišali že velikokrat. Zato pa naj vam le povem, da so testirali inačico All in Wonder, ki ima poleg standardne opreme priložen še dokaj velik kupček strojne ter programske opreme, med drugim tudi daljinski upravljalnik. Klik! Sonyjev prenosnež pa se lahko pohvali z za svoje razmere visoko hitrostjo zapisovanja CD medijev, saj peče pri hitrosti 24x, poleg vsega pa bo navdušil vse DVD-navdušence, saj bere tudi ploščke sedanjosti. Namenjen je predvsem...

0 komentarjev