»

ATI z novimi gonilniki

Rage3D - Po Microsoftovi izdaji DirectX 9 knjižic, je bil tudi Ati izdal nove gonilnike s podporo DirectX 9 tehnologiji, imenovane Catalyst 3.0. Gonilniki so digitalno podpisani za Radeon 9700/9500 družino, medtem ko ostale kartice na podpis še čakajo. Novi gonilniki naj bi vsem karticam prinesli kar lepo število dodatnih FPS v igrah. Poleg tega pa dobite na ATI-jevi še nekaj novih demotov ter screenshootov. Klik!

2 komentarja

Novi gonilniki za nForce in ATIjeve Radeone

Guru 3D - Kot ste lahko prebrali že v naslovu, so na voljo zopet novi gonilniki, in sicer za nVidiin nForce in ATIjeve Radeone. Gonilnike za nForce dobite tukaj, gonilnike za Radeone pa tu. Radeonovi gonilniki so verzije Beta 6.13.10.6052 in so napisani za čipe:
  • Radeon 7000 / Radeon VE

  • Radeon 7200 / Radeon

  • Radeon Mobility

  • Radeon Mobility 7500

  • Radeon Mobility 7500 GL

  • Radeon 7500

  • Radeon 8500

  • Radeon 8500 DV Edition

Aja, pa še to: gonilniki so napisani za operacijski sistem Windows XP.

4 komentarji

Viini gonilniki

VIA - Hja.. danes je zopet eden od tistih dni, za katere je zančilno močno pomankanje novic, pa še jaz moram trpeti z neko Cirrus logic grafično, ki zmore celih 256 barv... Heh, vsaj moja kishta zopet dela in lahko tipkam na svojo tipkovnico.

No ja, dosti jamranja. Via je izdala članek, o tem, kateri gonilniki so najprimernejši za njihove matične plošče. Pojavlja se samo en problemčič, za več ali manj vse svoje plošče priporočajo gonilnike 4 in 1, verzijo 4.28V. Sicer ne vem ravno dobro, kaj je namen tega članka, a morda boste izvedeli kaj zanimivega.

0 komentarjev

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

HardOCP - Samo kratko opozorilce: na HardOCPju sem zasledil, da imajo 4in1 4.28 gonilniki kar nekaj pomanjkljivosti, ki lahko resno poškodujejo sistem. Kar nekaj uporabnikov je poročalo o problemih z diski pod Win2k sistemi, zna se celo zgoditi, da boste morali na novo postaviti particije in formatirati diskovje. Uporabljajte jih na lastno odgovornost!

Dodatek: pojavljajo se špekulacije, da gre za težave z Win2k sistemom samim. Namreč, Win2k menda prisili vse ATA100 diske v ATA66, VIA 4in1 gonilniki pa jih potem hočejo prisiliti nazaj na ATA100 in zgodi se nemalo grdih stvari. Veliko večje upanje za delovanje boste imeli, če boste inštalirali Microsoftov ATA100 popravek za Win2k. Dobite ga na VIA Hardware.

5 komentarjev

Nekaj novih gonilnikov

več strani - No, čas je, da omenimo nekaj novih gonilnikov, ki so se pojavili te dni. Prvo je na vrsti ATI, saj je izdaja novih gonilnikov za lastnike njihovih kartic pravi mali praznik. Torej, na voljo so BETA Win9x/ME gonilniki za Radeone. Glede na to, da gre za neuradne gonilnike neznanega izvora vam res moram priporočiti veliko pazljivost ob njih uporabi, pustolovci pa jih najdete tukaj. Na žalost pa se še vedno nič ne ve o kakšnih Win2k Radeon gonilnikih .

No, druga je na vrsti VIA: končno je na voljo popolna različica njihovih 4in1 gonilnikov, tokrat 4.28. Ti gonilniki po prvih poročilih prinašajo kar precejšnjo pospešitev sistema, tako da se jih menda izplača uporabiti. Najde jih tukaj.

0 komentarjev

Novi VIA 4in1 gonilniki

VIA Hardware - VIA me počasi začenja spominjati na Nvidio, saj so 4in1 gonilnike začeli izdajati kot po tekočem traku. Na VIA Hardware tako lahko downloadate že 4.27 verzijo. Po prvih poročilih se je bodo najbolj razveselili uporabniki WinME, saj nova različica prinaša poseben AGP gonilnik, ki 3D aplikacije pospeši za okoli 5%. Seveda zadevo uporabljate na lastno odgovornost...

0 komentarjev