»

Izšli novi CATALYST 7.11

ATI - Po daljšem čakanju, so končno izšli novi, težko pričakovani gonilniki za AMD-ATi-jeve grafične kartice, Catalyst 7.11. Snamete si jih lahko tukaj. Najpomembnejša je seveda podpora novim karticam serije 3800 in razni popravki za igre v OS XP ter Vista. Zadnje čase ne gre brez grenkega priokusa pri ATI gonilnikih in tudi tokrat je tako, saj ne vsebujejo popravka za Crysis in za to igro še vedno obstaja samo tale hotfix. ATi-jevi inženirji tudi niso razveselili lastnike AGP kartic, saj tudi tokrat ni popravkov in podpore starejšim karticam (ala x800 ali x1950 agp), tako da, kaj storiti in kašne možnosti imate, si pa lahko preberete tukaj. Obilo veselja pri igranju.

10 komentarjev

Novi gonilniki za Linux iz Atijeve štalce

ATI - Veseli rdeči fantje iz Kanade so se znova spomnili na v nebo vpijočo druščino uporabnikov Linuxa in jim končno ponudili nove gonilnike. Ne gre za nič revolucionarnega, odstranili so le nekaj zoprnih žužkov in se opravičili za tiste, ki so še preostali. Za podrobnejši seznam sprememb pozijajte semkaj, medtem ko boste do gonilnikov prišli z nežnim pritiskom na tole povezavo.

11 komentarjev

Omega vs. Catalyst

Dark-tweaker -

OmegaDrivers je ime alternativnih gonilnikov, ki jih je skupina neodvisnih raziskovalcev razvijala za ATI-jeve in Nvidiine kartice, da bi pokazala, da uradni gonilniki niso najbolj dodelani oz. da se da stvari izpeljati bolje. Nedavno je nVidia pritisnila nanje in dosegla umaknitev Omega gonilnikov za svoje kartice, ATI pa kakšnih podobnih trikov ni uporabil.

Na nemški strani DarkTweaker so spisali zanimiv test, kjer so primerjali najnovejše Catalyst 3.6 in Omega gonilnike. Rezultati so bili zanimivi, saj so alternativni gonilniki pokazali premoč. Klik in prevedeni klik!

15 komentarjev

Catalyst 3.5 izšli

Warp2Search - Kratka novica za vse privržence ATI-jeve privržence in lastnike njegovih kartic. Izšla je nova inačica popularnih Catalyst gonilnikov. Tokratna inkarnacija nosi zaporedno številko 3.5, prinaša pa:
  • Radeon display driver 7.90,
  • Multimedia Center 8.5,
  • HydraVision 3.21 in
  • Remote Wonder1.5.
Prenos je mogoč tako za lastnike Windows 2000/XP, kot tudi Windows 98 in ME. Klik!
Še spisek novosti in izboljšav.

17 komentarjev