»

Podrobnosti o Radeonu X1950 XT

Slo-Tech - Pojavile so se prve informacije o specifikacijah Radeona X1950 XT, o katerem smo pred dnevi poročali. Po informacijah na TT-hardware naj bi jedru R580+ s, frekvenco 625 MHz, družbo delalo 256 MB GDDR4 pomnilnika, s frekvenco 900 MHz. Frekvenca jedra je tako enaka kot pri različici X1900 XT, frekvenca pomnilnika pa je za 175 MHz višja. Cena nove grafične kartice, ki naj bi bila kupcem na voljo že ta mesec, bo znašala 299 ameriških dolarjev.

Več na TT Hardware.

15 komentarjev

Prva plošča za Opterone in Athlone 64

več strani -

Intel nam jo navadno zagode, ko fizično identičnih procesorjev ne moremo posaditi na enake plošče, saj novi procesorji pač, vsaj marketinško, zahtevajo nova čipovja z novimi ploščami. Pri AMD-ju so stvari obratne, saj smo prisiljeni preiti na nove plošče bolj poredkoma.

Še en ekstrem pa so opazili na AmdBoard, kjer poročajo, da so zapazili poseben tip MSI-jeve plošče, ki podpira tako Opterone kot Athlone 64. Čeprav Opteroni uporabljajo Socket 940, Athloni 64 pa Socket 754, za MSI to očitno ni bila ovira, saj bo K8D Master2 FAR podpirala oboje. Jasno je že, da plošča uporablja K8T800 (znano tudi kot K8T400M) čipovje z VT8237-južnim mostom, ni pa še znano, ali bo za uporabo Athlonov 64 potreben kakšen adapter, ali pa bo AMD celó pričel izdelovati Athlone 64 za Socket 940. Klik, klik!

1 komentar

64-bitni članek

X-Bit Labs - Na X-bit labs so spisali zelo zanimiv članek o 64-bitnih procesorjih in nasploh o tem kaj nam prinašajo. Govora je tako o novih Opteron, kot o Itanium, PowerPC ter Alpha procesorjih, predvsem pa veliko informacij o ALU operacijah in ostalih pomembnih stvareh, ki se tičejo delovanja naših radiatorjev (beri = procesorjev).

Ste se kdaj vprašali če potrebujete 18 milionov terabajtov pomnilniškega prostora? Lahko vam kar povem, da ga najbrž res ne potrebujete [>:D].

5 komentarjev

AMD predstavil Athlona 64

Prenosnik z novim procesorjem

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pred nekaj dnevi se je začel MillionMan LAN, ki je tokrat organiziran že drugič. Na njem je predstavnik AMDja ljudstvu prvič pokazal Athlona 64 v akciji. Da bi bilo vse še bolj zanimivo, je bil poleg namizne različice predstavljen tudi mobilni procesor, ki bo tiktakal v prenosnikih prihodnosti. Še pred predstavitvijo pa so na Tom's Hardware opravili kratek intervju, ki pa se je bolj malo navezoval na prihodnost AMDja, temveč bolj na prihodnost iger.

5 komentarjev

Athlon 64 konec septembra?

več strani - Na X-Bit Labs in na AMD Zone so se pojavile napovedi, da kani AMD uradno splaviti svoj Athlon 64 koncem septembra. Oboji se sklicujejo na informacije, da je AMD rezerviral Moscone Center v San Franciscu za 30. september. Obstaja možnost, da prav za uradno splavitev novih procesorjev. Omenja se tudi 21. september, natančnih podatkov pa nima nihče. Kakorkoli že, Athlone 64 bomo najverjetneje ugledali še to jesen.

3 komentarji