»

Nov ZZZ na spletu

ZZZ - Spet je izšel novi interntni časopis ZZZ, tokrat 183. po vrsti. V tej številki si lahko preberete o pisanju igric za Excell, kot je PacMan. Nekaj je tudi informacij o zložljivih večjih tipkovnicah za PC-je.

Omenjen je tudi zelo majhen računalnik s 400 MHz NEC-ovim procesorjem, do 128 MB RAM-a in mrežno kartico. Za več informacij pa klik tukaj.

5 komentarjev

ZZZ online #178

ZZZ - Izšla je nova izdaja spletnega časopisa ZZZ, kjer se je avtor tokrat posvetil predvsem trem iznajdbam.

Prva je Gyrover, robot, ki za svoje delovanje potrebuje samo eno kolo, primeren pa je za zelo ozka področja in tam, kjer je manevrirni prostor zelo dragocen. Drug izum je Powerplank oz. motorna snežna deska, ki jo lahko poženete do 56 kmh, kar je že kar zavidanja vredna hitrost.

Nazadnje se je pisec posvetil amfibijskemu vozilu Aquada, za nameček pa je pripravil še kratek pregled tovrstnih vozil v preteklosti. Omeni velja tudi slike s hitrostnega tekmovanja kolesarjev, ki so skoraj kršili slovenske omejitve na avtocestah. Vas zanima, kaj to pomeni? Klik!

1 komentar

ZZZ 177

ZZZ - V zadnji številki spletne revije ZZZ Online so si ogledali možnosti uporabe meglenega zaslona. Takšnih, kot so jih uporabljali na podmornici SeaQuest, kakor se je avtor izrazil. Vendar pa to niso 3D projekcije, kakršna je na primer Heliodisplay. Vsa čarovnija je le pri ustvarjanju zaslona s pomočjo meglice, na katerega pa se potem projicira slika, tako kot v kinu.
Praktična uporaba? V trgovskih centrih bomo odslej lahko hodili skozi reklame.

Kot ljubitelj ionskih pogonov pa si je pisec ogledal tudi satelit SMART1, o katerem smo že poročali.

Klik!

4 komentarji

Računalo - bejba

Divxstation - Kaj mislite, kaj je tole: Večina vas bo rekla, da je to plavolasa vojakinja, ki pozira pred fotoaparatom. Kaj pa če vam povem, da je v njej skrito računalo in da je njeno celotno telo le dobro skrito računalniško ohišje? Seveda mi ne boste verjeli in boste mislili, da sem nor, spet drugi pa si boste začeli predstavljati razne kiborge in ljudi-stroje. A kaj ko bi vam rekel, da si oglejte tole? Seveda bi mi sedaj vsi verjeli ...

Zahvaljujem se članoma subz in JP-ju za povezavo.

19 komentarjev

ZZZ 161.

vir: ZZZ
ZZZ -

Nova izdaja ZZZ je tukaj. Še sveža, tokrat z zaporedno številko 161. Rusi so si tokrat ogledali elektrarne, pametne kreditne kartice ... Omeniti velja tudi DNK in njegovo povezavo s computingom in še bi lahko naštevali. Odtrgano pač. [:D] Branje priporočeno domala vsem.

2 komentarja

Sprogramirana podgana

PC mods - Ste si kdaj zaželeli bolje igrati Half-Life ali Quake? Če je odgovor "da", sem našel ravno pravo miš za vas. Ima 9 programabilnih tipk in vsaka tipka lahko vsebuje 5 ukazov. S to mišjo bi pa mogoče še jaz prišel v finale na Slo-Tech LAN partyju [:D]. Več o tem tukaj.

3 komentarji

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev