»

Coolermaster XDream Special Edition in Coolermaster Aero 7

Amdmb.com - Tokrat so si na Amdmb.com pogledali dva hladilnika za AMD-jeve procesorje. Oba je izdelalo podjetje Coolermaster ter jima nadelo imeni XDream Special Edition in Aero 7. Prvi deluje pri voltaži od 7 do 13,2 V ter s hitrostjo od 2000 do 4800 obrati na minuto, drugi pa se vrti s 1900 do 4500 obratov na minuto ter deluje pri napetosti od 7 do 13,8 V. Poglejte si rezultate testa, kjer so ju primerjali tudi z drugimi hladilniki. Poleg vsega pa so opravili tudi test glasnosti. Več o tem ...

2 komentarja

Test diskov s 5400 obrati

X-Bit Labs - Ljudje večinoma pogledujemo za hitrimi diski in zato večinoma izbiramo le med diski s 7200 obrati, saj so po zakonih fizike hitrejši, one z 5400 obrati pa zanemarjamo, čeprav v marsikaterih primerih neupravičeno. V X-bitovih laboratorijih so si pogledali te diske. Testirali so IBM Deskstar 40GV (DTLA 305040), Western Digital Caviar 400AB, Maxtor DiamondMax D540X-4K, Fujitsu MPG3409AT-E in dva Seagateova U5 in U6. Osnovne specifikacije diskov so enake, saj vsi omogočajo delovanje po standardu ATA 100, vsi imajo 40 GB prostora in vsi, razen IBMa in Seagatovega U5, ki imata 0,5 MB, imajo 2 MB predpomnilnika. Teste so izvajali na Pentiumu III 600 podprtim z 256 MB pomnilnika. Testirali so jih priklopljene na ATA 33, ATA 66 in ATA 100. Merili so dostopne čase in hitrosti prenosov, poleg tega pa so jih testirali s še nekaj programi za testiranje diskov. Za najboljšega so proglasili Maxtorja, pohvalili pa so tudi Fujitsuja. Če torej kupujete nov računalnik in ne potrebujete ravno zelo...

4 komentarji

20 GB Nomad Jukebox

The-Ctrl-Alt-Del - Ne, pri naslovu se nisem zmotil. Nomada z 20 GB diskom lahko kupite pri NomadJukebox.NET za 580 ameriških dolarjev (približno 140 tisoč tolarjev). 20 GB prostora zadošča za približno 300 ur glasbe (128 Kbps), kar bi moralo zadostovati za vsakega freaka. Priloženih je 8 napolnjenih Creativovih Ni-MH baterij (1.2 V; 1800mAh), ki predvajalnik poganjajo malo dalj kot dvakrat po štiri ure. Pri The-ctrl-alt delu so bili zelo zadovoljni z dodatno opremo, kot je usnjen etui, ki se nomadu zares lepo prilega, pa tudi prenosna torbica je omembe vredna. Pohvalili so še gumb za nastavljanje jakosti, ki je digitalen. O nastavitvah in ostalih možnostih naj povem le to, da jih je zares veliko in da lahko celo nastavljate hitrost predvajanja pesmi. Od programske opreme mu je priložen Creativov Playcenter 2, ki se ga uporablja tudi za prenašanje pesmi IN drugih datotek na ali iz Jukeboxa ter še nekaj ostalih Creativovih programčkov, med katerimi je tudi Lava! No, to bi bilo vse, celoten test pa si...

3 komentarji

IBM proti svetu

X-Bit Labs - Heh, XBit Labovci so kar ustrezno poimenovali nadaljevanje njihovega velikega testa diskov. Največja pomanjkljivost prejšnjega dela je bila odsotnost IBMovih diskov, ki so trenutno eni izmed najbolj popularnih in zaželjenih. No, fantje (in punca!) sedaj popravljajo napako in tako so pod drobnogled vzeli nekaj IBMovih novejših modelov. Kaj so ugotovili? Tisto, kar vsi vemo že kar nekaj časa: IBM diski so trenutno najboljši IDE diski na svetu!

1 komentar

ATA 100 diski

Digit Life - Na digit-lifeu so si ogledali še nekaj diskov, ki podpirajo standart ATA 100. V testu ni opisanega nobenega IBMovega diska, v grafih pa so vključeni rezultati 30GB različice. Največji prenos je dosegel Seagateov disk U5, sledila pa sta mu IBMov DTLA 307015 in Quantumov FIreball Plus AS. Pri dostopnem času je kraljeval IBM z 12,5 ms, sledil mu je Quantum z 13,4 ms, presenetljivo slabo pa se je odrezal Seagate z časom 19 ms. V high-end delu WinMarka je bil na vrhu IBM, sledil mu je Seagate, skoraj takoj za njim pa Quantum. Pri Business delu pa je zmagal Quantum, a se mu je IBM zelo približal.
Hja... jaz še vedno pravim, če kupujete disk, kupite IBMa. Res je, da je morda malo dražji, a verjemite mi, splača se. Test si lahko ogledate tukaj.

2 komentarja

Vzporeden test diskov

X-Bit Labs - V X-bitovih laboratorijih so pod drobnogled vzeli 7 20 GB diskov z zmogljivostjo 20 GB na ploščo. Pobliže so si ogledali Seagatea U5 in Baracuda ATA III, Quantuma Fireball lct20 in Plus AS, Westeren digitalova Protege in Caviar ter Fujitsuja MPG 3204AT. Diske so zelo dobro pretestirali, tukaj pa imate nekaj rezultatov. V dostopnem času se najbolje obnese Quantumov Fireball Plus AS (okoli 13ms), tekmo v prenosih pa je zmagal Seagate Barracuda ATA III (41MB/s na začetku in 25MB/s proti koncu). Pri skoraj vseh testih se je najslabše odrezal Quantum Fireball lct 20, kar pa je tudi razumljivo, saj se vrti le z 4500 obrati na minuto in je zato izredno tih.
Če kupujete nov disk, si test le oglejte, je pa škoda, da niso testirali tudi drugih 20 GB diskov, ki nimajo točno 20 GB podatkov na eni plošči... me prav zanima kako bi se obnesli IBMi.

0 komentarjev