»

Primerjava NetBSD 2.0 in FreeBSD 5.3

Slashdot - OSNews.com poroča, da je Gregory McGarry testiral hitrost operacijskih sistemov NetBSD 2.0 ter FreeBSD 5.3.

Testiral je na Pentiumu 4 3 GHz, kar pomeni da izboljšave FreeBSDja v SMP sektorju niso prišle do izraza in kjer NetBSD še vedno uporablja starejšo tehnologijo.

Poleg tega pa je NewsForge spisal intervju z nekaj NetBSD razvijalci o tehnologiji v ozadju tega operacijskega sistema.

9 komentarjev

Phantom z Windows XP tudi uradno

Warp2Search - Novic in napovedi o novi igričarski konzoli Phantom, ki jo izdelujeta Infinium Labs in Venturcom, je bilo že mnogo, tokrat pa samo besedica o operacijskem sistemu. Windows XP so sicer že od vsega začetka napovedovali kot operacijski sistem, ki bo tekel na konzoli, a vendarle je bilo to neuradno. No, danes so tudi uradno razkrili pogodbo, ki pravi, da bodo Phantoma poganjali Windows XP Embedded, ki so v osnovi zgrajeni na istem jedru kot XP Professional. Več o tem.

4 komentarji

Phantom predstavljen

več strani - Kot smo v novicah že poročali, Infinium Labs pripravljajo igričarsko konzolo, ki bi morala biti predstavljena že sredi julija, a so se uradno predstavitev odločili preložiti za en mesec -- na danes, ko smo njeno razkritje tudi dočakali. Konzola bo tekla na operacijskem sistemu Windows XP, izmed strojne opreme pa velja omeniti 256 MB pomnilnika, okroglih sto gigabajtov trdega diska, nVidiino grafično kartico in podporo 7.1 zvočniškemu sistemu. Cena se bo gibala okrog 400 dolarjev, dobavljivost pa je ocenjena na konec leta ali kakšen mesec prej. Klik, uradna stran.

7 komentarjev

Linux do leta 2008 pokril 20% trga

Slashdot - Eno največjih podjetij v IT industriji, Siemens, je izvedlo obsežno raziskavo med ljudmi, ki niso zaposleni v IT industriji (tajnice/tajniki, menedžerji, ipd.), v kateri so prišli do ugotovitve, da naj bi linux do leta 2008 uporabljalo že kar 20% ljudi v velikih podjetjih.

Duncan McNutt, ki je nadzoroval Siemensovo raziskavo, trdi, da zahteva usposabljanje na sistemu Suse ali Red Hat z Ximianovim namizjem dva dni, kar je približno enako stroškom, ki so potrebni za nadgradnjo na višjo različico Microsoftovega operacijskega sistema in paketa Office. Več o tem še na News Forgu.

11 komentarjev

Phantom

News Forge - Že davno tega, natančneje 23. januarja tega leta, smo poročali o čudni novi konzoli, Phantom imenovani. Ta, v lično škatlo zapakirani sistem, naj bi bil na voljo decembra, medtem ko jo že od marca preizkušajo testni hekerji.

Kaj pa je tako posebnega na tej konzoli, boste vprašali. To, da nikjer ne bo nobene reže, kamor bi lahko zadegali medij z igro ali programom. Vse se bo dogajalo kar preko interneta. Enostavno se boste prijavili na stran, kjer bodo igre in si željeni naslov "downloadali". Dvogigaherčni procesor na mini-ATX plošči bo poganjal Windows XP, imel pa bo brezžično tipkovnico, miško in igralni plošček. Infinium Labs bo Fantoma prodaja za okoli 400 dolarjev. NewsForge in The Inquirer.

10 komentarjev

Opera čedalje glasnejša v Linuxu

News Forge - Jon S. von Tetzchner, generalni direktor podjetja Opera Software, ki izdaja priljubljen lahki brskalnik Opera, je sporočil, da je razmerje med prenosi Opere za Windows in Linux enako osem proti ena. To lahko pomeni dvoje; da je Linux nameščen na 12,5 odstotkih vseh računalniških namizij (kar je težko verjetno) ali pa so uporabniki Linuxa mnogo bolj zavzeti za Opero kot uporabniki sistema Windows. Sicer je po številu uporabnikov okolje Windows za podjetje veliko pomembnejše, a se to utegne spremeniti, še posebej zdaj, ko je Opera Software nove različice za Windows in Linux začel izdajati sočasno. O prihodnosti Opere in vlogi Linuxa v njej se je razpisal Robin 'Roblimo' Miller.

1 komentar

Phantom of the Florida is there...

The Register - Mnjah, dragi moji, menda se nam bliža izid še ene konzole.

Šlo bo za že skoraj tipično zadeganje PC-ju podobnih komponent v lično konzolastično škatljico, ki bo po besedah avtorjev vsebovala najhitrejši procesor, največjo izbiro iger na trgu, napredni igre doljemajoči sistem na zahtevo; ne, ni govora o pol milijona vredni modifikaciji PS2-Xbox-GameCube-PC-All-In-One, ampak o konzoli podjetja Infinium Labs, ki bo igričarstvu obelodanjena marca, na police poslana pa novembra.

Igričarjem? Očitno -- o naprednih zmožnostih, torej običajnih pcjevsko-tajniških opravilih, ni ne duha ne sluha.

Če nadaljujem v naslovu pričeto parafrazo Webbrovega musicala: "... inside their mind."

Dodatek: obiščite spletno stran, (mimogrede si oglejte še naslov, na katerega je usmerjena domena) kliknite "play" na animaciji ter...

7 komentarjev