»

Živahna Zvok in slika v forumu

Slo-Tech -

Tokrat si bomo podrobneje ogledali dogajanje v oddelkih Zvok in slika, kjer je naša primarna skrb multimedija in vaši problemi z njo; torej razne sobne komponente in njihov priklop, težave s predvajanjem avdio in video datotek, zajemanje in obdelava video materiala ter podobno.

Najprej omenimo lepljivek na vrhu PC na TV - splošni nasveti, kjer najdete vse potrebne informacije o povezavi PC-ja in televizije, ki predstavlja obvezno branje. Temo si preberite tudi tisti, ki imate grafično kartico s TV-Out izhodom, saj vsebuje osnovne informacije za pravilen priklop.

Trenutno je zelo vroča tudi tema o DivX/XviD komponentah, kjer ugotavljamo, da vedno več teh slikosukov™ predvaja tudi podnapise, kar dodatno pripomore pri razumevanju posameznega filma.

T0RN4D0 je že pred časom spraševal, kako se izdela zvočna kišta kar doma, tokrat pa sprašuje po cenejšem surround sistemu; s podobno temo se ukvarja tudi The B v temi 5.1 zvocniki, medtem ko se je madmitch pozanimal o alternativah...

1 komentar

Forum: Zanimive teme v Elektrotehniki in elektroniki

Slo-Tech - Če morda še niste vedeli, na Slo-Tech forumu imamo tudi oddelek, ki se imenuje Elektrotehnika in elektronika, kjer se pogovarjamo o različnih bolj ali manj zanimivih temah iz elektrotehničnega sveta, ki imajo pogosto povezava tudi z modificiranjem računalnikov.

Zvesti forumaš Tic se sprašuje, ali bo prevelika bližina napajalnika kaj vplivala na delovanje diska, z jjohnny-jem pa se nekdo šali po telefonu, zato bi rad iz svojega Philipsovega telefonskega aparata izbrskal njegovo tel. številko. Pomagajte mu! Vsake toliko se kdo posveča tudi izdelavi in nakupu glasbenega ojačevalnika, nagrado najbolj zanimive teme tega tedna pa dobi No0ne, ki hoče iz disketnika narediti pravega pravcatega robota.

Torej, v priljubljeni predvajalnik naložite katero od pesmi skupine AC/DC, preverite varovalke in se priklopite v oddelek Elektrotehnika in Elektronika [;)] .

3 komentarji

Forum: Kaj se dogaja v oddelku Sedem umetnosti?

Slo-Tech - V oddelku Sedem umetnosti ne mirujemo. Trenutno so aktualne sledeče debate, kar pa ne pomeni, da ne morete odpreti nove teme in povedati, kje vas (ne-)kulturni čevelj žuli.

Poglejmo: Saša sprašuje, katerih knjig nikoli niste marali, a niste upali povedati, Avenger pa se razburja nad neprimernimi TV sporedi, pri čemer mu zlasti nacionalka ne gre v račun. Očitno zamera ne bo velika, kajti domneva se, da bo film The Matrix kmalu na televizijskem sporedu.

Še zmeraj je nekoliko aktivna tudi tema o Zvezdnih vratih (Stargate). In če ne veste, kaj početi, si oglejte to temo. Sem namreč prispevamo predloge za aktivno (umetniško?) preživljanje časa.

Sicer pa ste vabljeni k branju celotnega oddelka.

0 komentarjev

Teme, vredne ogleda

Slo-Tech - Trenutno je v našem oddelku Kaj kupiti zelo vroča tema: Twinmos twister PC3700 C2, še vedno pa veliko ljudi čaka na možnost da bi si nekje lahko kupili LCD monitor Samsung 172X. Ne smem pozabiti še na temo Kateri DVD writer?, saj le-ti že postajajo ugoden nadomestek za navadne CD-RW enote.

Še vedno sta zelo aktualni temi Kateri digitalni fotoaparat naj kupim? in Katero nForce2 matično ploščo, saj cene nezadržno padajo. Kje pa vse to nakupiti? V ta namen je nastala tema Spisek vseh on-line računalniških trgovin v Kokoški.

0 komentarjev

Forum - oddelek Z&T zopet živahen

Slo-Tech - V oddelku znanost in tehnologija so se ponovno razvnele zanimive debate. Pa poglejmo, kaj bralcu ponujamo tokrat.

Na internetu se pojavlja vse več t.i. AI-bot-ov, ki naj bi se inteligentno pogovarjali s Homo Sapiens-om iz mesa in krvi na drugi strani žice. Kaj onemogoča pogovor na nivoju vsaj IQ=100, kako sprogramirati boljšo AI in o drugih vprašanjih se pogovarjamo v tej temi.

Načel sem že velikokrat premlevano, pa nikoli dokončno premleto debato o Wolframovi teoriji, ki je mimogrede pred kratkim doživela prvo obletnico svojega obstoja in dokazuje, da je vse v svojem bitu sestavljeno iz bitov. Osnovo te teorije predstavlja knjiga A New Kind of Science, ki je tako razburkala znanstvene kroge.

Vse prevečkrat zamolčana in spregledana tema o naši psihi je od zdaj naprej bolje zastopana v Z&T oddelku. Ali je imel Freud prav...

Zagovorniki in ljubitelji znanosti pa smo tudi obudili tradicijo pogovorov v živo, in sicer preko IRCa. V tej temi se dogovorimo za čas in kraj pogovora....

4 komentarji

Vabljeni na 1. Slo-tech pesniški slem

Slo-Tech - Napovedovalo se je že dolgo časa. Priprave so potekale noč in dan. Sedaj je pred vrati. Jutri se bo namreč zgodil 1. pesniški slem na Slo-techu. Ne veste, kaj je to? Berite dalje!

Kot smo z veseljem ugotovili skrbniki Slo-techa, ste uporabniki tudi pesniško razpoloženi, in v želji, da bi dodali ščepec napetosti, je nastal pesniški slem. V njem lahko sodelujete vsi uporabniki, tako da v tej temi, od petka od 7.00 do nedelje, ob isti uri, objavite svojo pesem.

Zmagovalca boste spet določili sami, in sicer z glasovanjem, ki bi potekalo od nedelje do torka zjutraj. V primeru, da obiskovalci ne boste enotni, kar pomeni, da bo razlika med prvouvrščenima manj kot pet glasiov, bo zmagovalca določilo stroga tričlanska komisija.

Vse nadaljnje informacije in smernice najdete tukaj. Vljudno vabljeni!

16 komentarjev

Aktualno v Forumu

Slo-Tech - Kot vedno se tudi v tem vročem poletnem času na Slo-Techu dosti dogaja. Ne glede na letni čas navijamo procesorje, modificiramo ohišja in uporabljamo ekstremne pripomočke za hlajenje, malo bolj izvirni pa doma izdelujejo zvočnike in načrtujejo manjše prilagoditve sedežne garniture.

Nekateri osvajajo vrhove, medtem ko smo drugi zaradi peklenske vročine doma, kjer snemamo zgoščenke, igramo strelske igre in se branimo pred komarji, ki nam kratijo spanec. Skupinico politično navdahnjenih osebkov bolj kot vročina skrbi izkoriščanje tretjega sveta, na katerega pa se požvižga forumaš Bx, ki ima dosti veselja z lastnimi skrbmi [;)].

7 komentarjev

Forum: zanimivosti zadnjega Biducata ur

Slo-Tech - Slo-Techov forum zna biti občasno prav zanimivo branje in odličen dokaz, da nekateri ljudje slovesu navkljub nismo 'tako' zelo mahnjeni. V kaj slabo podporo trditvi tako lahko naštejem nekaj razvitih tem, ki bodo verjetno (pa četudi le iz firbca) zanimive marsikomu.

Ob nakupu avdio opreme nam prospekti in prodajalci radi postrežejo s podatki, ki lahko uporabljajo kar podobne merske enote kot računalniki -- vendar ima pomen podatkov kaj malo skupnega z nam bolj znanim področjem. Po preb(i)ranju o pomenu specifikacij zvočnikov nam bo morda jasno kaj več [;)]. Tiste, ki se ukvarjajo z vodnim hlajenjem, načeloma zanimajo tovrstni produkti -- pa naj gre za ideje za izdelavo blokov, kakršna sta recimo Vesoljčev in Boeingov; morda pa ravno iščete ustrezen radiator? -- Katalog radiatorjev evropskih avtomobilov zna priti na pomoč.

Sogovorniki v oddelku Znanost in tehnologija ugotavljajo, zakaj prihaja do pokanja ledu, pristaši teorije zarote pa razpravljajo o ohranitvi odtisov...

4 komentarji