»

Navijanje ATI Radeon X800XT

Akiba PC-Tuning - Ne davno tega je ATI izdal svoje najnovejše in najhitrejše kartice. Serija X800 obeta veliko hitrosti in surovo moč. Vendar pa tudi ta moč in hitrost ni zadovoljila vseh uporabnikov.

Na tej strani najdete posnetke extremnega navijanja Radeona X800pro in X800XT. Na Intelovem sistemu, navitem na 4Ghz jim je upelo spraviti jedro Radeona X800TX na 717MHz, jedro Radeona X800PRO pa na 696Mhz, tako da so dosegli 15738 točk v 3Dmarku 2003 oziroma 33484 točk v 3Dmarku 2001. Vse kar za tak podvig potrebujete je nekaj suhega ledu in stekleničko etanola, ter seveda živce.

19 komentarjev

Ekstremno navijanje s Prometeio

Extreme Overclocking - Za navijanje je poleg dobre strojne opreme pomembno tudi hlajenje, brez katerega se lahko poslovimo od večjih podvigov. Eden izmed najboljših načinov hlajenja vašega mlinčka je kompresorsko hlajenje, kot ga uporabljata sistema Vapochill in Prometeia. Slednji je bil uporabljen tudi pri navijanju P4, ki je pred posegom tiktakal pri 2400 MHz. Prišli so kar do štirih gigaherzov, medtem ko je računalnik stabilno deloval le pri 3800 MHz.

3 komentarji

Intelovi procesorji za elito

X-Bit Labs - Intel je pred kratkim predstavil nove procesorje, ki so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom. Tako so bili predstavljeni novi Itaniumi 2, kodno imenovani Madison in Deerfield, ki so izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji. 1,5 GHz primerek vsebuje 6 MB, 1,4 in 1,3 GHz inačica pa 4 in 3 MB tretjenivojskega predpomnilnika. Ker se cena predpomnilnika povečuje v skladu s količino le-tega, cene procesorjev ne bodo ravno nizke. Po vrsti bodo znašale $4226, $2247 in $1338 za naročilo od 1000 kosov naprej. Prva dva bosta delovala v večprocesorskih sistemih, medtem ko naj bi bil slednji namenjen enoprocesorskim sistemom.

Večprocesorskim sistemom bodo namenjeni tudi novi Xeoni. 2.80GHz (2 MB L3 predpomnilnika), 2.50GHz (1 MB L3 predpomnilnika) in 2.0 GHz (1 MB L3 predpomnilnika) različice bodo stale $3692, $1980 in $1177 za naročila od 1000 kosov naprej.

Pa jih kupite, če jih morete [>:D].

5 komentarjev

Nekaj dobrih 'overclockov'

VR - Zone - Na VR-Zone so objavili spisek najboljših overclockov procesorjev. Če si najprej ogledamo Intelovo stran, lahko ugotovimo, da so bili navijalci kar pridni, saj znaša trenutno najboljše navitje Pentiuma 4 s privzetih 3 GHz na končnih 4,9 GHz. Več o navijanju na področju Intela.

Ob pogledu k AMDju pa lahko vidimo, da tudi tukaj prevladuje kar nekaj dobrih rekordov. Lastniki procesorjev z Barton jedrom so bili prav tako pridni, saj znaša najboljše navitje procesorja kar več kot 1 GHz. Klik!

Zelo odmeven pa je pospešek AMD-jevega Athlona XP 1700+, katerega osnovna frekvenca je 1,46 GHz. S pomočjo zračnega hlajenja so ga prisilili do tega, da se je zbudil pri 2,5 GHz. Več o TBredB pospeških.

Kot kaže, imamo Slo-Techerji vse večjo konkurenco...

3 komentarji

P4 3,22 : Athlon XP 3200+

Pregled AMDjevih in Intelovih procesorjev

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Pa smo spet pri boju med gigantoma. Tako kot sta v grafičnem svetu večna rivala ATi in nVidia, sta si v svetu procesorjev največja konkurenta Intel in AMD. Da bi ugotovili katero podjetje ima prednost v "višjem" razredu procesorjev so na Tom's Hardware med seboj primerjali Pentiuma 4 s 3200 MHz in AMD-jevega Athlona XP 3200+. Kljub nižji frekvenci slednjega naj bi bila procesorja primerljiva (predvsem zaradi cene), čeprav je v skoraj vseh testih zmagal Intel. A bolj bo zanimivo, ko bo AMD poslal na trg serijo Athlonov 64 in Intel serijo svojih Pentium petic.

3 komentarji

Pentium podrl rekord

Tom's Hardware - Navijanje vam je gotovo domače ali vsaj pozano. A obstajajo rekordi in tokrat so ga podrli na Tom's Hardware. Pentiuma so navili do skrajnih meja, saj je tikatakal pri kar 4100 MHz. Seveda mu je bil v podporo še 700 MHz FSB in dvokanalni DDR 400 pomnilnik. Proglasili so ga kar za najhitrejši računalnik, kateremu je s kompresorskim hlajenjem uspelo doseči temperaturo okoli -50° C. Klik!

25 komentarjev

Kombinirano peltiersko in kompresorsko hlajenje

Kaltmacher.de - No zakaj gre. Tipček se je spravil navijat svojega TB 1000 MHz. Ker pa le ta oddaja pri navijanju veliko toplote, si je omislil kombinirano peltiersko in kompresorsko hlajenje. Dosegel je hitrost 1705 Mhz, kar vsekakor ni malo. Pri tem je uporabil 173W peltier v navezi s kompresorjem. Na koncu je prišel do ugotovitve, da bi šel lahko še višje, če bi imel še močnejši peltier. Na strani pogrešam malo več slik samega hladilnega sistema, ampak za prvo silo bodi te morale zadostovat. Vse skupaj si lahko ogledate tukaj : Hlajenje . Prav tako pa si lahko na strani pogledate COOLBASE bazo navitih mlinčkov.

5 komentarjev