»

Oracle sme prevzeti Sun

ComputerWorld - Oracle je dobil dovoljenje ameriškega pravosodnega ministrstva, da sme prevzeti Sun za 7,4 milijarde dolarjev oz. 9,50 dolarja na delnico. Tam nekje je tudi tečaj Sunovih delnic ostal zabetoniran od aprila. Namero so v Oraclu objavili aprila, julija so dobili blagoslov delničarjev, sedaj pa so da dahnili še regulatorji - edini, ki še morajo potrditi prevzem, so evropski komisarji. S prevzemom bo Oracle dobil celo paleto novih izdelkov: zakorakal bo na trg strojne opreme, podatkovne baze MySQL in Jave. Klik!

11 komentarjev

Za domače mojstre

Modificiran napajalnik

vir: Tech Juice
Tech Juice - Glede na to, da smo zakorakali v poletje in da se v tem času naši namizni mlinčki še bolj grejejo kot ponavadi, bo marsikomu v gonji za kar najbolj učinkovitim hlajenjem računalnika prišel prav ta vodič, ki lepo prikazuje, kako izboljšati pretok zraka skozi napajalnik - pri marsikateremu ne tako naprednemu navdušencu najbrž kar edini odvajalnik toplega zraka iz ohišja. Poseg ni zapleten, vendar zahteva nekaj previdnosti pri mrcvarjenju napajalnika. No, pa veliko užitkov pri modificiranju [;)].

10 komentarjev

Compaq EvoN1015v

Tom's Hardware - Torej, na Tom's Hardware so ponovno dobili novo komponento v mrcvarjenje. Pravzaprav so dobili v roke tokrat kar zaključeno celoto -- Compaqov prenosnik. Mrcino z imenom EvoN1015v poganja AMD AthlonXP 1800+, ki mu družbo dela 256 MB RAM ter 40 GB diska. Luštna stvarca, ki so jo pretestirali po dolgem in počez, pa vas v Ameriki olajša za poldrugi tisoč zelencev. Klik!

0 komentarjev

Kako do čim večjega števila točk v 3D Mark 2001SE?

VR - Zone - To se najverjetneje sprašujejo tudi prenekateri bralci Slo-Techa, ki si lastijo najsodobnejšo strojno in programsko opremo. Samo zanje in še za kakšnih par milijonov ostalih lovcev na točke je ponosni lastnik VR-Zonovega rekorda, ki trenutno znaša okoli 17200 točk, spisal članek o tem, kako doseči čim večje število točk. Kako se je treba tega lotiti, si lahko preberete tukaj, lahko pa kar takoj povem, da se modifikacijam voltaže, tekočemu dušiku in mrcvarjenjem računalnika do nerazpoznavnosti ne boste izognili [;)].

5 komentarjev

Kako spajkati

Mikhailtech - Tukaj si lahko ogledate vodič o tem, kako postati profesionalec pri spajkanju. Kot sami veste (vsaj tisti, ki ste kdaj modificirali računalnik), je zelo težko natančno prispajkati tisti majhen košček žice na pravo mesto. Ta vodič se loti točno tega problema. Kaj vse potrebujemo za uspešno spajkanje in kako se le-tega lotimo. Na žalost pa vodič nima niti ene fotografije, zato je bolj teoretične narave. So pa vsaj nazorni opisi...

1 komentar