»

Nov način hlajenja prenosnikov

Tech Web - Procesorji, pa naj gre za navadne ali mobilne, so v zadnjem času poleg hitrosti veliko pridobili na oddani toploti. In če to pri namiznih računalnikih ne povzroča pretiranih težav, pa pri prenosnikih lahko krepko vpliva na trajanje avtonomije. Varčnejši način hlajenja so odkrili v laboratorijih Bell Labs.

Postopek, ki so ga avtorji poimenovali tudi nanotrava, kljub temu da z nanotehnologijo nima povezave, temelji na mikronskih cevkah, ki dovajajo hladilno tekočino samo na mesta, ki se dejansko grejejo. Preostanek tekočine gre do hladilnika, kjer se zbere in ohladi, preden gre v ponovno kroženje. Princip je obetaven, ker omogoča manjšo porabo energije, poleg tega pa tekočina vseskozi kroži v zaprtem sistemu in ne segreva pretirano zraka v okolici, poroča Tech Web.

Saj ne, da postopek ne bi bil zanimiv, samo prava nanotehnologija bi tole izvedla veliko bolje ...

1 komentar

Gygabyte napovedal Thundra Force kartice

X-Bit Labs - Gygabyte je izdal dve uradni obvestili o njihovih prihajajočih grafičnih karticah, ki temeljijo na Nvidia Titanium čipih. To so:

-GF3500-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 500 čipu in deluje pri 240 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 500 MHz.

-GF3200-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 200 čipu (tega gotovo niste vedeli... :)) in deluje pri 175 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 400 MHz.

Obe kartici imata TV in DVD izhode in v paketih boste našli še CyberLink POWER DVD verzija 3.0. Sicer lastnosti kartic res niso ne vem kako presunljive, samo kar je pa impresivno je pa velika izbira iger, ki jih dobit v paketu: Serious Sam, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K.2, 4x4 Evo (Lite verzija), Oni (Lite Verzija). Četudi igre niso ravno nove, pa je to še vedno zelo zanimiv paket za mnoge uporabnike.

1 komentar

Mouse Skatez

Taco Nuts - Ti majhni pripomočko za računalnik pa so včasih lahko precej zanimivi. Mouse Skatez se uvršča med pripomočke za igričarje, saj zmanjša trenje med mišjo in podlago. V bistvo gre za neke vrste teflonski trak, ki ga nalepimo s spodnej strani miške in ta potem boljše drsi po podlagi. Prodajalec zadeve je Everglide, en trak te zadeve pa se prodaja za okoli $7, kar je v bistvu cisto nategovanje (glede na to, da se celotna rola te zadeve prodaja za manj, kot $50). Kakorkoli, Mose Skatez so "testirali" na TacoNuts strani in zadeva jim je bila kar všeč. Preverite, in si svoje mnenje ustvarite sami.

0 komentarjev