»

Sapphire 9800 Pro

Tweak Town - ATIjev R350 je že kar precej časa v vrhu grafičnih kartic, kar dokazuje njegove sposobnosti. Kljub temu, da v primerjavi z nVidii-nim NV35 dosega slabše rezultate pri višjih, je Radeon še vedno boljši pri nižjih frekvencah.

Sapphire Radeon 9800 Pro Atlantis, ki so ga testirali na Tweak Townu, se od sorodnih kartic razlikuje predvsem po načinu hlajenja, saj je delovanje tega primerka povsem neslišno. To omogoča Zalmanov pasivni "heatpipe" hladilnik, ki ga poleg kartice dobimo že standardno. Še klik.

4 komentarji

Termalne paste za izbirčneže

Tweak Town - Prenos toplote iz procesorja do hladilnika je eden izmed ključnih elementov hlajenja, saj zaradi prevelikega razmaka med mlinčkom in hladilnim telesom lahko pride do rahlo neprijetnih vonjav. Za boljši prenos toplote se uporabljajo termalne paste, ki se med seboj razlikujejo po zgradbi, kakovosti in predvsem ceni. Med tremi najboljšimi se je na vrhu znašla Arctic Silver Ceramique, ki pa je bila le za pol stopinje boljša od zadnjeuvrščene.

3 komentarji

nForce II plošče

Tweak Town - nVidiino nForce II čipovje je postalo zelo priljubljeno pri lastnikih AMDjevih procesorjev, saj deluje hitreje kot Viini konkurenkčni izdelki in podpira dvokanalni pomnilnik, ki močno pohitri delovanje računalnika. Ker pa na trgu mrgoli različnih plošč so na Tweak Townu pod drobnogled vzeli 8 plošč, ki temeljijo na prej omenjenem čipovju. Pri navijanju je zmagala Epoxova plošča, medtem ko je bila nasplošno najboljša Gigabytova predstavnica, ki je pobrala tudi nagrado uredništva.

4 komentarji

Corsair Hydrocool 200

Nordic Hardware - Corsair, podjetje ki slovi po svojih fantastičnih pomnilniških modulih, se je sedaj podalo tudi v svet hlajenja računalniških komponent. Na trg so splavili HydroCool 200, ki hladi sisteme z vodo, priložen pa je tudi en kup opreme, ki jo za tako hlajenje potrebujete. Na testu se je zadeva zelo dobro obnesla in so ji prisolili oceno kar 9,5 od 10. Več o tem. Test istega izdelka si lahko ogledate tudi na Tweak Townu.

4 komentarji