»

Konec brezplačne podpore za Windows XP

The Register - Z današnjim dnem se izteka tako imenovana splošna podpora za Windows XP (mainstream support). To pomeni, da Microsoft ne bo več nudil brezplačne podpore uporabnikom v težavah, garancijskih zahtevkov in popravkov napak (bugfixes). Edini popravki, ki bodo še izhajali, bodo varnostne posodobitve, ki jih bomo brezplačno deležni do 4. avgusta 2014, ko se izteče še podaljšana podpora za Windows XP. Do takrat bo Microsoft sicer še vedno nudil tudi vso ostalo podporo, le da bo zanjo potrebno plačati. Poleg Windows XP Home in Professional so danes upokojili še Office 2003, Exchange Server 2003 Standard in Enterprise ter Windows Server 2003 Service Pack 2.

59 komentarjev

Tretji servisni paket bo še počakal

News.com - Microsoft je danes sporočil, da bo izid tretjega servisnega paketa popravkov za Windows XP še nekoliko počakal zaradi novoodkrite napake. Že pretekli teden je bila pripravljena zaključna verzija SP3, vendar pa so zadnji hip opazili težave z združljivostjo s programom Microsoft Dynamics Retail Management System. Ista napaka je prizadela tudi SP1 za Visto, ki pa ga je Mirosoft prek avtomatičnih posodobitev že izdal prejšnji teden. V Microsoftu so se napako odzvali tako, da bo Windows Update preveril, če na računalniku teče DRMS in v slednjem primeru preprečil namestitev SP3. Popravek je bojda že spisan in bo objavljen kmalu. Klik!

27 komentarjev

Razmišljanje: zakaj Linux ne uspe na namiznih računalnikih?

addaboy - Zanimiv članek (editorial) se je pojavil na strani Addaboy, v katerem avtor razglablja o razlogih, zaradi katerih Linux naj ne bi bil primeren za povprečnega uporabnika. Po piščevem mnenju tako niso najbolj odločen razlog za uporabo Windows tolikokrat poudarjene OEM namestitve, ki jih dobite že ob nakupu računalnika, temveč sam pristop, saj Windows delujejo skorajda "iz škatle", medtem ko je za Linux vsekakor potrebno predznanje in nekaj nastavitev. Nadvse zanimivo razmišljanje, ki izpostavi nekaj "problemov" Linuxa, ki nedvomno prispevajo k dejstvu, da so Windows s 95-odstotnim deležem na domačih računalnikih še vedno vodilni operacijski sistem na tem področju.

30 komentarjev

Catalyst 3.5 izšli

Warp2Search - Kratka novica za vse privržence ATI-jeve privržence in lastnike njegovih kartic. Izšla je nova inačica popularnih Catalyst gonilnikov. Tokratna inkarnacija nosi zaporedno številko 3.5, prinaša pa:
  • Radeon display driver 7.90,
  • Multimedia Center 8.5,
  • HydraVision 3.21 in
  • Remote Wonder1.5.
Prenos je mogoč tako za lastnike Windows 2000/XP, kot tudi Windows 98 in ME. Klik!
Še spisek novosti in izboljšav.

17 komentarjev

V Windows XP so problemi s HT

več strani - Microsoft je včeraj uradno priznal, da ima Windows XP kljub dolgemu dogovarjanju in sodelovanju z Intelom težave pri podpori HyperThreading tehnologije. Napaka se pojavlja zgolj v nekaterih primerih, kadar uporabniki na Windows XP namestijo prvi servisni paket popravkov. Napaka ni kritičnega pomena za varnost, je pa neprijetna, zato Microsoft težavo že preiskuje. Do objave končnega popravka lahko vsi uporabniki, ki jih ta napaka prizadela, dobijo neuraden popravek, ki še ni na voljo za prosti prenos z interneta. Klik, klik!

13 komentarjev