»

Novo omrežje za distribuirano računanje EvoGrid

Space - Podobno, kot SETI@home ali pa FOLDING@home, so se tudi molekularni biologi spomnili, da bi lahko koristno uporabili procesorski čas vaših računalnikov. Danes so začeli z reklamno kampanijo za novo omrežje EvoGrid za distribuirano računanje, s katerim bi radi določili pogoje nastanka življenja. V simulaciji bi radi določili kemijsko sestavo prajuhe, sestavo prvih samoreplicirajočih molekul in kemijsko-fizikalne pogoje nastanka le-teh. Program bo namreč simuliral dogajanje v zemeljski prajuhi. Ultimativna želja pa je pojav samoreplicirajoče enote v tej simulaciji - samodejno ustvarjenje simuliranega VonNeumanovega stroja.

Zaenkrat aplikacija še ni na razpolago, bo pa glede na obljube verjetno kmalu.

Snovalci projekta pa že razmišljajo o novih simulacijah (v povezavi z drugimi programi, kot je npr. ChemoGrid), s katerimi bi radi določili najprimernejše biološke enote (zanalašč nisem napisal mikroorganizmov ;) ) za kolonizacijo asteroidov in drugih nebesnih teles.

Izvorna...

3 komentarji

SETI je končno obrodil sadove

Slashdot - SETI@Home na naši strani ni potrebno posebej predstavljat, saj imamo tudi Slo-Tech ekipo.
Do sedaj še ta ogromen projekt ni obrodil sadov... vse do sedaj! Eden od prostovoljcev je uspel s pomočjo IP naslova, ki ga SETI@Home klient pošlje, izslediti ukraden ženin računalnik.
Žena pa je ob vrnitvi računalnika izjavila: "I always knew that a geek would make a great husband."

Še povezava do izvorne novice!

38 komentarjev

Odkritje inteligentnih nezemeljskih bitij do 2020?

Slashdot - 479 članov, 482428 obdelanih paketov in 411.953 let procesorskega časa. Marsikomu ti podatki ne povedo ničesar, nam Slo-Techovcem pa so lahko v ponos, saj kažejo napredek, ki ga je naša SETI ekipa naredila tekom let. Kljub našemu prispevku in prispevku drugih k projektu SETI, pa poleg trume bakterij, ki naj bi naseljevale okoliške planete, še vedno nismo našli inteligentnih nezemeljskih bitij. Po poročanju te strani naj bi le-te odkrili do leta 2020, celotna trditev pa zopet temelji na predvidevanjih - bolj natančno na Drakovi enačbi in Moorovemu zakonu. Seveda pa moramo ta predvidevanja jemati s kar precejšnjo mero rezerve, saj se je človeštvo že tolikokrat opeklo z raznimi predvidevanji o tem, kdaj bo zmanjkalo nafte, pa tudi z malce bolj butastimi, kot je na primer napovedovanje konca sveta. Pa tudi če pridemo v stik s kako nezemeljsko civilizacijo, je vprašanje, koliko časa bo potrebnega, da pošljemo odogovor. Poleg tega nikjer ne piše, da se morebitne nezemeljske...

46 komentarjev

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

Nov članek: Folding@Home - zakaj in kako?

Terciarna struktura proteina

vir: Brooklyn City University of New York
Slo-Tech - Folding@Home je trenutno najbolj svež projekt distributiranega izračunavanja, v katerem ima Slo-Tech svojo ekipo (poleg SETI-ja). V namenski temi v forumu se že dalj časa trejo mnenja in komentarji, ali ima Folding@Home sploh kakšno uporabno vrednost in kaj sploh računa, kjer vsak trdi malce po svoje. Da naredimo konec neupravičenim obtoževanjem in zavajajočim informacijam je poskrbel naš tajni policaj Tomi, ki je v svojem članku temeljito in nazorno predstavil osnove tega projekta. Branje obvezno.

23 komentarjev

Folding in Seti nista edina

Sars

Overclockers Australia - Zadnje čase postaja deljenje procesorskega časa zelo popularno, kar ste uporabniki Slo-techa verjetno že opazili. To, da sta v ospredju predvsem dva projekta, in sicer Folding@Home in Seti@Home, vam je tudi verjetno znano. Danes pa sem na Overclockers Australia zasledil, da lahko svoje procesorske cikle podarite tudi v D2OL, ki ima kot glavno nalogo iskanje cepiva za trenutno aktualni SARS. Več podatkov najdete na tem naslovu, klient pa se nahaja tukaj.

Če imate občutek, da vaš procesor lahko dela kaj koristnega, Folding@Slo-tech,...

8 komentarjev

Slo-Techove Razbačevine™

Slo-Tech - Čas je, da vas malce obvestimo o tem, kako napredujeta ekipi Slo-Tech Seti@Home ter Slo-Tech Folding@Home. Naši vrli iskalčki nezemeljske inteligence so pred kratkim presegli pomemben mejnik, saj so za višje cilje prispevali že 300 let procesorskega časa ter bodo v kratkem presegli 300.000 obdelanih paketkov. S tem rezultatom se je ekipa povzpela na 163. mesto med vsemi SETI klubi. Čestitke!

Proteinarji pa tudi lezejo proti vrhu. Ravno včeraj se nam je pridružil stoti član. Ekipa 10824 bi s trenutno procesorsko močjo prišla na zavidnaja vredno 50. mesto med ekipami. Trenutno teh 100 uporabnikov tedensko doda ekipi 11.800 točk, razdeljenih med 127 procesorjev. Trenutno med vsemi Folding ekipami zasedamo 148. mesto, a vsak dan pridobimo vsaj 4 do 5 mest. Kar tako naprej!

26 komentarjev

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev