»

Wireless Networking 101 - Bodite Neožičeni

Wireless Networking 101 - Vas je že kdaj zamikalo, da bi postavili mrežo s sosedom, pa vam oče/mati ni pustil/pustila razbiti pol stene za mrežni kabel [>:D] ? Potem pa ste nekega lepega dne slišali za brezžični LAN (wireless LAN) in nikakor niste mogli najti načrta ali navodil kako to izdelati in izvesti pri vas doma? Prav za takšne ljudi je nastala tale stran. Na njej najdete veliko informacij, načrtov in navodil za uspešno postavitev brezžičnega omrežja. Zdaj pa hitro odklikajte tja!

0 komentarjev

High-Tech road trip!

Slashdot - Verjetno ste se že kdaj odpravili s prijatelji na kakšno malce daljše potovanje in vam je bilo neizmerno dolgčas v celodnevni vožnji. Kako bi bilo če bi bil vaš avtomobil in avtomobil prijateljev pred vami opremljen z mrežno opremo? In vožnja bi se spremenila v zabavno zapravljanje časa. Sliši se kot kakšna reklama iz TV prodaje ampak fantje na tej strani so pljunili v roke in uspešno izvedli prav to. Zanimivo, ni kaj.

0 komentarjev

Detonatorji 12.20

Slo-Tech - Avstrijski igričarji so na svoj strežnik naložili novo razlilčico Detonator gonilnikov za Nvidiine grafične kartice, 12.20. Po njihovih besedah gre za gonilnike, ki so posebej optimizirani za GeForce3 in DirectX8. Seveda gre za neuradno različico, tako da jo uporabite na lastno odgovornost, na voljo so tako za Win9x, kot Win2k sisteme. Thnx Matej.

3 komentarji

Tester hitrosti v igrah

Guru 3D - Sintetičnih testerjev je ogromno, ja. Če pa želite takega, ki vam bo izmeril FPS v DirectX igrah, pojdite sem. Programček je zelo priročen in enostaven. Primeren je za vse tiste, ki se vam ne ljubi odpirati konzole v igri, da bi vam ta štela FPS. Nekatere igre te možnosti sploh nimajo, zato je FRAPS (ime programčka) še bolj priročen. Sicer nismo igračkarska stran, ampak kot veste, so igre eden najbolših pokazateljev sposobnosti sistema. Da pa bi izmerili hitrost le teh, potrebujemo FRAPS.

7 komentarjev

O Detonatorjih...

več strani - Ok, spet so na vrsti Nvidiini Detonator gonilniki. Tokrat jih omenjamo v povezavi z novim Tweaker Asylumovim člankom. Fantje so pljunili v roke in dejansko ustvarili pravo malo bazo detonator gonilnikov. Na enaki testni konfiguraciji so namreč pretestirali celo goro različnih Detonatorjev in moram priznati, da je to dejansko najpopolnejši članek te vrste, kar sem jih do zdaj videl. Res vredno ogleda .

Ko smo že pri Detonatorjih, pa omenimo še tudi to francosko stran. Na njej najdete zelo priročen programček z imenom NV Cleaner. Stvarca iz sistema temeljito odstrani vse ostanke, ki so se vam po vsej verjetnosti nabrali po 50 inštalacijah vedno novih Detonatorjev. Sicer programčka sam nisem preizkusil, toda odzivi uporabnikov so kar pozitivni...

5 komentarjev

Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

0 komentarjev

Novi Detonator gonilniki 6.50 za win9x

3D Chipset - Izšli so novi Nvidia Detonator gonilniki, tokrat z zaporedno številko 6.50. Za doljemanje so na voljo tukaj.
  • Kakšnih podatkov o pohitritvah ali izboljšavah ni.
  • Datoteke so datirane 12.4.2000.
  • So refernenčni gonilniki od tvrdke Gateway.
  • Lahko se zgodi, da bo vaša kartica kar naenkrat postala Gateway-eva.
  • Podpirajo samo Geforce 2, TNT M64 in TNT2 Ultra kartice !!
Kot bi rekel Luni, preizkusite jih na lastno odgovornost [:D].

0 komentarjev