»

MWC 2011 končan z rekordnim obiskom

vir: Heise
Heise - Včeraj se je zaključil sejem Mobile World Congress 2011, ki je od ponedeljka potekal v Barceloni. Prireditelj GSM Association je z izkupičkom zadovoljen, saj smo na sejmu videli predstavitve mnogo zanimivih tehnologij, vrsto pomembnih konferenc in, zanje najpomembneje, rekorden obisk. Sejem si ogledalo 60.000 ljudi iz 200 držav, kar je za 20 odstotkov več kot lani. Na 58.600 kvadratnih metrov razstavnih prostorov se je predstavilo skoraj 1400 razstavljavcev, ki jim je dan in noč za vrat dihalo 2900 novinarjev. Pokazat se in kakšen posel sklenit je prišlo 131 državnih delegacij, kar je za 50 odstotkov več kot lani.

Glavna tema letošnje prireditve so bili tako imenovani ekosistemi mobilnih aplikacij (Applov, Microsoftov, BlackBerry in Android). Pametne telefone in klasične telefone so povsem...

0 komentarjev

IT-sistem ameriške Tajne službe 60-odstotno zanesljiv

ABC News - Če se morebiti hudujete nad zastarelo opremo v naših javnih ustanovah, se lahko zadovoljno namuznete ob podatku, da tudi v slavni Tajni službi ZDA ni nič kaj bolje. Kot so izbrskali na ABC News, so v tajnem poročilu ugotovili, da ima Tajna služba staro opremo, ki deluje le 60 odstotkov vsega časa. Njihov osrednji računalnik (mainframe) je iz 80. let, problemi z računalniškim sistemom pa so tako izraziti, da so se obrnili celo na NSA, ki jim je pripravila celovito oceno sistema.

O težavah priča že notranja okrožnica iz leta 2009, ki pravi, da 42 aplikacij teče na IBM-ovem mainframu iz leta 1980 z zanesljivostjo 68 odstotkov. Nadgradnja sistema bi stala 187 milijonov dolarjev, ki jih ni....

25 komentarjev

Poslovni rezultati: SiS, maj 2003

X-Bit Labs -

Dodobra smo že vstopili v junij, tako da so imela podjetja čas zbrati in urediti svoja poročila o poslovnih rezultatih za mesec maj. Tokrat je na vrsti SiS.

Dohodki od prodaje so pretekli mesec znašali 33 milijonov dolarjev, kar je za 10 odstotkov več kot v istem obdobju lani, a hkrati kar za četrtino manj kot letošnjega aprila. SiS načrtuje, da bodo njihovi celotni prihodki letos znašali 218 milijonov dolarjev, kar bi bilo za 30 odstotkov več kot lani. Poudariti velja tudi, da je SiS ta mesec prvikrat prodal več kot VIA. Novica.

0 komentarjev

Poslovni rezultati -- nVidia in SiS

X-Bit Labs -

Pred kratkim je SiS objavil svoje poslovne rezultate preteklega meseca. Celotni dohodki od prodaje so znašali 44 milijonov dolarjev, kar je za 26 % več kot aprila lani in 8 % več kot letošnjega marca. Natančnejših podatkov, ki bi pokazali, ali SiS posluje z dobičkom ali z izgubo, ne želijo razkriti. Več o tem.

No, nVidia nam je ponudila v branje poslovne rezultate prvega letošnjega fiskalnega četrtletja. Prodali so za dobrih štiristo milijonov dolarjev izdelkov, kar je za več kot 30 % manj kot lani v istem obdobju. Čistega dobička so pridelali za 20 milijonov dolarjev, kar je štirikrat manj kot lani isti čas. Izvirna novica.

5 komentarjev

Poslovni rezultati: VIA, april 2003

X-Bit Labs - Tajvansko podjetje VIA je včeraj objavilo poslovne rezultate za prejšnji mesec. Dohodki od prodaje so znašali okroglih 50 mio dolarjev, kar je za 15 % manj kot lanskega aprila in za 7 % manj kot predpreteklega meseca letos. Objavili so še podatke o prihodkih celotnega zadnjega četrtletja lani in prvega letos -- 191 in 166 mio dolarjev, ob čemer so pridelali 22 in 19 mio dolarjev izgub. Izvirna novica.

1 komentar

VIA in UMC s svojimi poslovnimi rezultati

X-Bit Labs -

Akoravno smo že pošteno zakoračili v drugo letošnje četrtletje, še vedno kapljajo poslovni rezultati IT podjetij za prvo četrtletje. Tokrat sta na tapeti VIA in UMC. VIA je prodala za 5,7 mrd dolarjev izdelkov, kar je 16,6 % manj kot v zadnjem četrtletju lani. Padec glede na prvo četrtletje lanskega leta je še opaznejši, saj znaša dobro četrtino (28 %). VIA takisto ni pridelala dobička, nasprotno, ustvarili so za 704 milijone dolarjev izgube, medtem ko so lani v istem času ustvarili skorajda milijardo dolarjev dobička.

UMC je na drugi strani s slabimi 18 mrd dolarjev prometa ustvaril 403 milijone dolarjev dobička, kar je za dva odstotka več kot v zadnjem četrtletju preteklega leta in kar za četrtino več kot v istem obdobju lani. Napovedujejo še večje dobičke v nadaljevanju leta. Izvirna novica.

0 komentarjev

Viini poslovni rezultati

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA Technologies je včeraj objavil poslovne rezultate letošnjega februarja. Tokrat so bili sicer nadpoprečno skopi, saj podjetje uradno rezultatov sploh ni komentiralo, tako da so posredovali le številke. Dohodki od prodaje so prejšnji mesec znašali slabih petdeset milijonov dolarjev, kar je 18 % manj kot januarja letos in kar za četrtino manj kot v februarju preteklega meseca. Zakaj takšno drastično znižanje, ni natančno znano, a lahko domnevamo, da je Vii lep kos pogače odžrla Nvidia s svojim Nforce2 čipovjem. Povezava!

0 komentarjev