»

Brez Intelovih znižanj do oktobra

X-Bit Labs - V zadnjem času smo bili priče dvostranskemu zniževanju cen procesorjev. Žogico sta si podajala oba giganta, AMD in Intel. A tokrat je na strani X-bit Labs moč zaslediti novico, da je Intel najavil, da ne bo več zniževal cen svojim procesorjev vse do oktobra. Znano je, da bodo cene Pentiuma 4 močno padle 26. oktobra, pred tem pa nič. Ali daje dejstvo, da Intel ne bo znižal cen celo četrtletje, prednost AMD-ju? Glede na to, kar smo videli v zadnjem času, je sicer čisto možno, da bo še pred oktobrom prišlo večjih do sprememb. Preberite si novico, v kateri si lahko ogledate tudi najverjetnejše cene Pentiumov po 26. oktobru.

19 komentarjev

Procesorji se ceníjo

X-Bit Labs -

Procesorji se vedno bolj ceníjo. Danes smo bili tako priče dvema znižanjema cen iz nasprotnih taborov. V zgodnjem dopoldnevu je Intel najavil, da bo cene Celeronov spustil za 6 (za toliko se je pocenil 2,1 GHz-model) do 18 (2,4 GHz-model) odstotkov. Za to potezo se je bržkone odločil z namenom, da pripravi trg za 2,5 in 2,6 GHz-inačici, ki bosta izšli v začetku prihodnjega meseca. Novica.

Slabi dve uri kasneje je odgovoril AMD. Za 6 - 32 odstotkov so znižali ceno večine AthlonXP procesorjev. Nedotaknjeni sta ostali le ceni najšibkejših in najmočnejših modelov. Ostala znižanja in primerjave s približno enako zmogljivimi Pentiumi in Celeroni najdete tukaj.

6 komentarjev

Računalniška umetnost drugič

Overclockers Australia - Že pred časom smo bili priča izdelavi izjemnega modificiranega ohišja, ki je bil narejen na temo filma Osmi potnik, pred kratkim pa se je nek navdušenec spomnil, da naredi drugo verzijo ohišja na to temo. Nastal mu je zares mojstrski izdelek, ki se ga zagotovo nebi branil prav nihče. Slike tega izjemnega ohišja si lahko ogledate tukaj, za malce bolj lene uporabnike pa bom dodal slikico kar zraven novice .

0 komentarjev

Zgodba o uspehu ali kako učinkovito scvreti procesor

Tom's Hardware - Pentium4 je že od nekdaj hudo opljuvan procesor, češ da Intel samo nateguje uporabnike s svojo "megaherz kampanjo" in da je Thunderbird/Palomino najboljši skupek tranzistorjev daleč naokoli. Po zmogljivosti morda že, vendar pa ne smete pozabiti, da Intel v marsikaterem pogledu upraviči malce višjo ceno svojih procesorjev, saj so v večini primerov zasnovani bolj kvalitetno, kot konkurenčni AMD-ji. Da je z Athloni/Duroni nekaj narobe, smo videli, ko so ljudje začeli množično poročati o poškodbah procesorjev, ki so nastale zaradi pregrobega hladilnika. Sicer so se lomili tudi Coppermini, vendar je medtem Intel svoje bolj...

8 komentarjev

AMD v rdečih

Vnunet - Na kratko: AMD je oznanil izgubo v tretjem četrtletju: poleg padca prodaje flash čipov v višini 30 % so se mu namreč dohodki zmanjšali za 15 %.

Kot se v poslu to spodobi, je krivdo naprtil svojemu največjemu tekmecu - Intelu, ki je zadnji čas noro zniževal cene procesorjev. Roko na srce, z nekaterimi AMD-jevimi trditvami se popolnoma strinjam: primerjanje zmogljivosti procesorjev na podlagi 'cikličnosti' ni več objektivno. Ha! A pred Athlonom je pa bilo?

0 komentarjev