»

Bo P2P pot do zapora?

The Register - V deželi presežnikov so dobili novo idejo, kako uporabnike P2P omrežij spraviti v smeh. Namreč, na zelniku Howarda Bermana je zrasla ideja, kako bi omejili prenašanje datotek preko izmenjevalnih omrežij. V čem se kaže inovativnost te ideje?

Berman je predlagal, da bi izmenjeva avtorskih datotek, ne glede na tip, pomenila prekršek z zagroženo zaporno kaznijo. Kot so dobro obveščeni krogi izvedeli kasneje, naj bi za prekršek štelo več kot deset kopij, v vrednosti 2500 USD. Na datoteko, se razume.

Ideja je eno, kako pa se bo razvila, pa vas bomo obveščali na Slo-techu.


Zahodne države bodo bankrotirale, ker bodo prisiljene zgraditi preveč zaporov. Ali pač?

13 komentarjev

Nova lahka Kazaa!

Kazaa Lite - Fantje pri Kazaa Lite so spisali novo različico tega priljubljenga "doljemalca datotek"(tm), ki nosi številko 2.4.0. Vgradili so nekatere bombončke kot so:
  • naprednejši iskalnik,
  • vgrajeni pospeševalnik iskanja,
  • poenostavljena namestitev,
  • izboljšan večuporabniški sistem,
  • urejevalnik datotek,
  • in seveda več nastavitev ter ogromno drugih stvari.
Osveži svojo Kazaa lite!

By alien-w: Na to novico nas je opozoril tudi windhunter.

6 komentarjev

Kazaa bo plačevala uporabnike?

News.com - Hnh - malo verjetno - a govorice ne potihnejo! Kdor vleče uha malo naokrog, je verjetno že pred letom zasledil te čenčarije, a jim seveda ni nihče verjel. Ker so se govorice ponovile v močnejši obliki, morda le bo kaj na tem, a ne za nas. Kazaa naj bi namreč v povezavi s podjetjem Altnet plačevala določenim uporabnikom uporabo njihovih storitev. Se pravi dol in gor vlečenje datotek preko njihovega P2P servisa. In kje je trik? Distribucija datotek mora biti legalna. Mmmm. Beri tu!

1 komentar

KaZaA bo podrla rekord

The inquirer - Najbrž vsi poznate p2p program z imenom KaZaA, ki služi izmenjavanju datotek na Internetu. Vsem ljubiteljem tega programa naj povem, da bo KaZaA danes podrl svetovni rekord v t.i. downloadanju, ki sedaj znaša celih 229.363.307 dolpotegov. Dnevno se vleče iz medmrežja okoli 366.000 kopij KaZaAja. Upamo lahko samo, da bo zmagal v boju z ameriško agencijo RIAA, s katero je stalno v tožbah. Rekord!

9 komentarjev

http://www.ljubljana.si pohekana

Jaz - Hehe, da so hekerji aktivni tudi pri nas, kaže zadnji primer, ki si ga lahko ogledate na http://www.ljubljana.si. V stilu "defacov" večjih strani se je neka uboga črna duša spravila tudi na domačo stran našega glavnega mesta in na njo postavila nekaj povsem neprimernih parol. Ogledate si jih lahko na spodnji sliki, oziroma, v času tega pisanja celo na strani sami. Me prav zanima, kako dolgo bodo rabili, da bodo "napako" odpravili . Thnx, Marko.

47 komentarjev