»

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja

Slashdot - Po tem ko je Microsoft prišel do zaključka, da je Internet Explorer 6 SP1 najboljši internetni brskalnik pod soncem in da nadaljnji razvoj, razen za nove opreracijske sisteme, ni potreben, so sedaj ugotovili, da to le ni tako.

Kot piše Dave Massy, (nekanji) razvijalec IE-ja, v svojem blogu, se je ponovno vrnil k ekipi, zadolženi za razvoj Internet Explorerja. Na Microsoftovem razvijalskem forumu tudi krožijo pogovori, kaj lahko pričakujemo novega. Med drugim bi naj ugledali lističe (tabe), izboljšano podporo za stadarde W3C, download manager ter še nekaj bonbončkov, ki jih Internet Explorer potrebuje za pomladitev. Zaradi očitkov, da Microsoft ne upošteva zahtev svojih uporabnikov, so razvijalci postavili tudi Internet Explorer Wiki, v katerega bi naj uporabniki zapisovali želje ter javljali napake.

64 komentarjev

Kako namestiti več Internet Explorerjev?

Slo-Tech - Oblikovalec spletnih strani Joe Maddalone je želel svojo pravkar dovršeno stran preizkusiti tudi v starem Explorerju. Toda ... kaj mu je storiti? Naj namesti VirtualPC ali VMWare in znotraj še eno kopijo Oken?

Nikar ne stopajte iz Audija v Yugota! Za vse sorodne duše (bodisi HTML programerje bodisi nostalgične IE uporabnike) je našel lažjo rešitev. Stare različice Microsoftovega brskalnika je od sedaj mogoče namestiti tudi iz zip arhivov.

Če želite o tem dosežku vedeti kaj več, potem brez naj vas nagoni povedejo k izvirni novici in na to zanimivo stran, polno uporabniških izkušenj.

33 komentarjev

Nič več Outlook Expressa

ZDNet - ZDNet poroča, da je redmondski velikan Microsoft uradno potrdil, da nepreklicno končujejo z razvojem Outlook Expressa, ki je zavoljo integracije v vse novejše Windows sisteme zagotovo eden najbolj široko uporabljanih klientov za elektronsko pošto in prebiranje USENET skupin. Predstavniki Microsofta so še dejali, da to ne pomeni, da Outlook Expressa sploh ne bo več, marveč pomeni, da bo ostal, kjer je, saj vanj ne vlagajo več dela. Microsoft sedaj želi, da bi postopoma prešli vsi uporabniki Outlook Expressa na polni Outlook, del Office paketa. Spomnimo se še, da je Microsoft že maja objavil, da ne bodo več ponujali samostojnih verzij Internet Explorerja, temveč bodo nove na voljo samo še z novimi operacijskimi sistemi. Več o tem.

38 komentarjev

Nič več Internet Explorerja za MacOS

News.com -

Microsoft je nedavno objavil, da končuje z razvojem Internet Explorerja kot samostojnega brskalnika. Odslej bo IE na voljo le z novimi Windows, pravijo. Včeraj je vzniknila še ena novica, ki je pokazala, da misli Microsoft popolnoma resno.

Po poročanju News.com Microsoft ne bo več razvijal novih inačic svojega brskalnika za okolje MacOS. Uporabniki Macov bodo tako z različico pet ostali na suhem, saj novih ne bo. To ne pomeni, da bodo takoj ukinili vso podporo, saj bodo še vedno objavljali manjše varnostne popravke za obstoječe inačice. Po besedah Sommerjeve uporabniki IE-ja sploh ne potrebujejo več, saj jim Apple ponuja po Microsoftovem mnenju boljši brskalnik -- Safari. Manj poudarjano dejstvo je, da Microsoft nima dostopa do izvorne kode MacOS sistema, zaradi česar smatrajo, da Safariju ne morejo konkurirati. Več o tem.

Očitno so odgovorni pri Microsoftu pozabili, da je situacija v Windows ravno obratna.

10 komentarjev

Internet Explorer se poslavlja

PC Linux Online - Microsoft je ugotovil, da Internet Explorer izkorišča vse možnosti, ki mu jih ponuja operacijski sistem, na katerem teče, kar pomeni, da je najboljši brskalnik v okolju Windows. Podjetje iz Redmonda je s pomočjo zgornje ugotovitve prišlo do zaključka, da bo Internet Explorer 6 SP1 zadnja različica, dosegljiva za prenos z Interneta, saj bodo nove različice na voljo le kot del operacijskega sistema.

Seveda je jasno, da Internet Explorer nikakor ni najboljši brskalnik, saj nima nobene napredne možnosti sodobnih brskalnikov, kot sta zavračanje pojavnih oken (pop-ups) ali brskanje z zavihki (tabs). Microsoft se je za potezo odločil samo zaradi želje po večji prodaji prihajajočega operacijskega sistema. Bomo videli, če jim bo uspelo. Klik!

39 komentarjev

Microsoft in AOL z roko v roki

News.com - Microsoft in AOL Time Warner sta sklenila dogovor, po katerem bo prvi drugemu plačal 750 milijonov USD v zameno za umik tožbe, ki jo je januarja 2002 proti Microsoftu vložil Netscape Communications, podjetje v popolni lasti družbe AOL. Dogovor pa se ne omejuje zgolj na omenjeno tožbo, saj med drugim podjetju AOL omogoča sedem let veljavno licenco za uporabo Internet Explorerja in dolgoročno uporabo Windows Media Playerja. Glede na to, da ima AOL po svetu okoli 32 milijonov naročnikov, si je Microsoft ponovno zagotovil velik kos pogače na trgu brskalnikov in multimedije.

Očitno je vojna brskalnikov za nami. Toda, saj veste, prvi svetovni vojni je sledila druga. Mozilla, Netscape, Opera, Safari, Konqueror, Galeon in drugi počasi, toda vztrajno sklepajo zavezniško koalicijo proti Internet Explorerju.

11 komentarjev

Najneumnejši hrošč v IE

The inquirer -

To, da se v Internet Explorerju skriva takšna in drugačna golazen, je znano dejstvo. Večinoma gre za razne buffer overflow situacije in varnostne luknje, ki pa jih Microsoft kaj hitro pokrpa. Torkrat pa so na spletu odkrili hrošč, ki pravzaprav to ni, temveč je bolj kot ne zanimivost. Ena sama vrstica <input type crash> namreč povzroči, da se Internet Explorer sesuje. Prav tako se vam utegne sesuti tudi Outlook Express, če boste prebirali HTML pošto z dotično vrstico. Besedica crash pravzaprav niti ni odločujočega pomena, saj se celotna stvar ponovi tudi če vpišete karkoli drugega. Klik!

Dodatek: Nadobudni forumaši so zadevo odkrili že nekaj dni nazaj. ;)

16 komentarjev

Google praznuje!

H-Oda - Verjetno najboljši brskalnik na internetu praznuje 4 leta obstoja! V tem času se je popolnoma udomačil ter postal dominantni iskalnik spletnih strani, slik, datotek, usenet skupin ter novic na internetu. Vsi mu želimo še veliko srečnih iskalnih let. Vse najboljše!

8 komentarjev